Trebam stručnu pomoć - konfiguracija

poruka: 27
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Naime kako naslov kaže trebam pomoć. Prije nešto više od 4 godine kupio sam stroj za gaming ali i sve ostalo. Vrijeme je napravilo svoje i trebam malo svježine. Samo je pitanje kako i što, naravno da kao i svi imam problem financija. Iz početka sam mislio odmah uzeti novu konfiguraciju međutim malo čitanja, malo savjetovanja, tek sada ne znam ništa.  :)

Moj trenutni stroj:

Monitor Samsung 19" LCD

Procesor Intel Core 2 Duo E6600 BOX 2 x 2.4 GHz, 1066 MHz, 4MB

Matična Gigabyte 965P-DS4, s775

Grafička Gainward BLISS 7950GT 512 MB

Hard Seagate 320 GB 7200 rpm, 16 MB cache

Memorija DDR2 4GB Kingmax 800 MHz

Power suply FORTRON Bluestorm 500W

Kučište Thermaltake mid tower Soprano

DVD/RW nebitno

Dakle što me zanima:

Da li ja mogao ovo solidno nadograditi i na koji način da budem miran još bar 1,5 god. znači da nemam osjetno usko grlo i da mogu normalo uživati u gamingu, ili da sve "bacim" i uzmem novi stroj.

Korisne informacije:

Zaposlen sam i mogu si priuštiti nove gadgete, ali samo ako je to i potrebno.

Da za dobru grafičku karticu sam spreman platiti 2.000,00 + kuna.

Što me dodatno zanima:

Tko danas vodi u performansama u istim cjenovnim razredima ATI ili NVIDIA, te INTEL ili AMD.

Unaprijed hvala,

Blaz

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 22:50 (Alizalb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi na tvom mijestu uzeo ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9112

i ovo da naklokas proc ;D

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=6458

A ovo nebi odmoglo (nije toliko potrebno)

http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-2-duo-processor-e8200-oglas-1738693

Sve ocisti od prasine, osobito napajanje, grafu i proc (kompresorom propusi).

A i napajanje bi mogao promijeniti malo je slabašno za ovu grafu.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4592

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 21:14 (GimmieCorsair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam kako raspolazes sa lovom ali ovo bih ja napravio.

Kupio sve prilozeno u slici, novo ostavio sebi, a staro potrpao u novo kuciste i prodao za cca 1500 kn (neznam kako stojis sa hardom pa je na tebi odluka dali bi si ostavio novog ili starog). Nekom za surfanje i pokoju igru dusu dalo.

Ako bi sebi ostavio novi hard onda razmisli i o ovoj soluciji.

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 21:59 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Trebam stručnu pomoć - konfiguracija
Sale_ds kaže...

Kupio sve prilozeno u slici, novo ostavio sebi, a staro potrpao u novo kuciste i prodao za cca 1500 kn (neznam kako stojis sa hardom pa je na tebi odluka dali bi si ostavio novog ili starog). Nekom za surfanje i pokoju igru dusu dalo.

GTX470+ to kućište= BOOM!

14 godina
neaktivan
yeo kaže...
Sale_ds kaže...

GTX470+ to kućište= BOOM!

Daj procitaj sta sam napiso i pogledaj koje on kuciste ima pa onda komentiraj molim te

14 godina

Editirao sam post i dodao koji hard imam. S koliko novaca raspolažem, pa planirao sam uzeti novi stroj (ako se na to odlučim) u rasponu od 6.000,00 - 6.500,00 kn.

P.S. Nitko mi nije rekao što se događa sa monitorom u slučaju nove grafičke? Pretpostavljam da bi trebao i to osvježiti? :/

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ti i od mene jos jedna opcija, ali pricekaj jos komentara pa onda odluci.

AMD i nvidia su ti trenutno tu negdje sto se tice cijene i performansi, tesko da mozes napraviti neku veliku gresku pri odabiru ali uvjek vrijedi ona stara "tko pita ne skita"

Stavio sam dvije graficke pa je sad na tebi da izaberes. Znaci umanji cijenu za cca 1500kn. Monitor si mozes piknut nakon sta prodas staru konfu (prvo prodaj nju pa onda stavi monitor u oglasnik) nakon sto oboje prodas imat ces pristojnu svoticu za monitor, a sa starim neces imati problema dok ne piknes novi ako ce ti bit uopce potreban.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

AMD i nvidia su ti trenutno tu negdje sto se tice cijene i performansi, tesko da mozes napraviti neku veliku gresku pri odabiru ali uvjek vrijedi ona stara "tko pita ne skita"

Stavio sam dvije graficke pa je sad na tebi da izaberes. Znaci umanji cijenu za cca 1500kn. Monitor si mozes piknut nakon sta prodas staru konfu (prvo prodaj nju pa onda stavi monitor u oglasnik) nakon sto oboje prodas imat ces pristojnu svoticu za monitor, a sa starim neces imati problema dok ne piknes novi ako ce ti bit uopce potreban.

Jesi ti neznalica 100%-tni !!!

Štaćemu GTX 460 i HD 6850 to je najveća glupost koju sam ikad vidio,jedino kad bi GTX 460 išla za PhysX ali to bi bilo rretardirano jer ne treba tako jaka karta za PhysX i trebala bi ti jača karta za rendering.

Tip je rekao max do 6500kn a ti si složio za preko 8.000Kn !!!

um caruje dok snaga ne popizdi
14 godina
neaktivan
sheX kaže...
Sale_ds kaže...

Jesi ti neznalica 100%-tni !!!

Štaćemu GTX 460 i HD 6850 to je najveća glupost koju sam ikad vidio,jedino kad bi GTX 460 išla za PhysX ali to bi bilo rretardirano jer ne treba tako jaka karta za PhysX i trebala bi ti jača karta za rendering.

Tip je rekao max do 6500kn a ti si složio za preko 8.000Kn !!!

Ljudi daj se potrudite procitat prije nego ista napisete MOLIM VAS!!!!

Ak sam ja glup onda si ti corav ko moja baba!

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 23:32 (Sale_ds).
14 godina
neaktivan

A i izmedu ostalog i da sam pogrijesio ja barem covjeku pokusavam pomoc kolko mogu, a ne cekam i ne vrebam na neciju gresku samo da bi mogao pocet flejmat i spustat nekome.

Ako i vidis da netko nesto nezna onda ga brate mili informiraj o tome i probaj mu lijepo objasnit a nemoj tako nastupat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prvo uzmi neki hladnjak za procesor da mozes procesor dici barem na 3ghz i neku grafu do 1000kn i miran si dosta dugo, pogotovo ako ne igras na velikoj rezi i bez aa. Pogledaj moj komp, sa svojim kompom mogu igrati sve igre bez problema, a nadogradio sam samo grafu prije nekih godinu dana i zadovoljan sam sa njime. nema igre koju ne mogu pokrenuti i igrati na pristojnim detaljima bez aa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Eto mene opet, hvala na svim dosadašnjim informacijama i pomoći. Eto mene s još kojim pitanjem.

Čini mi se da je najisplativija opcija da uzmem novu grafičku i klokam procesor, samo me zanima da li u slučaju da uzmem recimo GTX470 Twin frozor II moj Fortron 500W može izdržati.

Također sastavio sam dvije konfiguracije, malo mi pogledajte i recite što mislite. Što bi vi tu mijenjali, dodali ili oduzeli?!

Što mislite koja je od dvije navedene konfiguracije jača u performansama i koliko?

konfiguracije konfiguracije
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bih ti preporucio da ides na novu konfiguraciju i da unovcis staru dok jos ista vrijedi.

Ove dvije koje si ti slozio su dobre sto se mene tice, ali intelova ti je skoro ista kao ona koju sam ja slozio, samo sto sam ja izostavio gtx470 (iako je trenutno best buy) zato sto se svi zale da je bucna i to podosta. Ali ako to tebi ne smeta onda nemas sta vie razmisljat. Ja sam ti inace vise za intel, imao sam prilike posjedovati jako dobar primjer razlike snaga AMD/Intel

Sto se tice nadogradnje trenutnog racunala napajanje bi ti bilo na knap ako ne i pre slabo pa mislim da bi bilo bolje uzet jace.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Napajanje nebi nikak bilo na knap, jos bi i ostalo lufta, to napajanje moze pogoniti dvije grafe. Ne isplati se davati tolike novce za novo, nadogradi ovo sa grafom i nekim kulerom za proc i bez problema ces igrati sve igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imao sam ja Fortrona 450 pa je na jedvite jade tjeralo 4890

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja imam forton 500w i bez problema tjera sve moje komponente, a još su i overclockane. neznam kako je tebi to teško tjeralo. ja sam jedno vrijeme imao i crossfire 4850 na tom napajanju pa je radilo bez problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Prodaj ovaj trenutni komp koji imaš. Ja mislim da nebi trebao imati problema s prodajom jer nisu to neke prastare komponente

Evo jedan za 6800 s monitorom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ok odlučio sam se da clockam procesor, da li mi netko može dati link pouzdanog tutoriala (nisam nikada radio). Potrebene informacije imate gore u postu koje komponente koristim.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dakle nakon mnogo čitanja, razmišljanja, prebrojavanja budžeta dolazim do nove ideje :) moš mislit

Što bi bilo kad bih ja ostavio postojeći HARD, Kučište, DVD/RW i napajanje, te samo nadogradio (pogledaj sliku).

Da li bi mi napajanje to sve guralo, da li bi mi hard u kom slučaju bio usko grlo, te da li bi mi kučište bilo komforno za sve to..

Opet hvala :/

nadogradnja nadogradnja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

imam jedno pitanje pa ću ga postaviti ovdje da ne otvaram novu temu. dakle trenutno imam ove komponente:

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz

Gigabyte GA-X38-DS4

Powercolor Radeon HD3870X2 PCIE, 1GB DDR3, TVout, dual DVI

Kingston 4GB
HDD Seagate 500 GB
HDD Western Digital 1 TB

Corsair 750 W

Monitor Samsung SM 2032BW

zanima me koje djelove bi u budućnosti trebalo promijeniti te koliko još vremena će ova konfiguracija biti sposobna pokretati novije igre.

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo aj ti savjetujem da uzmes ovu grafu.

VGA ATI XFX HD5850 725M 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX 11, Aliens Vs Predator -> oko 1950kn

napajanje trebas odma bolje..
naprimjer ovo:
Corsair CX Series, 500 Watt
hard si nebi ja kupovao.. rade bi si poslje prijenosni ako bi mi bio potreban,

a za procesor.. to malo manje znam.. ali sam cuo da su intelovi kvalitetniji i da iste Ghz moze obraditi puno vise podataka. i da amd malo bolje kvari.. to mie reko jedan strucnjak.. al aj mu bas i nevjerujem ;)

17 godina
murkovicdaniel kaže...

VGA ATI XFX HD5850 725M 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX 11, Aliens Vs Predator -> oko 1950kn

naprimjer ovo:

a za procesor.. to malo manje znam.. ali sam cuo da su intelovi kvalitetniji i da iste Ghz moze obraditi puno vise podataka. i da amd malo bolje kvari.. to mie reko jedan strucnjak.. al aj mu bas i nevjerujem ;)

Neznam jel si se ti napusio neceg ili sta?? pise da ima corsair od 750w a ti mu preporucas cx od 500w {#} low seriju napajanja od corsaira.

Za buducnost samo neku grafu bi trebalo promijeniit. makar ne vidim potrebe da je sada mjenjas. kada dode vrijeme za to javi se tu na forumu  jer cijene se mjenjaju svakog dana.

Sada ako mislis mjenjati nesto, bilo bi lijepo da kazes sa koliko novaca raspolazes? makar mislim da nemas sada potrebe za to

14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
murkovicdaniel kaže...

naprimjer ovo:

Neznam jel si se ti napusio neceg ili sta?? pise da ima corsair od 750w a ti mu preporucas cx od 500w {#} low seriju napajanja od corsaira.

Za buducnost samo neku grafu bi trebalo promijeniit. makar ne vidim potrebe da je sada mjenjas. kada dode vrijeme za to javi se tu na forumu  jer cijene se mjenjaju svakog dana.

Sada ako mislis mjenjati nesto, bilo bi lijepo da kazes sa koliko novaca raspolazes? makar mislim da nemas sada potrebe za to

a ispricavam se.. nisam zamijetio ^^

17 godina
neaktivan

@Alizalb

tebi treba samo nova grafa.

Sve ostalo je BACANJE PARA

EDIT:

GTX460 1Gb | HD5850 | HD6800, sve vise od toga je takodjer bacanje para

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 20:33 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

19'' monitor... koja je to rezolucija 1440x900, 1280x1024?

Koji ce mu .*^& 470 ili 6870? Svašta.

I nesh ti gaming upgradea sa Core 2 na Phenoma II. Imas 3 igre koje ce profitirati od vise od 2 jezgre.

S druge strane clock per clock C2D je jos uvijek bolji od AMD-a.

Po meni su 3 puta za upgrade.

1. Kloknit E6600 i uzet si 460 768 MB

2.               -||-               novi monitor i 460+/6850+

3. Uzet novu konfu pocevsi od monitora.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice