Pozdrav svima!
Pretražio sam više od 10-ak tema i našao sam nešto slično mom problemu, ali nije bilo razjašnjeno do kraja. Zato otvaram ovu temu.
Naime, zanima me zašto se Youtube (internet općenito) jako uspori kada imam pokrenut torrent? Torrent sam ograničio na 300/5 kbps (download/upload). Maksimalna brzina mi je 490/40 kbps (d/u). Dakle kad malo izračunamo, ostalo je još 190/35 kbps maksimalno, što je dovoljno za ugodno streamanje videa sa youtube-a.
Mene zanima zašto mi se internet (youtube) vuče kao krepana mačka kad ima dovoljan bandwith za sve ostalo pored torrenta? :S Kad je torrent isključen - internet leti.
Ova moja matematike je jednostavna i ima logike, ali možda ne vidim dovoljno da bih izvukao neki suvisli zaključak, zato pitam Vas ovdje na forumu.
Još jedna primjedba: kolegin komp radi bez problema sa uključenim torrentima, a imamo dosta sličnu konfiguraciju, isti ISP. On može igrati i WOW dok skida torrente, dok je kod mene to nemoguća misija :(
Dodatne informacije: problem nije vezan samo za OS i browser jer imam dual boot na kompu - Win 7 i Ubuntu 12.04, obadva sa zadnjim zakrpama i čisti su(nema trojanaca, bho-a i sličnog malware-a). ISP je T-com sa, kako sam primijetio, stabilnom brzinom. U pozadini sam pogasio sve programe koji bi mogli crpiti internetsku vezu.
Toliko od mene.
Pozdrav i UPOMOĆ!
*Dodatak:brzine koje sam naveo su brzine koje mi programi tipa Firefox ili uTorrent prijavljuju; u internet paketu koji imam, T-Com reklamira brzinu od 4 Mbit/s za download i 256 kbit/s za upload. FYI - znam da ima razlike u bit-ima i byte-ovima samo nisam siguran koji su gdje i znam da brzine odgovaraju jedne drugima. :s