Ponovno instaliranje Windowsa nakon Ubuntu

poruka: 5
|
čitano: 1.209
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Instaliranmi je Ubuntu 13.10 radi ali ubibože sporo. Izgleda da ta inače najnovija inačica zahtijeva i brži procesor i više radne memorije. Ukratko, ide mi na živce pa ga hoću skinuti. Kako se skida jer svi ti nude informacije kako se instalira, a nitko kako se skida. Ja bih opet vratio Windowsw XP home edition za koje negdje imam i legalan instalacijski CD. Kako? Pomagajte molim!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ponovno instaliranje Windowsa nakon Ubuntu

Ukratko:

1. Prvo napravi backup podataka koji su ti važni.
  2. Zatim ubaci instalacijski disk Windowsa i ponovno pokreni računalo (možda je potrebno promijeniti redoslijed uređaja s kojih se pokreće OS da bi se instalacija pokrenula s CD-a)
  3. Kod izbora particija u instalacijskom programu Windowsa, obriši particije koje ti ne trebaju i stvori particiju za Windowse
  4. Nastavi s instalacijom
  5. Vrati podatke iz backupa
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan

Probaj Lubuntu   (lxde desktop) dosta slicno win xp-u , a radit ce daleko brze nego Unity

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
hrx kaže...

Ukratko:

1. .
  2. ..
  3. Kod izbora particija u instalacijskom programu Windowsa, obriši particije koje ti ne trebaju i stvori particiju za Windowse
  4. ..
  5. ..

-kraće. :)

btw, OS se ne deinstalira kao aplikacija (na OSu), zato ni nema uputa. Uobičajeno je formatiranje particija, jer svaki OS ima svoj FS, može i običan delete, ali u pravilu ne iz OSa kojeg želimo ubiti...

pošto si vjerojatno imao ubuntu medij (live-dvd/USB), možeš ga ubaciti i ubiti particije...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 12:19 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

(...)  -kraće. :)   (...)

Jest, ali ipak bih ostavio i prvi korak ... da ne bi poslije bilo panike. :)

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 13:08 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice