Isplati li se nadograditi?

poruka: 13
|
čitano: 2.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Isplati li se nadigraditi?
Već duže vrijeme razmišljam o kupovini novog računala ali nikako da se odlučim za kupovinu. Mislio sam kupiti neki komp za 6k kn sa monitorom ali mislim da mi je bolje malo nadograditi ovaj komp jer ionako nisam neki veliki gamer. Trenutno imam ovaj komp:
2gb DDR2
Gma 3100(integrirana)
Intel pentium dual core e2200
17" crt monitor
I neko napajanje od 400w

Pa me zanima isplati li mi se kupiti neku grafu tipa 8800gt do nekih 400kn i napajanje ako je potrebno naravno sve rabljeno. Može li neka grafa do 400 kn pokretati novije igre na 1024*768, naravno sve na max me ne zanima. Čisto da može pokretati igre kao AC2 ili Mafia 2 na nekim low/med detaljima bez lagga.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Isplati li se nadigraditi?
dv14 kaže...
Već duže vrijeme razmišljam o kupovini novog računala ali nikako da se odlučim za kupovinu. Mislio sam kupiti neki komp za 6k kn sa monitorom ali mislim da mi je bolje malo nadograditi ovaj komp jer ionako nisam neki veliki gamer. Trenutno imam ovaj komp:
2gb DDR2
Gma 3100(integrirana)
17" crt monitor
I neko napajanje od 400w

Pa me zanima isplati li mi se kupiti neku grafu tipa 8800gt do nekih 400kn i napajanje ako je potrebno naravno sve rabljeno. Može li neka grafa do 400 kn pokretati novije igre na 1024*768, naravno sve na max me ne zanima. Čisto da može pokretati igre kao AC2 ili Mafia 2 na nekim low/med detaljima bez lagga.

sumnjam.. jos ta takvim cpu-om i jadnim ram-om

pogledaj ovu temu:

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija/35450.aspx

Google is NOT your friend!!!
15 godina
Cpu i nije baš nešto ali 2gb RAMa mi izgleda dovoljno.
Sad si mislim kupiti neku 4850, samo nevjerujem da će PSU držati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

kupuj novo, ovo napajanje sto posto MS

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

http://www.njuskalo.hr/kucista/fortron-400w-pnf-garancija-oglas-2659749

Ovo mi izgleda odlično za cijenu.

Hoće li biti bottleneck ako stavim 4850 na e2200? Ako treba mogao bi ga i OC-at do nekih 2.8ghz.

9 Da kupim 4850+napajanje
0 Da nemjenjam ništa
2 Da kupim 4850+1gbRAM+napajanje
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 18:14 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolji cooler ako nemaš, klokaš na 3.2 GHz i upikneš rabljenu HD4850 i neko napajanje.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
dv14 kaže...

http://www.njuskalo.hr/kucista/fortron-400w-pnf-garancija-oglas-2659749

Ovo mi izgleda odlično za cijenu.

Hoće li biti bottleneck ako stavim 4850 na e2200? Ako treba mogao bi ga i OC-at do nekih 2.8ghz.

Kupuj to napajanje ja imam takvo pnf i napajanje je strava

http://www.soundstream.com/
15 godina

Da stavim još 1gb RAM ili ne? Hoće li se osjetiti poboljšanje između 2gb i 3gb?

Po meni je bolje uložiti još 50-100kn za neki cooler za grafu npr. Zalman.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Isplati li se nadograditi?
dv14 kaže...

nema potrebe, javi se za 4850.

15 godina
neaktivan
Re: Isplati li se nadograditi?
$rky kaže...
dv14 kaže...

nema potrebe, javi se za 4850.

ovo napisano sam mislio za cooler ...

14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
2gb DDR2
Gma 3100(integrirana)
17" crt monitor
I neko napajanje od 400w

nemoj nista nadrogradjivat bolje kupi novi ;=)

kikica
14 godina
neaktivan
kupi novi
16 godina

Kao prvo, koja ti je maticna? imas li uopce PCI-e slot? ako nemas, kupuj novo sve, ak imas, procesor je vec ono - mislim mozes ti njega clockat al ne isplati se bas ulagati u njega, imao sam takav proc (tocnije e2180) i ne pomaze bas puno clockanje do 3.0, isto ces potrositi i na hladnjake za nove procesore, 2 GB isto nije nesto al jos prolazi, napajanje je najgore od svega... ja bih ipak novi komp, i ne mora biti do 6k, nades dost bolji za manje novaca s monitorom. Ako zelis nadograditi hmm, prodaj si 2GB i kupi 2x 2 GB istog proizvodaca jer sumnjam da ces naci isti ram i da ne bude poslije NE-kompatibilnosti i nismo znali. Procesor i napajanje isto prodas, kupis si novi proc, grafu, napajanje i rame..... a monitor 17", nema prevelikog smisla kupovati neku opaku grafu, osim ako u skoroj buducnosti namjeravas kupiti novi monitor, a imas solidnih od 800 - 1500 KN. Ja bih ipak kupio novi komp, DDR3 rami su povoljniji od DDR2, maticnim plocama su se vec stabilizirale cijene na neku normalu, a novi procesori su neusporedivo bolji od tog tvojeg. Joa nesto, ako nisi znao, na njuskalu npr, stari procesori su precijenjeni (vrijedi i za rame), kupis nove rame i bolji proc za vise-manje istu cijenu..... toliko o tome, to ti je moje misljenje, al pricekaj da ti se jos javi netko iskusniji od mene.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 11:35 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice