Tko ima plazmu LG 42pa4500 ?

poruka: 19
|
čitano: 4.489
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ako ju netko ima, molio bih da mi se javi ovdje. Imam par pitanja u vezi ove plazme.

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa nije valjda da ju nitko nema na forumu ?

Zanima me sljedece:

Da li se nekom, ako ju netko ima par mjeseci, zaprzila slika na ekranu ? Jer sam vidio jedan model izlozeni u Technomarketu u Karlovcu, koji je tamo vec sigurno preko 8 mjeseci na stalku i na bijeloj podlozi se vidi jako zapacena slika od raznih titlova, i u coskovima od HRT1, RTL-a....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je tzv. burn-in efekt, u 90-ima poznat na CRT monitorima, danas je na plazmama učestalija pojava nego na LCD-u, no danas bi to trebala biti koliko-toliko stvar prošlosti osim ako plazma ne radi apsolutno svaki dan dulje vrijeme (kao u trgovini) da bi uzrokovala "urezivanje" statičke slike na ekran (logo tv kuće). Neki modeli imaju i razne tehnologije za suzbijanje tog efekta (pomicanje slike gore-dolje. Ako želiš ipak biti oprezniji nemoj ostavljati sadržaj dulje vrijeme pauziran (npr. blu-ray film), televizor uključen kada ga ne gledaš i ne bi trebao imati probleme. 

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Tko ima plazmu LG 42pa4500 ?
Ray0 kaže...

To je tzv. burn-in efekt, u 90-ima poznat na CRT monitorima, danas je na plazmama učestalija pojava nego na LCD-u, no danas bi to trebala biti koliko-toliko stvar prošlosti osim ako plazma ne radi apsolutno svaki dan dulje vrijeme (kao u trgovini) da bi uzrokovala "urezivanje" statičke slike na ekran (logo tv kuće). Neki modeli imaju i razne tehnologije za suzbijanje tog efekta (pomicanje slike gore-dolje. Ako želiš ipak biti oprezniji nemoj ostavljati sadržaj dulje vrijeme pauziran (npr. blu-ray film), televizor uključen kada ga ne gledaš i ne bi trebao imati probleme. 

A da to sam primjetio, da je kod njih plazma upaljena od jutra do navecer, konstantno. Nekada pustaju video preko bluray uređaja a nekada ga prebace na nase signale.

A imao sam samsung 43e450, i on je imao ovo sto si naveo, za pomicanje slike, u svim smjerovima (gore, dolje, lijevo, desno) da mi se slika ne zapece..Ma ja bih tu plazmu koristio samo za Maxtv, jer na njemu ima najvise SD signala, a slika je odlicna posto je ta plazma HD ready. A nebih ju nikako koristio za bluray filmove.

16 godina

Nakon kupovine razradiš plazmu prvih 200 sati gledanja, filmski mod i rastegneš sliku bez crnih rubova.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Nakon kupovine razradiš plazmu prvih 200 sati gledanja, filmski mod i rastegneš sliku bez crnih rubova.

A nadam se da cu imati srece da mi se slika ne zapece i da ne dobijem model koji bi imao problem sa zujanjem "buzzing"..

Jer sam procitao na forumu da par forumasa ima problema sa zujanjem plazmi, ali kod panasonica i kod samsunga..

16 godina

Kupio samsunga, ekvivalent tom LG-u i totalno je bešuman a dobiješ i 1" više. Za 2900 kn fenomenalna kupnja.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Kupio samsunga, ekvivalent tom LG-u i totalno je bešuman a dobiješ i 1" više. Za 2900 kn fenomenalna kupnja.

Jesi kupio d450, e450 ili 2013 model-f4500, nasljednika od e450 ?

16 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 16:27 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uh, sada si me naveo na dvojbu.. {#}

Ali hvala svejedno, otici cu ih vidjeti po Zagrebu, jer su tamo puuno jeftiniji nego kod nas u Karlovcu..A kada ih ovdje ima samo na 2 mjesta (Technomarket i Comel-ali u ovoj trgovini ima samo 4 tv-a, a ostale moras naruciti)

16 godina

Ne moraš nikuda ići, samo naručiš online i platiš pouzečem...

http://www.svijet-medija.hr/p/TV-prijemnik--plasma-Samsung-PS-43E450/40591/

60 kn dostava.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Ne moraš nikuda ići, samo naručiš online i platiš pouzečem...

http://www.svijet-medija.hr/p/TV-prijemnik--plasma-Samsung-PS-43E450/40591/

60 kn dostava.

Jesi ju ti kupio u svijet-mediji ? Znaci, kada smanjis zvuk na 0, plazma nema nikakvog zujanja ?

16 godina

jesam i da, nema baš nikakvog zvuka, ko mrtva {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

jesam i da, nema baš nikakvog zvuka, ko mrtva {#}

Valjda cu imati srece sada. Vec sam promijenio previse televizora i svaki je imao nekakvu manu hehe...Javim dojmove sljedeci tjedan kada dođe...{#}

14 godina

Imam ju, zna ostati logo tv kuće kad se prebaci na drugi kanal ali isto tako i nestane za pola minute. Vidljivo samo na bijeloj podlozi i to ako dođem 30 cm očima od nje. Ali kažem nestane to.   I rekao bih da to ide pod image retention, a ne burn in. Makar bi joj to trebalo ići pod plus barem po recenziji na hd televiziji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 10:57 (blackened_bm).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
blackened_bm kaže...

Imam ju, zna ostati logo tv kuće kad se prebaci na drugi kanal ali isto tako i nestane za pola minute. Vidljivo samo na bijeloj podlozi i to ako dođem 30 cm očima od nje. Ali kažem nestane to.   I rekao bih da to ide pod image retention, a ne burn in. Makar bi joj to trebalo ići pod plus barem po recenziji na hd televiziji.

Da, kad se radi o privremenom zapečenju slike, onda je to image retention.

Ukoliko dođe to trajnog problema (da se problem ne može riješit), onda je to burn in.

14 godina
neaktivan
blackened_bm kaže...

A jel' ima ona kakvu opciju za zastitu od burn-in.a ? Kao sto ima samsung e450 koji moze pomicati sliku u svim smjerovima da se slika ne zapece. Makar mislim da se nebi trebala zapeci jer cu ju najvise koristiti samo za maxtv, necu ju spajati na pc, bez obzira sto ima VGA ulaz na sebi...

14 godina

Iskreno ne znam, mislim da nema, bar nisam našao ništa takvo u izbornicima. Meni je većinom spojena na PC jer odandje puštam filmove, ali preko HDMI-a, šteta je puštati preko VGA signal. S tv-om sam zadovoljan, imao sam u posjedu i Panasonic 42x50 na dva dana i mislim da im je kvaliteta slike tu negdje. Vjerujem da Samsung odskače malo sa kontrastom ali sve je to tu negdje u entry levelu.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice