Crno-bijela slika preko DVBT-a

poruka: 7
|
čitano: 4.010
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovak, prije DVBT-a imao sam:komp-s-video-scart-tv i imao sam boju na TV-u (za gledanje filmova sa kompa, naravno); a sad imam:komp-s-video-scart-DVBT (VCR ulaz) i NEMAM boju!! ZAŠTO? Sve mi je podešeno kak treba. Imam samo jedan scart na tv-u. Kad vratim kabel iz kompa u njega, opet imam boju. Pomozite, braćo!

"$"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kupi novu boju za printer, ova se valjda istrosila. ;)

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Crno-bijela slika preko DVBT-a
Perro of the Morning kaže...

Ovak, prije DVBT-a imao sam:komp-s-video-scart-tv i imao sam boju na TV-u (za gledanje filmova sa kompa, naravno); a sad imam:komp-s-video-scart-DVBT (VCR ulaz) i NEMAM boju!! ZAŠTO? Sve mi je podešeno kak treba. Imam samo jedan scart na tv-u. Kad vratim kabel iz kompa u njega, opet imam boju. Pomozite, braćo!

Provjeri drivere za grafičku - sličan problem je imao kolega s posla sa sekundarnim monitorom i ispala je priča da su driveri uzrok.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina

Mislim da ovdje nisu driveri uzrok. VCR ulaz na DVB-T prijemniku gotovo sigurno ne podržava prijenos s-video signala, a vjerojatno ni RGB, nego samo kompozitni video.

Probaj naći kabel za prijelaz s-video na kompozitni, pa spoji tako.

KaeR
16 godina
neaktivan

Dal ću imat lošiju sliku ak to napravim?

"$"
17 godina

Teoretski će biti nešto lošija slika nego preko s-video ulaza, ali mislim da nećeš uočiti neke velike razlike, osobito na video sadržajima. Možda će ti jedino tekst (ili bilo koji likovi s oštrim rubovima) biti nešto mutniji, ali to je isto upitno koliko je uočljivo.

Ako imaš mogućnosti, odnosno takav adapter, spoji direkno s TV izlaza grafičke kartice na scart (ili preko cinch priključaka), bez međuprijelaza.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 20:00 (KaeR).
16 godina
neaktivan

Imam samo jedan scart, a tam ide DVB-T. dakle treba mi ili kompozitni kabel ili prijelaz s S-Videa na kompozitni putem chincha. Jesam dobro razumio?

"$"
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice