Samsung I9000 Galaxy S

poruka: 45
|
čitano: 31.891
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung I9000 Galaxy S".
15 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

smjesno, mobitel koji zeli biti iphone ocijenjen bolje od iphone-a

samo da se izjasnim, ne kazem da je mobitel los, naprotiv, ali neki ljudu toliko ne vole i phone da ga subjektivno ocjenjuju, a cim vide neki drugi mobilni uredaj na androidu dizu ga u nebesa

p.s. ja neam iphone niti sam apple fun boy 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 22:19 (Check).
Moj PC  
6 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Samsung I9000 Galaxy S
Check kaže...

smjesno, mobitel koji zeli biti iphone ocijenjen bolje od iphone-a

samo da se izjasnim, ne kazem da je mobitel los, naprotiv, ali neki ljudu toliko ne vole i phone da ga subjektivno ocjenjuju, a cim vide neki drugi mobilni uredaj na androidu dizu ga u nebesa

p.s. ja neam iphone niti sam apple fun boy 

ovaj mobitel nije dobio tako dobru ocjenu zbog tvojih razloga(iako se znalo dogoditi)već zato što ima bolji ekran,bolji softver te ne gubi signal svejedno kako ga držišNeodlučan.

16 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Slazem se da je mobitel zasluzio ove dobre ocjene. Ali me nervira kada ti neko da TD samo zato jer govoris u korist apple-a....

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Samsung I9000 Galaxy S

Kako im nije bed tako kopirati telefon koji je već na tržištu, pogotovo telefon koji je toliko razvikan. Ma što god da ovaj Samsung imao i koliko god bio dobar ne bih ga kupio samo zato jer kopira iphone i pokušava dostići ono što je iphone postigao, ali ne svojom inovativnošću nego kopiranjem.

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.

3 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Gdje ima ovaj malisan za kupiti kod nas?
Ili u oglasima? (ali povoljno) :D

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Najbolji mobitel od Samsung. Ja mozda uskoro kupim Wave :) Ovaj mi je preskup.. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Sad sam gledo cijene u vipu i košta 3500 kn bez pretplate što je definitivno poštena cijena ja sam očekivo da će doć min 4500 kn

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
voyager kaže...

Sad sam gledo cijene u vipu i košta 3500 kn bez pretplate što je definitivno poštena cijena ja sam očekivo da će doć min 4500 kn

da,ni u trgovinama nece biti manje ;)

15 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Mob je zakon, pogledajte malo rewiev istina da je copy past od appla ali ono sta ima apple na ovom je mobu sve bolje napravljeno i mob nije šminkerski... Samo cekam da skupim pare prodam stari i kupim ovaj, probao ga u vipu. Probajte ga uzivo i onda komentirajte mobitele ja sam drzao i jedan i drugi pa mislim da znam koji je bolji... (evo toliko od mene)

0 0 hvala 0
15 godina
stevan94 kaže...
voyager kaže...

Ono što ja vidim na vipu mob košta 4499,00 KN, ako se uzima samo mob.

Ne znam gdje ste vidjeli tu cijenu od 3500 KN.

Pozdrav

17 godina
Samsung I9000 Galaxy S

Istina da je jako sličan iPhoneu izgledom,ali po mojem mišljenju je u svemu bolji.Ima android 2.1,a uskoro dolazi 2.2 froyo za njega,kamera 5mp,1ghz ARM Cortex procesor koji većinu aplikacija i sam OS vrti bolje od Desireovog Snapdragona,512MB rama i 2GB roma,brzi HSDPA (7.2Mbps),mogućnost snimanja u HD-u (720p) i što je najvažnije predivni AMOLED 4-inčni ekran s rezolucijom 480x800.Po mom mišljenju trenutno najbolji mob na tržištu.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ekipa,

je li tko ima ovaj mob? Zanima me koliko mu je ekran otporan na prljanje i na ogrebotine.

Hvala

17 godina
mali od foruma kaže...

Ekipa,

je li tko ima ovaj mob? Zanima me koliko mu je ekran otporan na prljanje i na ogrebotine.

Hvala

Piše da je scratch-resistant,znači prljanje i ogrebotine nisu problem.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan
mali od foruma kaže...
stevan94 kaže...
voyager kaže...

Ono što ja vidim na vipu mob košta 4499,00 KN, ako se uzima samo mob.

Ne znam gdje ste vidjeli tu cijenu od 3500 KN.

Pozdrav

Vidi stvarno al kad sam ja gledo cijena je 100% bila 3499 kn valjda su se zajebali a i bilo mi je prećudno da tako dobar mob dođe ispod 4000 kn

15 godina
Xbox360 Modder kaže...
mali od foruma kaže...

Ekipa,

Hvala

Piše da je scratch-resistant,znači prljanje i ogrebotine nisu problem.

Ma, jedno je što piše. Mene zanimaju iskustva iz prve ruke.

Igrao sam se danas pola sata sa HTC desire-om i mogu reći da je on vrlo dobar. Ostaje jako malo mrlja na ekranu i kućište mi izgleda odlično, a znam da ga kolega baš i ne čuva. Nije da ga baca, ali nije da ga mazi i pazi.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

GPS na i9000 bi možda mogao biti problematičan:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=765137

No, možda su ga u pošiljci za Vip popravili. Samo malo upozorenje. Što se mene tiče, da nema toga, i da je ekran čitljiv na suncu (trenutno je u tome od svih Androida koliko znam najbolji malo stariji HTC Magic), bio bi savršen telefon. 

razmjenavjestina.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Cijena mu je stvarno 3499 kn, kupio sam ga prije 3 dana i u tom trenutku ih je bilo još samo 5 komada u opticaju u VIP centru kod Iblerovog trga.

Mobitel ima stanovitih problema sa lagom i GPS-om. Za lag mogu potvrditi i riješava se neslužbenim fix-om (upozorenje, mob je potrebno rootati za

instalaciju fix-a, fis se izvršava automatikom i ne iziskuje previše zajebancije). Moj trenutno nema problema sa GPs-om no to ne znači da se neće pojaviti

kao drugima. Fix također postoji za GPS a Samsung navodno radi na stvarnom fix-u (problem je "navodno" u software-u).

Origigi cijena u Europatradeu je 4400 kn što je 900 kn više nego u VIP-u. VIP-ov je zaključan no opet zahvaljujući tuđoj domišljatosti vrlo je lako doći

do koda za otključavanje. Isti se nalazi zapisan u samom mobitelu i može ga se uz odgovarajući software pribaviti za par sekundi.

Ekran je savršeno čitljiv u svim uvjetima osim direktnog jakog sunca.

Ako se furate na vanjski izgled onda preskočite Galaxy. Zašto? Po meni jedina njegova slaba točka leži u jeftinom kučištu (plastika + mrdave volume tipke).

Posjedujem i Desire i mogu reci da je HTC svjetlosnim godinama u prednosti kod kvaliteti kučišta.

Koga zanima više neka pogleda na ovim stranicama:

theandroidrevolution.blogspot.com/

Otključavanje:

www.youtube.com/watch?v=g94eTJWW444

Za ostala pitanja mi pošaljite privatne poruke.

Napomena: Premda mobitel nakon unošenja unlock koda očita grešku otključavanje je svejedno uspješno završeno. Pošto sam ga u danom trenutku još imao na

našem jeziku vjerujem da je problem u prijevodu. Razlog, instalacija Samsungovog Keis software-a također ima gramatičkih grešaka, pogotovo u negacijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 13:47 (Galeleo).

1 0 hvala 1
16 godina
Samsung I9000 Galaxy S

Samo ne znam zasto su na Bugu prakticki stavili 3-4 vrste istog mobitela, samo za ralicita trzista, to samo moze zbunit ljude...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S
Apple iPhone 3G 8 GB imam već duže vremena. Odličan mi je bio sve dok nedavno nisam dobio Samsung I9000 Galaxy S. Mrak od mobitela.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

najbolji za mene!

sam si trebam nadogradit na froyo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Pošto je proslo dosta otkako je tema stavljena prepostavljam da vas vise ima galaxy s :), pa me zanima dali ga se isplati kupiti i zasto???uglavnom dvoumim se izmedju njega i iphonea 4 ali iphone mi je malo postao dosadan i svi ga imaju

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung I9000 Galaxy S

Najbolja usporedba ova dva telefona:

http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

Samsung je pobjedio!

Know your mobile:

http://www.knowyourmobile.com/comparisons/517419/samsung_galaxy_s_vs_iphone_4.html

Nerješeno, sa laganom prednošću prema Samsungu radi cijene

Digital trends

http://www.digitaltrends.com/mobile/iphone-4-vs-samsung-galaxy-svs-evo-4g/

Nerješeno, sa laganom prednošću prema Samsungu radi antene ali i prema iPhonu radi broja aplikacija. (Moje mišljenje je da je Android bolji radi besplatnih Aplikacija. A ko se nemože zadovoljiti sa 70.000 aplikacija, ja neznam šta ga može zadovoljiti)

BUG

http://www.bug.hr/bugvideo/iphone-4-vs-samsung-galaxy/1569.aspx (drugi dio videa)

http://computer-howto-tips-tricks.blogspot.com/2010/11/iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-gt-i9000.html (Prvi dio istog videa)

Prednost baš nije ni na jednoj strani baš jako. Ekran i boje su bolje na Samsungu, Fotoaparat i kamera na Samsungu su bolji na dnevnoj svjetlosti (iPhone je overexposed), ali u mračnijim uvjetima Apple je bolji.

iPhone help

http://iphonehelp.in/2010/03/29/quick-review-samsung-galaxy-s-android-vs-the-iphone/

Oni kažu da je Samsung boljhi Hardverski, a iPhone softverski

0 1 hvala 0
17 godina
Samsung I9000 Galaxy S

Kako se može rješiti lag u menijima (oni lag fixevi??), a kako lagavi browser (u usporedbi s Desireom)?

Come to the dark side, we have cookies.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je definitivno najbolji Samsungov smartphone. Ali ne može se uspoređivati ni s HTC-om niti iPhone-om. Tako da vrh drže ta 2 proizvođača, a svi ostali su ispod njih i nekada bljesnu s kvalitetnim uređajem poput Galaxy S

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Naručih za sutra ovaj mobitel.

Ako netko ima nešto reći protiv spajanja mojih ruku i mobitela u pretplatničku uniju na 2 godine, neka istupi sada ili neka zauvijek šuti.

Za unaprijed

Idem odmoriti prste od stalnog gledanja kroz njih
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

U četvrtak 23. 12. oko 10 sati preko Kiesa 1.5.3 potražio sam nadogradnju Galaxy s i9000 i gle divnog čuda ponuđena mi je nadogradnja froyo.xfjp9 na hrvatskom jeziku, što sam ja naravno odmah i uradio. Samo dva-tri sata nakon toga obavijestio sam nekoliko svojih prijatelja o toj mogućnosti da nadograde svoj galaxy. Međutim to više nije bilo moguće, pa mi nisu vjerovali i dolazili su provjeriti da ja nisam štogod zabucao. Kada su se uvjerili da je to to, nismo imali objašnjenja o čemu se zapravo radi. Pretpostavili smo da je dogradnja bila omogućena sam nakratko. Molim objašnjenje ako netko zna o čemu se radi? Možda u Bugu znaju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Istina da je jako sličan iPhoneu izgledom,ali po mojem mišljenju je u svemu bolji.Ima android 2.1,a uskoro dolazi 2.2 froyo za njega,kamera 5mp,1ghz ARM Cortex procesor koji većinu aplikacija i sam OS vrti bolje od Desireovog Snapdragona,512MB rama i 2GB roma,brzi HSDPA (7.2Mbps),mogućnost snimanja u HD-u (720p) i što je najvažnije predivni AMOLED 4-inčni ekran s rezolucijom 480x800.Po mom mišljenju trenutno najbolji mob na tržištu.

A u cemu je toliko taj Galaxy bolji od iPhonea? Ja sam baš gledao i jedinu prednost koju vidim je 0,5" veci ekran što je dvosjekli mac jer je zbog toga i glomazniji za furanje. I ktome iPhone ima još i veci broj pixela pa to dođe prilicno slicno. A da ne govorim da je kvaliteta izrade i završna obrada iPhonea miljama dalje..

Šta ne?

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 20:38 (alen-c).
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

A u cemu je toliko taj Galaxy bolji od iPhonea? Ja sam baš gledao i jedinu prednost koju vidim je 0,5" veci ekran što je dvosjekli mac jer je zbog toga i glomazniji za furanje. I ktome iPhone ima još i veci broj pixela pa to dođe prilicno slicno. A da ne govorim da je kvaliteta izrade i završna obrada iPhonea miljama dalje..

Šta ne?

Izabrao sam ga na temelju osobnih potreba. Isprobao sam na licu mjesta iPhone i Galaxy, eto izabrao sam Samsung.

Veći ekran je samo plus jer mobitel je toliko lagan i tanak da nema govora o glomaznosti. O kvaliteti ekrana neću govoriti, započeli bi neraspravljivu (dokazano na forumu) debatu SAmoled vs. Retina. Ali ako i postoji razlika, mislim da je ekran najmanja dvojba u izboru, jer su oba dva bolji od ostalih na tržištu, ja sam uzeo veći.

Svidjela mi se brzina i glatkoća OS-a na Phoneu kao i čvrstoća. Mobitel je stvarno "stabilan". Ne sviđa mi se koncept iTunesa, kao ni zatvoreni AppStore pa sam izabrao Android.

Plus mi je i što mogu mjenjati microSD kartice jer ih imam nekoliko doma.

Volim prčkati...

Završna obrada je na strani Phonea (neću o razbijenim staklima i koliko se to često događa) jer mislim da je propust Samsunga staviti (tanku) plastiku za stražnji poklopac.

Metalni kostur Galaxya je pak zadovoljavajuć.

Zaključak, veliki ekran je stvarno samo plus. Glomaznost ovdje nije problem.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan
Samsung I9000 Galaxy S

Hvala na odgovoru, ugl.mislim ga uzet ako nebude iPhonea do 14.2 do kad je ona akcija 50% u t-mobileu.

Gledao sam razna testiranja i za moje potrebe nekako mi se cini bolji iPhone. A i ta kvaliteta izrade mi se cini nekako

dosta bolja i zbog dimenzija mi nekako bolje sjeda u ruku a valjda i za nosit. Razlike su sitne.

iTunes mi nesmeta ni najmanje jer mi ga koristim ko glavni player vec nekih 5-6 godina a i sad koristim OS X.

Jedino što mi bolje izgleda kod Samsunga je dijagonala i možda autonomija..

Ugl.ti ga posjeduješ? Ako da, jel bi mogao navesti mane i prednosti uređaja u korištenju? (osim ovih koje si vec naveo)

Ima li neka stvar koja te iritira? 

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
1.) iTunes mi nesmeta ni najmanje jer mi ga koristim ko glavni player vec nekih 5-6 godina a i sad koristim OS X.

2.) Jedino što mi bolje izgleda kod Samsunga je dijagonala i možda autonomija..

3.) Ugl.ti ga posjeduješ? Ako da, jel bi mogao navesti mane i prednosti uređaja u korištenju? (osim ovih koje si vec naveo)

4.) Ima li neka stvar koja te iritira? 

1.) Ja sam prešao na Media monkey, nakon dugo vremena na tunesima. (otisao mi hard s oko 100gb muzike, a brat je imao library u MM, pa sam i ja presao na to)

Uglavnom mislim da je to bolja kombinacija, upariti OS-eve, u Galaxy temi na forumu dosta ljudi ima probleme s Kiesom (Samsungov upravljački program), ali ima i više verzija tog programa, neki su moddali mobitel pa uzroka može biti više.

Ja problema s Kiesom nemam, brat također. Oba mobitela dobro surađuju s računalom, pogotovo nakon što se instalira driver pa možeš doslovno copy-pasteat na mobitel.

Također mi smo update na Android 2.2. obavili u pola sata bez problema, neki imaju probleme.

2.) Dijagonala je odlična za gledanje filmova u kreveti i busu. Igre izgledaju odlično i Galaxy ih većinu pokreće (ono što sam probao, neke 3D igre, sve radi glatko).

Autonmija - hm, računaj na dnevno punjenje, iako bi izdržao duže, volim izaći iz stana s 100% baterije.

3.) Kako je Android jako podesiv, naići češ na milijun problema korisnika, ima nekoliko ROMova, svaki s svojim bugovima. Ja sam na "originalnom" 2.2.

Jedino sam mjenjao Launcher koji je lako podesiv i lako ga je skinuti u Marketu, instalacija i micanje je skroz lako.

Postoje napisi o lagovima u izborniku, ima i fix, ako i imam taj lag na mobitelu nisam ga primjetio. Ne znam koliko bi brzo to trebalo ići, ali vidi se da je to na iPhoneu ipak glađe (to pripisujem lakšoj optimiziranosti). Ralika nije tolika da kažeš da je Iphone daleko brži.

Govorim o original ROMu jer će sigurno naići netko s custom ROMom i reći da je iOS sporiji.

Brat ima nekih sitnih problema, znaju mu se zblokirati Homescreenovi, sad je li to problem mobitela(hardvera) ili njegovih modifikacija, launchera, nadogradnji - ne znam.

U tome je i draž i problem, iako imamo isti mobitel, softverski se ipak razlikuju pa možda tu leži razlog.

Auto rotacija na 2.2 je malo čudna često ode u landscape iako ja imam dojam da sam i dalje na portrait.

Iako neki na forumu pisu da je 2.2 loš ipak donosi odlične dodatke u odnosu na 2.1. Recimo jednostavno uključenje podatkovne veze.

Opet ti ćeš možda uzeti neki custom ROM recimo Darky (kojeg svi hvale) pa tvoje iskustvo bude skroz drugačije.

Uglavnom za sve probleme koje čitam postoji i neko softversko rješenje.

4. Ništa posebno, osim što mi je trebalo neko vrijeme za navikavanje na TS, malo trajanje baterije. Market mi se zna zblesirati na par sekundi iako je na WiFiu.

GPS zna biti čudljiv, recimo našao mi je poziciju u krevetu pored prozora, u Gorskom Kotru na autocesti mu je trebalo znatno duže.

Ne razumijem se baš u GPS, netko će možda navesti točan razlog zašto je to tako.

Opet Android zajednica ima neke fixeve i za to.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 18:06 (wyks).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice