Instaliranmi je Ubuntu 13.10 radi ali ubibože sporo. Izgleda da ta inače najnovija inačica zahtijeva i brži procesor i više radne memorije. Ukratko, ide mi na živce pa ga hoću skinuti. Kako se skida jer svi ti nude informacije kako se instalira, a nitko kako se skida. Ja bih opet vratio Windowsw XP home edition za koje negdje imam i legalan instalacijski CD. Kako? Pomagajte molim!
Ponovno instaliranje Windowsa nakon Ubuntu
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.209
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ukratko:
- Prvo napravi backup podataka koji su ti važni.
- Zatim ubaci instalacijski disk Windowsa i ponovno pokreni računalo (možda je potrebno promijeniti redoslijed uređaja s kojih se pokreće OS da bi se instalacija pokrenula s CD-a)
- Kod izbora particija u instalacijskom programu Windowsa, obriši particije koje ti ne trebaju i stvori particiju za Windowse
- Nastavi s instalacijom
- Vrati podatke iz backupa
Probaj Lubuntu (lxde desktop) dosta slicno win xp-u , a radit ce daleko brze nego Unity
Ukratko:
- .
- ..
- Kod izbora particija u instalacijskom programu Windowsa, obriši particije koje ti ne trebaju i stvori particiju za Windowse
- ..
- ..
-kraće. :)
btw, OS se ne deinstalira kao aplikacija (na OSu), zato ni nema uputa. Uobičajeno je formatiranje particija, jer svaki OS ima svoj FS, može i običan delete, ali u pravilu ne iz OSa kojeg želimo ubiti...
pošto si vjerojatno imao ubuntu medij (live-dvd/USB), možeš ga ubaciti i ubiti particije...
(...) -kraće. :) (...)
Jest, ali ipak bih ostavio i prvi korak ... da ne bi poslije bilo panike. :)