Web hosting - ponuda

poruka: 41
|
čitano: 7.663
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Web Hosting za sve!

Pozdrav,

Vidim da dosta raje trazi web hosting. Ja planiram u narednih 10-ak dana da izdajem PRAVI web hosting.

Posto kod hr/bs/srb nepodrzava primanje preko paypala, mislio sam da se placanje vrsi preko banke..

Mozete li mi dati neke preporuke, koje pakete da ponudim, i kolika da im bude cijena - koji hosting bi vama odgovarao?

Takodjer radi se naravno o linux web hostingu sa cp..sql bazama i add-on domenama, ftp (korisnik sam svemu pristupa)..

Mozda i ponudim kao neke referale, npr. ko preporuci par ljudi za hosting, on dobija isti besplatno/jeftinije...

Svaka preporuka je dobro dosla, a mozda bugovci dobiju i malo popusta :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 21:54 (Domagoj).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ►Web Hosting za sve!
Gledaj, nemoj biti magare kao ostali hrvatski hosting servisi. Evo ti neki moji prijedlozi:
Mini > 200mb 60kn
Start > 1000mb 140kn
Normal > 3000mb 200kn
Pro > 6000mb 360kn
Expert > 10000mb 500kn

Cijena je godisnja. Jos razmisli o bandwithu...
17 godina
moderator
Web hosting - ponuda

Zanimljiva tema i potencijalno dobra rasprava, no pazi da ne preraste u reklamiranje i oglašavanje - to ovdje nije dozvoljeno!

Domagoj

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Web Hosting za sve!
cristaln kaže...

Pozdrav,

Vidim da dosta raje trazi web hosting. Ja planiram u narednih 10-ak dana da izdajem PRAVI web hosting.

Posto kod hr/bs/srb nepodrzava primanje preko paypala, mislio sam da se placanje vrsi preko banke..

Mozete li mi dati neke preporuke, koje pakete da ponudim, i kolika da im bude cijena - koji hosting bi vama odgovarao?

Takodjer radi se naravno o linux web hostingu sa cp..sql bazama i add-on domenama, ftp (korisnik sam svemu pristupa)..

Mozda i ponudim kao neke referale, npr. ko preporuci par ljudi za hosting, on dobija isti besplatno/jeftinije...

Svaka preporuka je dobro dosla, a mozda bugovci dobiju i malo popusta :)

Ako možeš neka ti jedan server bude sa linux-om a drugi s windowsom, i preporucio bi ti da nudiš pakete sa malo više email računa nego što drugi nude npr. ovaj pocetni paket za 20-ak e-mail računa. Pod pravi...znaci da kupuješ servere ili?

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan

Moderator, nadam se da nece biti :)

Za sada bi trebao biti samo linux hosting, ako krene dobro mozda bude i windows :)

Server se ne nalazi kod nas, tako da paketi mogu biti i bolji. Evo primjer kako sam ja mislio:

http://i48.tinypic.com/2vbviwo.png

Odma da kazem, cijene su za 1 godinu!

Kolone obojene u zeleno (osim prve) bi bili najbolji za kupnju, dok bi starter bio dobar samo za postavljanje neke kompletne web stranice. Meni ovo izgleda super, mozda bude jos nekih izmjena! Nadam se da ce biti jos preporuka od vas :)

Krajem mjeseca bi trebao znati  da li ce server krenuti u rad, i da li ce poceti sa radom, ukoliko bude to ce biti krajem mjeseca, ili mozda 1.7 ;)

Evo jos jedno pitanje za kraj, gledajuci ove cijene, da li bi kupili ovakav hosting? Sigurno bi vecina mislila da nesto nije regularno i sl?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 23:55 (cristaln).
17 godina
Web hosting - ponuda

Sta da ti kazem nego SRETNO :)

Samo da pitam, na cemu mislis vrtit hosting (win/linux), koje control panele mislis koristiti? Kako mislis rijesiti backup? Kako mislis rijesiti support?

Sta se tice uplate to ti je najmanji problem ako imas firmu. Imas firmu, ne?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 23:59 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Web hosting - ponuda

Za pocetak ce biti samo linux, pa cemo viditi dalje... Zasto mislis da nije problem ako imam firmu? Paypal mi ni dalje nece raditi.. a da li placas na racun firmi ili nekome, mislim da je isti princip? Imam firmu, ali u pocetku nece biti na firmu, jer da vidim 1-2 mjeseca hoce li mi iko uzeti, ako zaradim dovoljno za dalje odrzavanje servera, onda sigurno prijavljujem na firmu :) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 0:15 (cristaln).
17 godina
cristaln kaže...

Za pocetak ce biti samo linux, pa cemo viditi dalje... Zasto mislis da nije problem ako imam firmu? Paypal mi ni dalje nece raditi.. a da li placas na racun firmi ili nekome, mislim da je isti princip? Imam firmu, ali u pocetku nece biti na firmu, jer da vidim 1-2 mjeseca hoce li mi iko uzeti, ako zaradim dovoljno za dalje odrzavanje servera, onda sigurno prijavljujem na firmu :) 

NITKO ti nece platiti ako nije na firmu!

zato jer ond ateze ide u troskove firme i izgledas JAKO neozbiljno.

ako nemas vlastite servere onda je to isko kao i vecina drugih - samo si zakupio u englsekoj ili americi ili negdje neke servere i preprodajes ih.

mislim sretno ti bilo, ali bojim se da neces tako daleko.

uostalom, za ta dva ili tri mjeseca SIGURNO neces zaraditi dovoljno da se pokrijes, jer da je takav ROI u igri onda bi se svi time bavili.

a tko ce ti odrzavati servere?

17 godina
cristaln kaže...

Ne zelim te obeshrabrit... ali zamisli da ne dobro, a ti si uzeo server na recimo 3 mjeseca. Ako nakon ta tri mjeseca ne produzis server... sto se dogadja? Ljudi gube sajtove, gube novce koje su ti dali.

Imas li uopce ikakvo predznanje?

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
Za mini i start poduplaj email adrese. Za mini dodaj ftp. I za sve pakete malo povecaj add-on domene. Inace cijene su ti super. Samo moras od starta imati dobar i pregledan sajt. I obavezno odmah se reklamiraj, npr. uzmi google adwords. Nemoj razmisljati da kada dobijes pare da ces poceti s reklamama, nego pocni odmah s reklamama i tek onda ces poceti dobijati pare :) Svakako za support imaj email i online podrsku (chat na stranici).
16 godina
neaktivan

Evo da pokusam odgovoriti ukratko. Ukoliko se desi da se web hosting ugasi u narednih mjeseci, korisnici nece biti osteceni (ili ce dobiti alternativu, ili povrat novca - a web stranice ce svakako imati priliku da backupuju..), mislim da je to najvaznije! 

Takodjer ni ja necu biti ostecen koliko bi mogao biti.  Sirugno zato i zelim pokusati?

Da sam ja imao priliku kupiti web hosting po ovakvim cijenama, sigurno bi uzeo jedan :)

Vijerujem da ima ljudi koji prave web stranice za hotele, prodavnice.. Recimo takve stranice mogu postaviti za 5-10$ mjeseco, dok bi ovdje za istu cijenu dobili za godinu dana, sto znaci da mogu odmah platiti za narednih 5-10 godina, i tako ne razmisljati vise o tome..

17 godina
cristaln kaže...

Evo da pokusam odgovoriti ukratko. Ukoliko se desi da se web hosting ugasi u narednih mjeseci, korisnici nece biti osteceni (ili ce dobiti alternativu, ili povrat novca - a web stranice ce svakako imati priliku da backupuju..), mislim da je to najvaznije! 

Takodjer ni ja necu biti ostecen koliko bi mogao biti.  Sirugno zato i zelim pokusati?

Da sam ja imao priliku kupiti web hosting po ovakvim cijenama, sigurno bi uzeo jedan :)

Vijerujem da ima ljudi koji prave web stranice za hotele, prodavnice.. Recimo takve stranice mogu postaviti za 5-10$ mjeseco, dok bi ovdje za istu cijenu dobili za godinu dana, sto znaci da mogu odmah platiti za narednih 5-10 godina, i tako ne razmisljati vise o tome..

nece ti ljudi placati za period od 5 godina!

stvar je u tome da ako se placa u gosnjim iznosima onda se to stavlja u tekuce troskove tcrtke, smanjuje osnovica za izracun PDV-a, a to je jako vazno privatnim tvrtkama.

podrska mora biti jako dobra, a ono sto i ti moras biti svjestan jest da se NE SMIJE dogoditi da ti netko upadne na server i "hakira" webove koji su na njemu!

OK, ako se i desi tvoja reakcija mora biti ekstremno brza, moras primjeniti odgovarajuce zakrpe, ispricati se ljudima i nekako im kompenzirati stetu, te pokrenuti sve zakonski propisane radnje u smislu prijave stete te hvatanja pocinitelja.

a koliko si dobar u linux administraciji? koliko pratis sve zakpe izdane za linux distre, za npr. joomla-u ili drupal ili ezPublish, php ili mysql ili postgresql?

imas li backup prema ISO standardu ili samo na neki vanjslki usb disk, imas li kvalitetan server room, zastitu od pozara, od krade, koliko brze linkove imas, kolika im je dostupnost, backup linkovi?

puno je toga za razmisljanje!

i dalje ti zelim srecu u tome...

17 godina
Web hosting - ponuda

Djecja posla

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Djecja posla

ma nema veze. neka i mladi vide da nije samo tako imati web hosting uslugu.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Djecja posla

Vazno je iskustvo :)

17 godina
cristaln kaže...
tnakir kaže...

Djecja posla

Vazno je iskustvo :)

Ajd kad dignes server javi, ja cu ti bit prvi kupac.

Nego... kako ces domene kupovat? :)

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Ima dosta stvari sto se treba odraditi, ali do sad nisam naisao na probleme. Ne znam sta ce na kraju da bude..

U svakom slucaju, evo novi paketi, smanjio sam hdd, jer obicno nikome nisu potrebni toliki gb, osim ako ne pravi stranicu tipa rapidshare.. promet je povecan :)

http://i46.tinypic.com/1235r1d.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:33 (cristaln).
16 godina
protjeran

kome ce uopce preko gigabajt smjestaja,

cemu to sluzi

stranica do max. 20 Mb,

te eventualno ogromna bazetina do max. 500 Mb

17 godina
Web hosting - ponuda

Joomla sama (dakle cista instalacija) ima oko 17 mb cini mi se.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abraham kaže...

kome ce uopce preko gigabajt smjestaja,

cemu to sluzi

stranica do max. 20 Mb,

te eventualno ogromna bazetina do max. 500 Mb

500-1GB je sasvim dovoljno vecini, ali ima raje sto porede GB sa drugim hostovima, iako mozda ukupno nece preci  ni 100 mb :)

15 godina
neaktivan
Web hosting - ponuda

Jesi stavio računicu na papir? Koliko te košta hardware, licence (ako misliš windoze hostati) te tvoj trošak supporta (koji je kod hostinga najbitniji) NASPRAM koliko možeš klijenata hendlati i od njih to naplatiti (ovo zadnje ti je kod nas jako izražena varijabla :-))?

Također, pogledaj si danas tko su ti konkurenti u vidu velikih providera, što Cloud providera, što standardnih...

Možda da kad već pokrećeš posao pokreneš nešto što ima smisla u 2010 godini (Hint: Cloud, Google app engine, AWS....dalo bi se složiti nešto interesantnije od kompa koji vrti linux)

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Neuralab kaže...

Jesi stavio računicu na papir? Koliko te košta hardware, licence (ako misliš windoze hostati) te tvoj trošak supporta (koji je kod hostinga najbitniji) NASPRAM koliko možeš klijenata hendlati i od njih to naplatiti (ovo zadnje ti je kod nas jako izražena varijabla :-))?

Također, pogledaj si danas tko su ti konkurenti u vidu velikih providera, što Cloud providera, što standardnih...

Možda da kad već pokrećeš posao pokreneš nešto što ima smisla u 2010 godini (Hint: Cloud, Google app engine, AWS....dalo bi se složiti nešto interesantnije od kompa koji vrti linux)

Pozdrav

Poanta je da je startup u vidu hostinga danas jako tesko izvest, mozes ocekivati samo gubitke prvih godinu dana, ako ne i vise. Ocekuj ogromno ulaganje u marketing. Pored konkurencije koja je tu vec godinama i koja ima stalne klijente, trebas imati vrhunsku stabilnost, brzinu, znanje, jako niske cijene, odlican support i ostale stvari koje bi natjerale klijente da se prebace sa provjerenih rijesenja na neko novo rijesenje. Sve to vodi k povecanju troskova i tako se vrtimo u krug. 

Neki klinac koji je vidio da se dedicated server moze iznajmiti za parsto eura godisnje i ima fix ideju postati novi Planet... meni je zao ali to je jednostavno nemoguce.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 10:10 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Web hosting - ponuda

U pravo to sto kaze gospon tnakir

Hosting je danas komoditet kao i kruh i mlijeko i tesko da mozes pokretati nesto novo na nacin kako se to radilo prije dvadeset godina

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa dobro vi tako mislite i ja se isto slazem, ali ja mislim da cu moci otplatiti web hosting, u svakom slucaju cu da probam.

Meni nije samo tek tako pala fix ideja sto rece forumas, nego sam odmah znao da cu moci izici nakraj sa iznajmljivanjem web hostinga, i da cu samo u buducnosti nuditi bolju i kvalitetniju uslugu :)

Ne morate pisati da je to nemoguce i slicno, ja sam sve to uzeo u obzir.. Ali opet ne mogu biti 100% siguran, jer ovo nikad prije nisam radio (prodavao hosting), mozda bude potpuno onako kako sam mislio ili cak i bolje, ali mozda opet bude i suprotno..

Evo sad jedno pitanje, kako bi vi "pozvali" raju da pocne koristiti web hosting (osim placanja negdje za reklamu). Ja sam, izmedju ostalog, mislio da omogucim kao free web hosting za jedan mjesec ukoliko pozove jednog korisnika da se registruje (ako je vec korisnik, onda dobje dodatni jedan mjesec web hostinga!), ili mozda da dobije dodatnu add-on domenu, i slicno.. Ima li mozda neko nesto bolje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 17:26 (cristaln).
16 godina
neaktivan

Iskreno...mislim da si preoptimistican u vezi ovog posla...

Sama cinjenica da nemas iskustva u ovom poslu i da to nisi nikad radio ce ti jako otezati pocetak rada.

Sto se tice reklame, vjeruj mi da je kvalitetna usluga i odlican support najbolja reklama. To ce privuci vise korisnika, nego mala cijena i ogromni paketi...

Stvarno ti zelim da ti uspije, ali hrvatsko trziste je vec sad prezasiceno hosting providerima po mom misljenju.

Ukoliko ponudis nesto novo, sto nitko drugi nema, onda si jako povecavas sanse da uspijes u ovom poslu.

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
15 godina
neaktivan
Web hosting - ponuda

Mozda da ponudis VPS? To bi ja vjerojatno uzeo jer to nema niti jedan hoster u hrvatskoj. Ponudi jako, jako puno dodatnih mogucnosti osim web hosting. Npr. radio hosting, hosting za chat itd. Jer ce te stvari privuci korisnika, a nakon sto je vec isprobao uslugu vjerojatno ce uzeti i hosting ako mu treba.

Sto se tice privlacenja prvih korisnika: nemoj puno mudrovat. Daj da kada se nekoga pozove preko ref. linka se dobije nesto malo novca na racun (npr. 5% od cijene proizvoda kojeg je uzeo pozvani kupac). Ono sto zelim reci je da ne potrosis novac na takve stvari, nego ulozis duplo u reklame. Npr. odmah prvi mjesec stavi preko $500 na Google Adwords ili na nesto slicno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi siguran da nitko nema VPS? http://www.plus.hr/hosting/vps/

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
17 godina
dario111cro kaže...

Mozda da ponudis VPS? To bi ja vjerojatno uzeo jer to nema niti jedan hoster u hrvatskoj. Ponudi jako, jako puno dodatnih mogucnosti osim web hosting. Npr. radio hosting, hosting za chat itd. Jer ce te stvari privuci korisnika, a nakon sto je vec isprobao uslugu vjerojatno ce uzeti i hosting ako mu treba.

Sto se tice privlacenja prvih korisnika: nemoj puno mudrovat. Daj da kada se nekoga pozove preko ref. linka se dobije nesto malo novca na racun (npr. 5% od cijene proizvoda kojeg je uzeo pozvani kupac). Ono sto zelim reci je da ne potrosis novac na takve stvari, nego ulozis duplo u reklame. Npr. odmah prvi mjesec stavi preko $500 na Google Adwords ili na nesto slicno.

VPS-ove nude skoro svi.

Radio hosting aka streaming nude skoro svi (setup se rijesi u minutu)

Hosting za chat... chat nije nista drugo nego obicna web stranica koja se refresha uz pomoc npr ajaxa ili nesto.

Tih tvojih 5% sto nudis za dovlacenje novih ljudi... to se zove affiliate i to nude svi :) i to puno vise od tih tvojih 5%...

Ajmo dalje... samo pitaj :)

Nego jedna jedina stvar me zanima posto cu ti ja biti prvi kupac: Kako ces mi izdati racun?

Edit: Pretekao me kolega :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:15 (tnakir).
15 godina
neaktivan
slepix kaže...

Jesi siguran da nitko nema VPS? http://www.plus.hr/hosting/vps/

Opa... Thx :)

@tnakir

Chat hosting ne mora biti obicna stranica. Npr. izradis cijeli client-server sistem u javi, hostas to i dijelis client acc-e za lovu ;) S ovih 5% sam mu htio reci da se ne muci previse oko tog, nego da se usredotoci na reklame u pocetku. A kasnije ovih 5% mozes povecati i na 50% ako bas zelis ;)

17 godina
Web hosting - ponuda

Mislim da sam ipak ja u pravu :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice