Kazu da je backup najbolja sigurnost, pa valjda tema moze proci. Uglavnom zanima me jel netko zna neki dobar besplatni alat za auto backup? Nabavio sam si eksterni hdd i htio bih da imam siguran backup u slučaju nezgode (imam laptop, a posto je zenin laptop dozivio havariju i izgubila je sve podatke, to mi je bio znak da se osiguram). Dakle ako ste neki ovakav program koristili slobodno preporucite.
Besplatni alat za automatski backup?
- poruka: 9
- |
- čitano: 16.441
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Generalno najbolji je vjerojatno acronis true home, a od besplatnih
Karen's Replicator, Cobian BackupAko su Win-pro, ima backup... mada su druga rješenja obično praktičnija ali i ovaj radi svoj posao...
Ako su Win-pro, ima backup... mada su druga rješenja obično praktičnija ali i ovaj radi svoj posao...
Windowsi generalno imaju jako dobro riješen backup. Za većinu primjena sasvim dovoljan. Backup ima dosta opcija i nije kompliciran. A ja ti preporučan backup alat temeljen na Rsync. Mislim da u windowsima ima DeltaCopy.
Rysnc ti je inače inkrementalni backup koji sprema u backup kopiju samo razlike u fileovima od prošle kopije. Tako da backup koji se radi npr. svaku večer ima minimalan broj transfera. Razvijen je još u doba dial-upa za potrebe backupa (lokalnih i mrežnih sustava) tako da je optimiziran za minimalni broj transfera i minimalne zahtjeve.
Ako su Win-pro, ima backup... mada su druga rješenja obično praktičnija ali i ovaj radi svoj posao...
Treba mi neki softver (besplatan) preko kojega mogu stavit da mi se sadržaj bekapira na server. Cobian Backup mi to ne dopušta? Server je na linuxu, računalo na Windowsima. I backup bi trebao imati postavku za određene direktorije i da mogu odredit password na njega, da ga drugi ne mogu otvorit.
Pomozite.
Edit: Syncback should do it. :D
Treba mi neki softver (besplatan) preko kojega mogu stavit da mi se sadržaj bekapira na server. Cobian Backup mi to ne dopušta? Server je na linuxu, računalo na Windowsima. I backup bi trebao imati postavku za određene direktorije i da mogu odredit password na njega, da ga drugi ne mogu otvorit.
Pomozite.
Edit: Syncback should do it. :D
Ako ne budeš zadovoljan s njim, baci oko na Syncrify/DeltaCopy, besplatno za osobnu upotrebu, usporedba na http://web.synametrics.com/SyncrifyVsDeltaCopy.htm
Za to sto ti trazis, besplatni program za back up, jednostavni i agilni recover, brza izrada kopija, dopunenje postojeckih backupa i pogodnost u svrhu sigurnost,,,,,
postoji idealno resenje: Keriver 1-Click Restore Free
Edit: Windows Backup nema ni jedna opcija osim backup i restore. Preasktetsko resenje i nikakva fleksibilnost. Samo za nezahtjevni korisnici. Prednost je sto je ugradjen u OS inace mislim da svaki drugi alat za backup je bolji.