Celofan koji pamti (ali ne zna zašto)

poruka: 3
|
čitano: 355
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Celofan koji pamti (ali ne zna zašto)".
10 mjeseci

Ah što Švabo neće izmislit'. A čemu može služiti , zamotaš poklon u foliju , lošija polovica ga odmota te namoči foliju ,osuši te onda svojoj boljoj polovici može upakovati poklon ... jako korisno 😉

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Evo primjene. Bili koji oblik presavijenog celofana može se čuvati kampaktno, u oblik kuglice smještene u vrlo malom prostoru. To znači da bi se origami mogao prodavati u obliku kuglice ili ravne folije. Time bi se moglo mnogo uštedjeti na volumenu pakiranja, tj. na veličini paketa. No ne samo origami. Mogli bi se tako pakirati modeli geometrijskih tijela, recimo za potrebe nastave. Posebno bi bilo korisno za astronaute gdje je prostor vrlo skučen. Nakon što je upotrijevio celofansku posudu, astronaut je može sprešati, a onda joj po potrebi vratiti stari oblik vlaženjem. Mogla bi se napraviti tanjurić koji bi se pretvorio u čašu kad se na njega nalije piće. Eto, to mi tarenutačno pada na pamet. 

0 0 hvala 1
4 godine

Ovo me podsjeća na spec metala, kojega su navodno pronašli kod navodnoga pada izvanzemaljske letjelice u Roswellu.

Tamo je kao bio slučaj, da komad metala kako god "zgužvaš", on se vrati u početno stanje, odn. ostane ravan.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:32 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice