Gubitak DVB-T signala/programa

poruka: 15
|
čitano: 12.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gubitak DVB-T signala / programa
pitanje

Koristim Gigabytov U8000 USB 2.0 stick za DVB-t prijem. Sve radi odlično, slika i zvuk su super.
Jedini problem kojeg imam je taj da nakon svakog izlazka iz programa (vrijedi za Dvbdream i Dvbviewer) izgubim signal. Svaki put kada opet uključim program moram napraviti full scan. Manual ili quick scan ne funkcionira, iako unosim točne frekvencije. Rekao bi da se uređaj prvo mora "zagrijati" (zvuči glupo, znam).
Stick je priključen na stolno računalo i na sobnu antenu (ne ona mala koja dolazi s njim). Provjerio sam na drugom kompjuteru, javlja se isti problem. Zamjena u dućanu isto nije pomogla.

Konfiguracija: Windows Xp SP3 (aktualni auto-update), Nvidia 8800 GTX (1gb), Intel E8400, 2gb ram

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 2:41 (Dante2070).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gubitak DVB-T signala / programa

Ja imam Gigabyte U7000 i nemam nikakvih problema ni s jednim programom, U7000 koristi isti cip kao U8000 za digitalne signale tako da ne vjerujem da se stick najprije mora zagrijati...

Takoder koristim XP pro sp3... mozda zvuci glupo ali jesi probao skinuti najnovije drajvere s Gigabyte stranice, ja ove s cd-a nisam ni probao...

16 godina
neaktivan

99% sam siguran da je hardware OK. Vjerojatno ti Dvbviewer ne spremi kanale trajno nakon scana. Zašto, e sad mi niš ne pada napamet

Edit: kad napraviš full scan porobaj desnu tipku na video-chanel list editor. Tu potraži folder OiV i u njemu bi trebala biti sva 4 programa. Ak nisu znači da ih prog ne spremi nek ih ima samo u memoriji

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 20:47 (BlackM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gubitak DVB-T signala / programa
autorov komentar

To sam prvo probao, nije pomoglo.

16 godina
neaktivan
RE: Gubitak DVB-T signala/programa
autorov komentar

Kanali su spremljeni i tu su kada uključim program. Jednostavno nema signala, sve dok ne napravim full scan.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

S vremenom na vrijeme lovim i austrijski dvb-t signal. Upravo sam vidio da se taj signal ne gubi, dok za HRT-ov moram skenirati svaki puta. HRT-ov signal lovim stalno na istoj frekvenciji (658000). Ne shvaćam na koju foru ga gubim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

DVBviewer sprema kanale u fajl channels.dat (C:\Program Files\DVBviewer\channels.dat) pa pogledaj da li ti je taj

fajl prazan nakon sto ugasis DVBviewer... mozda to da neka ssaznanja

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Kanale sam tamo našao. Ali ipak ostaje isti problem. Inače više volim Dvbdream koristiti. Besplatan je, preglednij i ima više neke stvari koje dvbviewer nema.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Primjetio sam nešto zanimljivo. Kada sam napravio scan u Dvbviewer-u da bi se pojavio signal, odmah sam ga imao i u Dvbdream-u.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dante2070 kaže...

Primjetio sam nešto zanimljivo. Kada sam napravio scan u Dvbviewer-u da bi se pojavio signal, odmah sam ga imao i u Dvbdream-u.

To se znalo i meni dogadati dok sam imao Yakumo DVB stick, i dosta je poznat problem s Dvbdream-om, medutim na U7000 Dvbdream radi bez problema,
ali i dalje ne svacam zasto ti programi ne pamte kanale posto to nema nikave veze s stickom, inace kad izvadim stick i dalje u DVBviewer-u i DVBDream-u imam
svoje kanale.... Jesi probao vec s ProgDVB-om ? , takoder je besplatan

btw. koji drajver korsitis? na stranici sam vidio da ima stabilne i beta drivere...
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 14:32 (drnde).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Kanali su tu, u svim programima, i kad izvadim sticka. Stvar je u tome što nestaje HRT-ov signal.

Isprobao sam jedne i druge drivere. Problem ostaje. Počinjem vjerovati da je stvar ipak u hardware-u, iako sam sticka već jednom zamijenio. Možda su oba dva imala neku grešku.

Isprobavam ProgDVB-a. Izgleda dobro. Ustvari mi se više sviđa nego DvbDream. Nažalost ostaje problem s gubitkom signala :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 22:41 (Dante2070).
16 godina
neaktivan

hehe sad tek vidim da sam te skroz krivo svatio, ja sam pomislio da ti nestaju kanali iz liste, pa da ih moras ponovno trazit...

sad mi zvuci stvarno kao da je  problem s drajverima ili hardverom.

jesi probao pokrenuti full scan i kad krene prekinuti scan pa vidit dali ti programi rade onda ? ono da li mu treba samo poticaj

i jos jedna stvar, kako ti stick radi s onim cyberlink programom koji dolazi uz njega ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Mogu zaustaviti full scan, izgleda da se mora malo zagrijati.

Onaj program koji dolazi uz njega je katastrofa, užasno spor i bloat-an. Analogni signal je funkcionirao kako treba, kod digitalnog se pojavio isti problem.

Jel moguće da je problem moja sobna antena, tj. prijem DVB-T signala preko nje? Kod mene blizu (Koprivnica) nema DVB-T odašiljača nego lovim signal iz Zagreba (ili Papuka). Ta sobna antena ima svoje pojačalo, što mi omogućuje prijem tog signala. Sa antenom koja je došla uz stick ne mogu loviti DVB-T.

Odašiljač u mojoj blizini bi trebao profunkcionirati krajem 8. mjeseca, prema službenoj izjavi OiV. A ako oni rade kao HRT, to znači 4. mjesec 2009.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 5:19 (Dante2070).
16 godina
neaktivan

Evo ti link na listu oiv tj hrt odasiljaca s frekvencijama pa mozes pogledati s kojeg odasiljaca primas samo usporedi frekvenciju.

koliko vidim prije si napisao da ti je freq 658000 a to bi bila Ivanščica, i koliko vidim to je jedini odasiljac koji emitira u vertikalnoj polarizaciji

cudno ali eto... nego sto se tice antene, pa sve je moguce ali ako ti radi poslije skeniranja sumnjam,

ja mislim da sam negdje citao da s stickom ne treba koristi antene s pojacalom, al nisam siguran

najlakse bi ti bilo probati tako da spojis na neku krovnu antenu ( riblju kost ), ako ti nemas sigurno neko u blizini ima, neznam kako bi

drugacije provjerio...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala ti na podršci. Pogledao sam u programu. Svi kanali koje primam preko OiV-a su na horizontalnoj frekvenciji. Pokušat ću ih postaviti u vertikalnu, možda pomogne.

Edit: Bez promjene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 17:47 (Dante2070).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice