Boot is not valid (ne dize Vistu)

poruka: 11
|
čitano: 2.972
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trebala bi mi pomoc...

na jednom kompjuteru imam Vistu i nakon instalacije drivera za volan i restarta komp se vise ne dize.

Dode pozdravna poruka Viste tj ucitavanje i nakon toga plavi ekran i reset.

Nemogu ni dignut cd od XPa ni Viste tj niti jedan.

Spojim to isto na drugi komp kao drugi disk i podatke vidim i mogu do njih doc, a kad ga na drugi komp spojim kao Master, za razliku od ovog koji ne radi digne Vistu ali kad probam uc na jednu od dve particije dobijem poruku: "C:/resycled/boot.com is not a valid Win32 application" na svakoj particiji isto, ali kad upisem "C:" onda u njega mogu uc, problem je sto ne radi kao master...

format ne dolazi u obzir jer trenutno nemam nijedan drugi disk na koji mogu strpat ove podatke a bitni su mi pa me zanima ako tko ima kakav savjet osim kupovine drugog diska a ovog prebacim kao slave.

Hvala

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dali ti nakon ucitavanja daje izbor za safe mode ili last known good configuration???? ili ga odmah ruši, ako je ovo drugo zasto ne pokusas u biosu zviznit da ti se winsi butaju sa cd/dvd-a pa ubacis vistu i napravis repair,tako nist ne gubis a kod viste je to pojednostavljeno da nemoze lakse.....

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Boot is not valid (ne dize Vistu)
dadododo kaže...

dali ti nakon ucitavanja daje izbor za safe mode ili last known good configuration???? ili ga odmah ruši, ako je ovo drugo zasto ne pokusas u biosu zviznit da ti se winsi butaju sa cd/dvd-a pa ubacis vistu i napravis repair,tako nist ne gubis a kod viste je to pojednostavljeno da nemoze lakse.....

Hacker-ri kaže...

Da dode mi safe mode ili last known ali je sve isto, sta god odabrao on se rusi nakon ucitavanja Windowsa.

Kad idem na repair jednostavno nece, resetira se kao da krece ali opet iz pocetka.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan

koliko particija imaš i dali su te bitne datoteker koje imaš na systemskoj particiji,ako nisu onda mozes bez straha ici na novu instalaciju i formatiraj samo particiju na kojoj je sys i ponovno podigni sustav,lako češ prepoznati koji je ako znas kolika mu je veličina dodijeljena;ali ako to nije slučaj,onda probaj kod nekoga prijatelja svoj hard priključiti kao dodatni pa poskidati što se spasiti da pa sve lijepo čisto ponovno instaliras i bez brige si,barem ja tako radim kada se nadjem u sličnoj situaciji kao ti,zato sam sad nabavio zasebni hard od 40 gb za sistem i za ostalo sitno drugi hard od nekih 400 gb za ostale gluposti....

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Problem je, u najmanju ruku, vrlo neobičan (za početak, šta ga se tiče šta je u C:\Recycled). Jesi li probao da skeniraš disk da vidiš ima li na njemu grešaka? Ne zaboravi da štikliraš "Automatically fix file system errors", a za početak možeš da probaš bez "Scan for and attempt recovery of bad sectors" jer traje (pre)dugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
dadododo kaže...

Hacker-ri kaže...

Da dode mi safe mode ili last known ali je sve isto, sta god odabrao on se rusi nakon ucitavanja Windowsa.

Kad idem na repair jednostavno nece, resetira se kao da krece ali opet iz pocetka.

Digni sistem s npr. instalacijom xp-a i izaberi recovery console. Dobiti ćeš "dos" ekran pa možeš pisati naredbe, a ti napiši chkdsk pa drive npr. c: /f. S time ćeš eventualne errore po disku riješiti. Možeš napisati i chkdsk c: /f /r pa ako ima bad sectora i to će se pokušati zaobići. Ako kad to obaviš i dalje nemaš suvisli but sector potjaraj ponovo instalaciju xp ili viste i repar-aj postojeću instalaciju. To bi trebalo biti to.
17 godina
neaktivan

Evo, kupio sam novi disk, dignem win a ovaj drugi disk koristim kao second, ali sad se opet pojavio isti problem...

brijem da cu morat formatirat taj drugi disk :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle, imaš virus na računalu. Kak si kupio novi disk i instalirao windowse na njega, virus ti se prebacio i na taj disk.

Formatiranje će vjerojatno pomoći, no ostaješ bez podataka.

Postoji mogućnost i da je virus zapisan u MBR (Master Boot Record), u tom slučaju moraš ubit sve particije, nanovo ih kreirati, formatirati, napraviti instalaciju OS-a pa će ti vjerojatno bit sve ok.

Postoje i načini kako počistiti diskove bez formatiranja, ali su komplicirani.

Također, sve usb stickove koje koristiš ćeš morati počistiti jer i na njima imaš virus (najjednostavniji način da to utvrdiš je da provjeriš postoji li na rootu diskova datoteka naziva autorun.inf - vjerojatno je skrivena, pa ju možeš vidjeti tek kad u exploreru (ili u control panelu) uključiš da se vide skrivene mape i datoteke (postupak ukratko je - u exploreru Tools > Folder options > View > označi Show hidden files and folders, Apply > Apply to all folders; na visti kako bi u exploreru došao do Tools izbornika pritisni tipku Alt na tipkovnici, pokazat će ti se izbornik).

Koristi poštenu antivirusnu zaštitu.

I ubij više taj Autorun. Preporuka svima!

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

komp je kristalno cist... nijedan antivirus od 5 koristenih nije nasao nista... :D ni ja ne vjerujem ali ok

oba diska su na servisu i kazu da je problem jednostavan ali kompliciran za objasnit

servis me ne kosta nista pa mislim da me nema zasto lagat

sutra cu znat vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

komp je kristalno cist... nijedan antivirus od 5 koristenih nije nasao nista... :D ni ja ne vjerujem ali ok

oba diska su na servisu i kazu da je problem jednostavan ali kompliciran za objasnit

servis me ne kosta nista pa mislim da me nema zasto lagat

sutra cu znat vise

Komp ti NIJE kristalno čist...

"C:/resycled/boot.com is not a valid Win32 application"

je znak zaraze...

1. Recycled je ispravan naziv za mapu u kojoj je smješten Recycle bin, "resycled" je lažna mapa u kojoj se smješta maliciozan kod koji se izvršava prilikom podizanja računala. Kako si uključio drugi disk, tako ti se virus prenio i na njega.
2. Vidi opise u sophosovoj enciklopediji virusa

Ovdje su ti tek dva primjera, postojiš još varijanti ovog trojanca.

Ne bi vjerovo ekipi u servisu koja kaže da je problem "jednostavan, ali kompliciran za objasnit", ja sam ti ga objasnio jednostavno, zar ne?!
I find your lack of faith disturbing!
17 godina
neaktivan

dodatno pojasnjenje mi ni netreba... Hvala

dovoljna su mi 2 linka

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice