Windowsi uništeni nakon instalacije IE8

poruka: 28
|
čitano: 4.882
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Molim hitnu pomoc !

Instalirao sam IE 8 i nakon toga resetirao komp po defaultu kako mi kaze IE. Kada se komp boota, dodje prozor welcome i nigdje nema ikona, start menija - uopce nema explorera. Dodjem u task manager, zelim upisat novi zadatak - explorer.exe, ali uzalud jer mi izbaci upozorenje sa sadrzajem "The oridinal 522 colud not belocated in the dynamic link library iertutil.dll." Pokusavao sam pokrenut system restore sa naredbom restrui.exe , ali uzalud. Kako da vratim sistem u normalno stanje ??? Osim reinstalacije OS-a.

0 0 hvala 0
17 godina
Molim hitnu pomoc !

idi u safe mod (F8 kod bootanja), i onda probaj sa system restore.

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Molim hitnu pomoc !

nista, isprobano, kad idem na repair preko win cd-a trazi me password kojeg vise nemam jer sam ga izbrisal, ima jos tko kakvu ideju ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Molim hitnu pomoc !

pokreni sistem sa win cd-a i napravi repare...

edit: moram pohvalit ime teme. svaka čast. isprva sam mislio samo napisat da zoveš 112 ako ti treba hitna.

95% ljudi ima glup potpis. Ako si u onih 5%, trudi se da i ostaneš!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 9:59 (coder_).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Molim hitnu pomoc !
coder_ kaže...

to sam napravio isto, ali me trazi neki password koji sam ja davno obrisao
16 godina
neaktivan
Molim hitnu pomoc !

Ma  kakav password si izbrisao? Koji password si koristio prilikom kreiranja administratorskog accounta? Taj pass moraš znati ako misliš koristiti recovery console. Ako ga neznaš, instaliraj windowse ponovno, jer nema ništa od "popravka"!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Molim hitnu pomoc !

Pričekaj, nakon instalacije IE8 kada se računalo restarta treba malo duže pričekati da se instalacija završi do kraja i da se počinje normalno dizati operativni sistem. Ti je bila neka aplikacija pokrenuta prilikom instalacije IE8?

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Molim hitnu pomoc ! - 112

sorry, sad sam tek skužio da si to već radio...

vjerojatno ćeš morat reinstall...

ček, ako si obrisao pass onda ti pass ni ne treba. ostavi prazno polje i gotovo. odakle si obrisao pass?

95% ljudi ima glup potpis. Ako si u onih 5%, trudi se da i ostaneš!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 10:06 (coder_).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
coder_ kaže...

to sam napravio isto, ali me trazi neki password koji sam ja davno obrisao
 To ti je onaj admin password koji si upisao prilikom prve instalacije OS-a pa ako si ti radio instalaciju trebao bi ga i znati a ako si ga zaboravio skini sa neta ophcrack live cd koji će ti pročitati password sa računala.
s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
17 godina
Molim hitnu pomoc !

Imao sam sličnih problema sa instalacijom ie7, ja sam to riješio tako što sam našao na netu iertutil.dll u ubacio ga u c:\windows\system 32 jer se on nekom greškom izbriše prilikom instalacije. Postoji mogućnost da ti se nakon što ubaciš ovaj pojavi još jedna greška ja sam trebao ubaciti još i normaliz.dll. Nadam se da sam ti pomogao

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina
unic0rn kaže...

Imao sam sličnih problema sa instalacijom ie7, ja sam to riješio tako što sam našao na netu iertutil.dll u ubacio ga u c:\windows\system 32 jer se on nekom greškom izbriše prilikom instalacije. Postoji mogućnost da ti se nakon što ubaciš ovaj pojavi još jedna greška ja sam trebao ubaciti još i normaliz.dll. Nadam se da sam ti pomogao

e meni bas to fali, budem ja probao skinut sa neta, a ja sam password prije obrisao (onaj password koji sam koristio pri logiranju u windows), a sad sam ga vec i zaboravio. Budem jos probao nekaj smislit
17 godina
stalker kaže...

Pričekaj, nakon instalacije IE8 kada se računalo restarta treba malo duže pričekati da se instalacija završi do kraja i da se počinje normalno dizati operativni sistem. Ti je bila neka aplikacija pokrenuta prilikom instalacije IE8?

nije bilo nista pokrenuto tijekom instalacije IE-a, kad se komp restartal - explorera vise nije bilo, start menija, ikona, nista
16 godina
neaktivan
Molim hitnu pomoc !

Pazi.

Pokreni windows, nakon što ti se pojavi desk pritisni ctrl+alt+delete da pokreneš taskmanager. Preko njega pokušaj pokrenuti explorer.exe

Idi u WINDOWS/system32 te ubaci ove fileove koje sam ti ja uploadao na rapid. Oni su iz Windows XP SP3 od IE8.

KLIK

Trebalo bi pomoći!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

Pazi.

Pokreni windows, nakon što ti se pojavi desk pritisni ctrl+alt+delete da pokreneš taskmanager. Preko njega pokušaj pokrenuti explorer.exe

Idi u WINDOWS/system32 te ubaci ove fileove koje sam ti ja uploadao na rapid. Oni su iz Windows XP SP3 od IE8.

KLIK

Trebalo bi pomoći!

Stari hvala ti,ali vec sam probao pokrenut explorer.exe preko task managera i ne mogu nista, isao sam probat slucajno i samo sam word uspio pokrenut, system restore nisam uspio.
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
Bellatrix kaže...

Pazi.

KLIK

Trebalo bi pomoći!

Stari hvala ti,ali vec sam probao pokrenut explorer.exe preko task managera i ne mogu nista, isao sam probat slucajno i samo sam word uspio pokrenut, system restore nisam uspio.
 A onda ništa.
Probaj saznati admin pass da možeš napraviti repair, ako ga nikako ne mogneš saznati, reinstall ti je garantiran!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 10:50 (Bellatrix).
17 godina
Molim hitnu pomoc !

ako nemozes pokrenut task manager! probaj te dll -ove stavit na stick i nadji neku linux cd distribuciju i preko nje ubaci u system32. Probaj prvo sve mogućnosti a tek onda idi na reinstalaciju.

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
Molim hitnu pomoc !

Koliko si do sada potrošio vremena mogao si instalirati novi Win. Ja bi ti preporućio da više uopće nekoristiš IE jer kao što vidiš i sam s njime uvjek problema! Imaš FF, gooogle, opera...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zale kaže...

Koliko si do sada potrošio vremena mogao si instalirati novi Win. Ja bi ti preporućio da više uopće nekoristiš IE jer kao što vidiš i sam s njime uvjek problema! Imaš FF, gooogle, opera...

Ma znam da taj IE je drek, a reinstalaciju budem zadnju napravio jer trebam opet certificirat internet bankarstvo i jos hrpetinu jb.... certifikata. Budemjos probao sa Linux Live cd-om hvala ljudi. Da se pohvalim - dobio sam zutog :) zbog ove teme
17 godina
neaktivan
Batista kaže...
Zale kaže...

Ma znam da taj IE je drek, a reinstalaciju budem zadnju napravio jer trebam opet certificirat internet bankarstvo i jos hrpetinu jb.... certifikata. Budemjos probao sa Linux Live cd-om hvala ljudi. Da se pohvalim - dobio sam zutog :) zbog ove teme
 Ma nemoj ti stari pričati da je IE drek, pod broj jedan, jer donositi takav zaključak je suvislo, negdje si nešto sprčkao, odmah u prvom postu nisi naveo bitne činjenice o verziji Windows-a, 32 ili 64 bit, dali si skinuo adekvatnu verziju IE-a itd., itd., ali bez obzira na sve jedna nova reinstalacija će ti dobro doći, sistem će biti osvježen i očišćen od svih sranja koja su ti se nakupila tokom korištenja, pa negdje sam i pročitao da je nakon izvjesnog i intenzivnog vremena korištenja super poželjna !!
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
16 godina
neaktivan

Balista, IE je dobri strai veteran a 8 verzija je zaista za ne izjavljivati tako nešto. Jasno, netko preferira firefox, neko operu ali o tome se ne raspravlja. Tko voli nek izvoli. Glede tvojeg problema, miješaš passworde od usera i admina, kod repaira systema te pita za admin password a ne od usera (korisnika) kojeg si kako i sam kažeš izbrisao.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
17 godina

Probao sam i sa Ubuntu Live CD-om ali be vrijedi, javlja mi se neki BIOS BUG, instalirao sam onu pomoć prilikom bootanja ali nista. Odlucio sam reinstalirat widowse i gotovo, svima ljepo hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zale kaže...

kojih problema? tko je još imao problema? i kakvih problema...
vidim da lega ne zna što radi...dali je to redovni IE8...ili neka rana beta verzija...pitaj boga što je instalirao...prvi puta čujem da je itko imao problema poslije redovnog update-a...
za one koji preporučuju neovisne linux instalacije...za backup, vraćanje podataka i slično...mali hint...postoji nešto i pod windowsima...erd commander...i gle čuda...ms ima neke prste u tome...
do something while necrknes
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 13:15 (baaab).
16 godina

Ako si uspio word pokrenut, skini si kod nekog te datoteke koje ti nedostaju, odi u word, idi na open files i na browse....možeš se kretati po disku i možeš si prebaciti te datoteke u sustav. jednostavnije ne može...ako je u tome problem

čak i taks manager može pomoći...idi na new task ->browse i opet možeš do diska

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 13:32 (Chilly).
17 godina
baaab kaže...
Zale kaže...

kojih problema? tko je još imao problema? i kakvih problema...
vidim da lega ne zna što radi...dali je to redovni IE8...ili neka rana beta verzija...pitaj boga što je instalirao...prvi puta čujem da je itko imao problema poslije redovnog update-a...
za one koji preporučuju neovisne linux instalacije...za backup, vraćanje podataka i slično...mali hint...postoji nešto i pod windowsima...erd commander...i gle čuda...ms ima neke prste u tome...
 Stari, to je IE8 sa bugovog DVD-a (da ne bi mislili da sad krivim BUG). Mislim, na ovom forumu sam vec vise od godinu dana i vec sam uvjezban za takve stvari. Pa sta mislis da bi neku betu verziju instaliral na komp na kojem su svakojake licence za intenet bankarstvo. Malo citaj postove pa dodji sa razumnim zakljuckom i izjavom.
Chilly kaže...

Ako si uspio word pokrenut, skini si kod nekog te datoteke koje ti nedostaju, odi u word, idi na open files i na browse....možeš se kretati po disku i možeš si prebaciti te datoteke u sustav. jednostavnije ne može...ako je u tome problem

čak i taks manager može pomoći...idi na new task ->browse i opet možeš do diska

To sam vec napravio X puta, ali ne vrijedi
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
 Stari, to je IE8 sa bugovog DVD-a (da ne bi mislili da sad krivim BUG). Mislim, na ovom forumu sam vec vise od godinu dana i vec sam uvjezban za takve stvari. Pa sta mislis da bi neku betu verziju instaliral na komp na kojem su svakojake licence za intenet bankarstvo. Malo citaj postove pa dodji sa razumnim zakljuckom i izjavom.
ne znam...ali grešku u koracima negdje imaš sigurno....gledaj...na poslu imam 60-tak računala u mreži...SVI imaju IE8 (redovni update)...od toga internet bankarstvo imam na 15-tak...i nema greške...sve radi kao cager
ps
sa bugovih cd/dvd-a ništa ne intaliram već jedno 4-5 godina...svaka čast bugu...ali...više vjerujem sebi i svojoj procjeni...
do something while necrknes
16 godina

ako možeš do repair konzole možda kompu i ima pomoći...inače...teško

ako ne možeš, pročitaj si ovo:

http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 14:07 (Chilly).
17 godina
RE: Windowsi uništeni nakon instalacije IE8
Batista kaže...

Probao sam i sa Ubuntu Live CD-om ali be vrijedi, javlja mi se neki BIOS BUG, instalirao sam onu pomoć prilikom bootanja ali nista. Odlucio sam reinstalirat widowse i gotovo, svima ljepo hvala

Ak imas sve bekapirano nije problem reinstalirat windovse a svi bitni podaci ionako trebaju bit pohranjeni pozeljno na vanjskom disku koji ne radi stalno ili slicno, no to puno ljudi ne radi uopce pa je onda joj poslije kad odapne sistemiski disk podaci se  mogu vratit ali novcanik ce dozivit mozdani udar sigurno no to je vec druga tema!Cool
17 godina

Na racunalu imam instaliran win 98 i win XP professional. Sada bi instalirao jos jedan XP na posebni disk. Zanima me da li ce novi XP prepoznati stare windowse ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 11:16 (Batista).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice