Stvarni vlasnici Brandova

poruka: 8
|
čitano: 22.051
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Stvarni vlasnici IT Brandova

Evo malo sam nesto tražio, pa znatiželjan koliko jesam, iskopao malo informacija o pravim vlasnicima(?)
nekih u nas popularnih brandova. Možda nekome bude od koristi, sorry ako je mrvu Offtopic.
Ako tko nađe još koju informaciju ili ima repliku na postano, molim post:)

Quadro - vlasnik Nenad Jagodić, lnem-Electronic d.o.o. - brand p.box. u Švicarska, proizvodnja OEM kina/Turska

Vivax - vlasnik Stipo Matić Msan grupa, proizvodnja OEM kina

MSindustrial - vlasnik Stipo Matić Msan grupa, proizvodnja OEM kina

Sinco(sinbo) - Deima elektromekanik urunler Turska.

Elit electronics - vlasnik Josip Golubar, Gramat/tehno mag, proizvodnja (?)
Grundig - Koç Holding A.Ş vlasnik Mustafa V. Koc, proizvodnja Turska

Telefunken - firma je rasformirana;
Telefunken Elektroakustik  je proizvođač profesionalne opreme i vakuumskih cijevi, a
"telefunken" koji viđamo po televizorima u konzumu je Turska firma Profilo-Telra, vlasnik Halim Ramazanoglu.
Prestigio - Asbis, bjeloruska firma, registrirana na Cipru, distribucijski centri Kina,  gazda/osnivač Siarhei Kostevitch, Minsk.

Canyon - Asbis, pročitaj gore.

SmartBox i SmartVision - nekad popularan lokalni brand jeftinih šoping centar uređaja i periferije. Vlasnik Kvark/Tihomir Haralović, Baštijanova 1A, Zagreb. Proizvodnja OEM Kina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:04 (overhaul).
Moj PC  
23 0 hvala 19
15 godina
Izvrsne informacije.
Philips televizori više nisu Philipsovi već ih radi TPV Technology iz Hong Konga, a home entertainment divizija je prodana Funai Electricu.
Nebih se začudio da za pet godina i Sony i Panasonic završe u ovom threadu.

5 0 hvala 3
15 godina

A čekaj, ovo mi je mao jasno i nejasno. Spomenuo si MSindustrial - vlasnik Stipo Matić. Mene zanima što pod time misliš? Da je Stipo vlasnik MSi-a ili je vlasnik trgovine koja uvozi MSi-eve stvari, pa ih prodaje linksu pa links nama? To je zapravo cijela poanta tvog posta? Jer sam ja uvijek mislio da je MSi američka firma, a ne od nekoh balkanca.

Anyway, TU i hvala za post! 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: Stvarni vlasnici Brandova
Razlika je izmedu MSi-a i MSI-a
16 godina
Re: Stvarni vlasnici Brandova
turbojc kaže...

A čekaj, ovo mi je mao jasno i nejasno. Spomenuo si MSindustrial - vlasnik Stipo Matić. Mene zanima što pod time misliš? Da je Stipo vlasnik MSi-a ili je vlasnik trgovine koja uvozi MSi-eve stvari, pa ih prodaje linksu pa links nama? To je zapravo cijela poanta tvog posta? Jer sam ja uvijek mislio da je MSi američka firma, a ne od nekoh balkanca.

Anyway, TU i hvala za post! 

Kao što kolega iznad kaže razlika je između MS (MSindustrial) i MSI (Micro Star International), ali ni jedan ni drugi nisu američke firme.

MS je u Matićevom tj MSANovom vlasništvu, dok je MSI tajvanska firma.

17 godina
neaktivan

Vlasnik branda Elit electronics (i Verso) je Zlatko Marošević iz BiH. Svoje trgovine "TehnoMag" ima u svim većim gradovima u BiH kao i u Zagrebu.   

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Funai-Japanac:Tetsuro Funai
Sansui-bio japanac,sad ne znam šta je...vlasnik:Takeshi Nakamichi

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan