PC se gasi na "jacim" igrama

poruka: 17
|
čitano: 4.117
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

znam vidio sam 75646512x tema na tu temu, al svugdje se okrivljulje ili napajanje (koje je meni corsair 600 w ) ili pregrijavanje (a meni temperature ne prelaze 70(gpu) i 60 (cpu)
znaci ovako, prije mi se to desavalo samo kod crysis warheada, ali sada sve cesce i kod mw2 ili assassins creed brothrehooda. dakle igram igru, i nakon nekih, 15 - 20 min nekad i sat-dva, monitor se samo stavi na power saving mode, ko da je pc ugasen, a komp se cuje da pocne stekat pa se i on ugasi samo (kroz one zvukove u igri)
neznam sad sta da radim, pa pliz helpajte =)

edit: pardon, pc ostne upaljen, samo monitor se ugasi, a onda i zvuk pocne nes zujit pa i on ode. sad sam probo crysis 2 igrat, niti 3 mini gameplaya i ode. a niti ne stekaju slike ni nis. samo se ugasi :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 18:10 (14matej).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PC se gasi na "jacim" igrama
a dajte ljudi pomozite nemogu igrat :/
16 godina
neaktivan

hm..ako sam te dobro razumio komp kao da ti ode u sleep mode...monitor se ugasi a komp i dalje radi a ne reagira na tipkovnicu i mis?

EDIT: mislim da je ipak to malo velika temp. za gpu

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 15:04 (dasoo988).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

To se meni znalo desit u Napoleon Total War ali tek kad sam neke modove pokušao igrat. Jednom mi se desilo u Shogunu 2 i to bezveze u izborniku. Doduše prije toga sam nešto zeza sa ctrl+esc (mislim da sam lupa to lol) pa nazad u igru, pa je pokuša drugi put pokrenut (slučajno) i onda se to desilo.

Ako ti se to dešava u svim igrama onda stvarno neznam šta bi to moglo bit, meni se samo dešavalo u Napoleon, jer ovo sa Shogun 2 nemogu brojit jer sam ja gluposti radio.

Kad mi se desilo u Napoleon TW mislio sam da nije do OCCa. Vratio sam postavke sve na default i isto mi se desilo. Stvarno neznam šta je uzrok, sve ostale igre mi rade super samo eto taj Napoleon TW i to ne uvijek, nego ti j.... modovi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 15:22 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja cu se malo nadovezat na ovu temu{#}

Koji bi razlog mogao bit da se komp gasi sam od sebe svaki dan u isto vrijeme, tocnije u 21:01??

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
dasoo988 kaže...

Koji bi razlog mogao bit da se komp gasi sam od sebe svaki dan u isto vrijeme, tocnije u 21:01??

>.<

Mislim da sam vidio i temu na ovom forumu o čudnim glupostima koje se znaju desit na računalu. :)

Edit:

Što se tiče tempa od 70C max na GPU, nebi smilo to bit problem jer more grafa podnit i dosta veće temperature.

Mada bi ja to pokuša snizit nekako :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 15:28 (Vakaka).
16 godina
neaktivan

a ja je nisam uspio pronaci {#}

17 godina
odjavljen
14matej kaže...

znam vidio sam 75646512x tema na tu temu, al svugdje se okrivljulje ili napajanje (koje je meni corsair 600 w ) ili pregrijavanje (a meni temperature ne prelaze 70(gpu) i 60 (cpu)
znaci ovako, prije mi se to desavalo samo kod crysis warheada, ali sada sve cesce i kod mw2 ili assassins creed brothrehooda. dakle igram igru, i nakon nekih, 15 - 20 min nekad i sat-dva, monitor se samo stavi na power saving mode, ko da je pc ugasen, a komp se cuje da pocne stekat pa se i on ugasi samo (kroz one zvukove u igri)

edit: pardon, pc ostne upaljen, samo monitor se ugasi, a onda i zvuk pocne nes zujit pa i on ode. sad sam probo crysis 2 igrat, niti 3 mini gameplaya i ode. a niti ne stekaju slike ni nis. samo se ugasi :/

Eh, imah slicni slucaj... Nije bilo dovoljno 'benge'...

Naime, neke igrice radile bez problema cijeli dan, a one zahtjevnije - reset nakon nekog odredjenog/random vremena.

Problem je lezao u tome sto je CPU-u nedostajalo 'benge', odnosno voltaze.

Ako si klokao pojedine komponente, provjeri to. Ako nisi, probaj sniziti taktove samo za provjeru. Pocev od graficke pa na dalje.

18 godina
Mrgud Veliki kaže...

Naime, neke igrice radile bez problema cijeli dan, a one zahtjevnije - reset nakon nekog odredjenog/random vremena.

Ako si klokao pojedine komponente, provjeri to. Ako nisi, probaj sniziti taktove samo za provjeru. Pocev od graficke pa na dalje.

Hm ja sam sve spustio na default pa mi je opet to napravilo...jedino da mi proc netraži više voltaže jer sam ga do sad izgnjavio sa OCCom.

Nek pokuša nema što izgubit, pokušat ću i ja.

Može li bit da memoriji nefali malo soka? Imam 8GB mogao bi se i s tim poigrat.

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
14matej kaže...

eh sad nemam pojma. nisam nis clocko, osim procesor.. tj otkljco jos 2 jezgre.. moze to bit problem? da vratim na 2 ili nekak podesim napon?

15 godina
neaktivan
dasoo988 kaže...

si gledao da ti nije u power options namješteno da se gasi...ili možda u biosu.. ja sam sebi namjestio da se svako jutro pali pa mi to dođe kao alarm...vjerojatno se može namjestiti da se i gasi....ili je možda jedan od onih  "čudnih" računala? {#} (pali se na puhanje...itd..)

''Znam da ništa ne znam.''
15 godina
neaktivan

Nadovezacu se na ovu temu,posto imam slican problem.Sinoc sam skinuo igru sa neta,instalirao je i poceo igrati(sve je bilo dobro).Danas kada sam dosao iz skole i htjeo da upalim igru,automatski mi se recunar restartovao pokusao sam vise puta ali je bila ista situacija.Izbrisao sam igru ponovo je instalirao i mogla je upaliti,ali kada se racunar ugasi ili restartuje vise nemogu pokrenuti igru vec ponovo moram izbrisat igru pa instalirat.Ako znate sta je u pitanju odgovorite....pozz

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 22:22 (Specialized).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Specialized kaže...

Nadovezacu se na ovu temu,posto imam slican problem.Sinoc sam skinuo igru sa neta,instalirao je i poceo igrati(sve je bilo dobro).Danas kada sam dosao iz skole i htjeo da upalim igru,automatski mi se recunar restartovao pokusao sam vise puta ali je bila ista situacija.Izbrisao sam igru ponovo je instalirao i mogla je upaliti,ali kada se racunar ugasi ili restartuje vise nemogu pokrenuti igru vec ponovo moram izbrisat igru pa instalirat.Ako znate sta je u pitanju odgovorite....pozz

dovoljan odgovor??

o kojoj se igrici radi??

vjerojatno igrica ne valja 

''Znam da ništa ne znam.''
16 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
dasoo988 kaže...

si gledao da ti nije u power options namješteno da se gasi...ili možda u biosu.. ja sam sebi namjestio da se svako jutro pali pa mi to dođe kao alarm...vjerojatno se može namjestiti da se i gasi....ili je možda jedan od onih  "čudnih" računala? {#} (pali se na puhanje...itd..)

heeheh...nevjerujem da je jedan od cudnih racnala{#}

a gledao sam u power options, bios stavio na tvornicke postavke...jos mnogo toga al nemogu nikao otkrit uzrok{#}

17 godina
neaktivan

Zaključaj te jezgre koje si otključao i snizi rezoluciju igre, garant ne bi smjela krepat onda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hh, ok ljudi rjesio sam problem =)
kompjuter mie bio izmedu dvije daske u stolu dizajnirane za komp, ugl je bio zatvoren ljevo i desno, pa nie imo odkle zrak vuc, (ima bocne ventilatore)
maknuo sam ga na otvoreno i nie se nijednom ugasio =)
16 godina
protjeran
dasoo988 kaže...

hm..ako sam te dobro razumio komp kao da ti ode u sleep mode...monitor se ugasi a komp i dalje radi a ne reagira na tipkovnicu i mis?

EDIT: mislim da je ipak to malo velika temp. za gpu

Ne,normalna temp za GPU je max do 85C

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice