Instalirao sam IE 8 i nakon toga resetirao komp po defaultu kako mi kaze IE. Kada se komp boota, dodje prozor welcome i nigdje nema ikona, start menija - uopce nema explorera. Dodjem u task manager, zelim upisat novi zadatak - explorer.exe, ali uzalud jer mi izbaci upozorenje sa sadrzajem "The oridinal 522 colud not belocated in the dynamic link library iertutil.dll." Pokusavao sam pokrenut system restore sa naredbom restrui.exe , ali uzalud. Kako da vratim sistem u normalno stanje ??? Osim reinstalacije OS-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
idi u safe mod (F8 kod bootanja), i onda probaj sa system restore.
nista, isprobano, kad idem na repair preko win cd-a trazi me password kojeg vise nemam jer sam ga izbrisal, ima jos tko kakvu ideju ?
pokreni sistem sa win cd-a i napravi repare...
edit: moram pohvalit ime teme. svaka čast. isprva sam mislio samo napisat da zoveš 112 ako ti treba hitna.
Ma kakav password si izbrisao? Koji password si koristio prilikom kreiranja administratorskog accounta? Taj pass moraš znati ako misliš koristiti recovery console. Ako ga neznaš, instaliraj windowse ponovno, jer nema ništa od "popravka"!
Pričekaj, nakon instalacije IE8 kada se računalo restarta treba malo duže pričekati da se instalacija završi do kraja i da se počinje normalno dizati operativni sistem. Ti je bila neka aplikacija pokrenuta prilikom instalacije IE8?
sorry, sad sam tek skužio da si to već radio...
vjerojatno ćeš morat reinstall...
ček, ako si obrisao pass onda ti pass ni ne treba. ostavi prazno polje i gotovo. odakle si obrisao pass?
Imao sam sličnih problema sa instalacijom ie7, ja sam to riješio tako što sam našao na netu iertutil.dll u ubacio ga u c:\windows\system 32 jer se on nekom greškom izbriše prilikom instalacije. Postoji mogućnost da ti se nakon što ubaciš ovaj pojavi još jedna greška ja sam trebao ubaciti još i normaliz.dll. Nadam se da sam ti pomogao
Imao sam sličnih problema sa instalacijom ie7, ja sam to riješio tako što sam našao na netu iertutil.dll u ubacio ga u c:\windows\system 32 jer se on nekom greškom izbriše prilikom instalacije. Postoji mogućnost da ti se nakon što ubaciš ovaj pojavi još jedna greška ja sam trebao ubaciti još i normaliz.dll. Nadam se da sam ti pomogao
Pričekaj, nakon instalacije IE8 kada se računalo restarta treba malo duže pričekati da se instalacija završi do kraja i da se počinje normalno dizati operativni sistem. Ti je bila neka aplikacija pokrenuta prilikom instalacije IE8?
Pazi.
Pokreni windows, nakon što ti se pojavi desk pritisni ctrl+alt+delete da pokreneš taskmanager. Preko njega pokušaj pokrenuti explorer.exe
Idi u WINDOWS/system32 te ubaci ove fileove koje sam ti ja uploadao na rapid. Oni su iz Windows XP SP3 od IE8.
Trebalo bi pomoći!
Pazi.
Pokreni windows, nakon što ti se pojavi desk pritisni ctrl+alt+delete da pokreneš taskmanager. Preko njega pokušaj pokrenuti explorer.exe
Idi u WINDOWS/system32 te ubaci ove fileove koje sam ti ja uploadao na rapid. Oni su iz Windows XP SP3 od IE8.
Trebalo bi pomoći!
Pazi.
Trebalo bi pomoći!
ako nemozes pokrenut task manager! probaj te dll -ove stavit na stick i nadji neku linux cd distribuciju i preko nje ubaci u system32. Probaj prvo sve mogućnosti a tek onda idi na reinstalaciju.
Koliko si do sada potrošio vremena mogao si instalirati novi Win. Ja bi ti preporućio da više uopće nekoristiš IE jer kao što vidiš i sam s njime uvjek problema! Imaš FF, gooogle, opera...
Koliko si do sada potrošio vremena mogao si instalirati novi Win. Ja bi ti preporućio da više uopće nekoristiš IE jer kao što vidiš i sam s njime uvjek problema! Imaš FF, gooogle, opera...
Balista, IE je dobri strai veteran a 8 verzija je zaista za ne izjavljivati tako nešto. Jasno, netko preferira firefox, neko operu ali o tome se ne raspravlja. Tko voli nek izvoli. Glede tvojeg problema, miješaš passworde od usera i admina, kod repaira systema te pita za admin password a ne od usera (korisnika) kojeg si kako i sam kažeš izbrisao.
Probao sam i sa Ubuntu Live CD-om ali be vrijedi, javlja mi se neki BIOS BUG, instalirao sam onu pomoć prilikom bootanja ali nista. Odlucio sam reinstalirat widowse i gotovo, svima ljepo hvala
Ako si uspio word pokrenut, skini si kod nekog te datoteke koje ti nedostaju, odi u word, idi na open files i na browse....možeš se kretati po disku i možeš si prebaciti te datoteke u sustav. jednostavnije ne može...ako je u tome problem
čak i taks manager može pomoći...idi na new task ->browse i opet možeš do diska
Ako si uspio word pokrenut, skini si kod nekog te datoteke koje ti nedostaju, odi u word, idi na open files i na browse....možeš se kretati po disku i možeš si prebaciti te datoteke u sustav. jednostavnije ne može...ako je u tome problem
čak i taks manager može pomoći...idi na new task ->browse i opet možeš do diska
ako možeš do repair konzole možda kompu i ima pomoći...inače...teško
ako ne možeš, pročitaj si ovo:
Probao sam i sa Ubuntu Live CD-om ali be vrijedi, javlja mi se neki BIOS BUG, instalirao sam onu pomoć prilikom bootanja ali nista. Odlucio sam reinstalirat widowse i gotovo, svima ljepo hvala

Na racunalu imam instaliran win 98 i win XP professional. Sada bi instalirao jos jedan XP na posebni disk. Zanima me da li ce novi XP prepoznati stare windowse ?