B-net Internet Problem

poruka: 19
|
čitano: 26.142
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Pozz.

Evo imam bnet vec 3-4 mjeseca, prije je sve bilo oke, no sad mi cesto ping bude 70-90 i preko, a nekad 35-45 sto je normalno.

Cudno je sto kad ja klokam pc, poveca se ping i internet se uspori :S

Neznam dal to ima veze, al uglavnom jutro nakon tog je internet ok, a navecer opet ping skoci i tako dan za danom.. pola vremena me jebe internet i download i ping.

Ako imate prijedloge..

Ne skidam nista preko torrenta nit uploadam itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Možda se spaja netko sa visokim pingom pa se svima podigne ili dođe do zagušenja mreže.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: B-net Internet Problem

sta? di se tko spaja sa kojim pingom? :)

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

da i ja sam mislio da dodje do opterecenja mreze uglavnom.. jer ujutro oko 8 je sasvim oke, cak je ping manji i dl brzi nego navecer oko 9-10 a da je internet u redu..

jeb*ni bnet, da si pokupuju malo vise servera il neznam cega da smanje te laggove..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Evo instalirao sam win 7 i tu mi nema uopce problema, dapace ping je manji neg na xpu.. nego me zanima:

Kod tcoma je moguce iskljucenje interleavinga, i nakon tog ti ping padne, iako nisam siguran sto je to tocno..

Ja imam dakle bnet 3d sa tv-om, telefonom i internetom pa me zanima dal oni isto iskljucuju interleaving ili nesto slicno rade da se popravi ping?

thx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Već neko vrijeme imam problem sa spajanjem na internet, a postoje i trenuci kad uopće ne ide, kao sinoć i večeras, tako da ne znam hoću li uspjet poslati ovaj upit. Imam b.net 3D wireless, router Cisco EPC 2425 u boravku, stolni kompjuter u sobi (5 m udaljenosti), i HP laptop na 1 m od routera. Večeras mi bio prijatelj sa svojim HP i prema speedtestu on ima 3.5 Mb/s downloada i 0.5 uploada, a ja 0.75 down i 0.3 uploada. Kasnije sam i ja imao koliko i on, ali pri ponovljenom pokušaju testiranja dobijem na speedtestu poruku "latency test error". Kad se želim spojiti negdje, izbaci poruku "DNS error" ili "The URL is not valid and cannot be loaded". Čak i kad se spojim, otvara stranice užasno sporo, trza i prekida. Kompjuter u sobi ima manje problema sa spajanjem. Ispada da je problem u laptopu, samo da li harverski ili softverski? Molim pomoć, hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Ovo je vise nenormalno.. jutros cijelo jutro nema veze zbog carneta i problema..

svaki dan od 12 pa nadalje ping 80+ a dl 150-250 kbps inace treba bit 512

ne znam sta cu, oni kazu da rasterecuju server.. a to rade jbenih 3 mjeseca vec, i dojadilo mi je bit na ovako sugavoj vezi. il da ih nazovem i sve im po spisku hebem, nazalost ugovor nemogu ponistit i jos sam godinu i nesto zapeo sa njima.

jest da su jeftini, al im je internet gori od tcoma ko zna koliko

uopce ne razumijem vas sto gadite tcom, njima je ping 35-40 na njemackim serverima uredno, dl 500 i vise i to cak ne samo ujutro!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja osobno obozavam Bnet nakon gorkog T-com iskustva. Servisra nisam vidio od kako mi je sve spojio prosle godine u 6.tom mjesecu. Stamujem u Dugavama preko puta Konzuma, i takodjer sam 3d korisnik. Imam wireles ruter, Tv u 4 sobe, 3 kompa i 2 IcyBox 305-A mrezna pleyera. Sve radi savrseno. Download mi je stalan preko  4 mb (1 kanta je server kanata za IcyBox ove i download Rapidshare mašina) . Do sada unazad 18 mjeseci 1 sam morao zvat , i bio je down svima internet na 20-30 min i neki dan mi je ruter kod njih zapamtio da sam ulogiran pa sam zvao i rijesili su mi to za 2 sec... To je moje osobno iskustvo sa Bnetom...

...sada moje MaxTV iskustvo. Serviser mi je bio doma u proskeu 1 tjedno, izlazila je mjerna jedinica van, mjenjali su ruteru u stanici samo zbog mene (vojni sam invalid pa kada malo dreknem , odmah je sve 5), morao sam resetirat iz struje Max TV uredjaj barem 2 puta dnevno svaki dan, i ofc gubio pozivije na snimalici di sam stao, gubio sam 3-4 puta sav sadrzaj na snimalici , bla, bla, bla,, bla... Otišao sam u T-com u Avenue Mall i rekao liku da ocu platiti jos preostalih 6 metri pretplate ali da po to djubre dolaze jer ih čeka pred vratima. Lik veli znate imammo novo pravilo sada plačate 1000 kn penala ako idete prijevremeno , makar oču platii pretplatu odmah sada za sve preostale mjesece... Nakon 20-30-60 sec urlanja, prijetnji, i sl, lik me Vuče na stranu " Dajte molim Vas napišite (on mi doktira) (imaju obrazac za to) da ste nezadovoljni uslugom, bla,bla, serviser cesto dolazi i sl." Napisao ja to, on urudjbrao i nakon mozda 48 h , zove netko. Kužim po glasu neki baja nije serviser ili sl. Veli, po našim evidencijama vidimo da MaxTv prijemnik non stop resetirate isto kaoi ruter, da je serviser non stop kod Vas.Trenutno nismo u mogučnosti to riješiti ( još nije bilo optike) , dali želite stornirati MaxTv. Ja rekao da, čovjek stornirao BEZ IKAKVIH 1000 kn i bez plačanja još ugovornih 6 mjeseci pretplate.

Poanta: Vajnaj non stop Bnetu, ako nemogu srediti napiši im dopis gdje im kažeš da ti nisu isporučili ono što su reklamirali i zašto si ti potpisao ugovor, i riješiti češ.

Pozdrav,

Cro

15 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Imam problem s bezicnim spajanjem... Uhvatim mrezu preko wirllesa ali je zaključana i kad ukucam lozinku ne želi se spojit. Molim bilo kakav savjet... Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crotiger kaže...

(vojni sam invalid pa kada malo dreknem , odmah je sve 5)

Tako treba, ovo treba apsolutno uvijek naglašavati i isticati, čak ako treba na silu i kad je to apsolutno irelevantno, jer time dižeš ugled sebi i svojim suborcima, a kod nas ostalih izaziva osjećaj poštovanja i ljubavi.

15 godina
B-net Internet Problem

Pozdrav ekipa,

zanima me da li je tko skužio da B.Net ima problema s DNS-om. Mene dns zeza manje više svaki dan u zadnjih tjedan dana. Bez obzira da li sam na Windozama ili Linux-u.

Status modema/routera mi izgleda ok.

Ako idem direktno na IP od servera na koji se spajam sa SSH, sve radi ok, ali ako mu pokušam pristupiti preko imena, ne radi.

Niti rade web stranice (Firefox can't find the server...).

Ovako zeza po cca 15 do 20 minuta i onda sve proradi. Restart modema ne pomaže. :-(

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 10:27 (mali od foruma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mali od foruma kaže...

Pozdrav ekipa,

zanima me da li je tko skužio da B.Net ima problema s DNS-om. Mene dns zeza manje više svaki dan u zadnjih tjedan dana. Bez obzira da li sam na Windozama ili Linux-u.

Ako idem direktno na IP od servera na koji se spajam sa SSH, sve radi ok, ali ako mu pokušam pristupiti preko imena, ne radi.

Ovako zeza po cca 15 do 20 minuta i onda sve proradi. Restart modema ne pomaže. :-(

Pozdrav!

-upiši naziv u hosts ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
mali od foruma kaže...

Pozdrav ekipa,

Pozdrav!

-upiši naziv u hosts ...

Super riješenje (ironično). 

Znači da u hosts upišem "samo" sotitnjak hostova koje inače koristim. Naravno ne koristim ih sve svakodnevno, ali koristim ih tu i tamo. :-)

Pozdrav ;-)

15 godina
neaktivan

ima li neko drugo rješenje? kod mene je slična situacija. laptop je spojen kablom, a kompjutor bežično. bnet router. komp radi , a lap malo šteka i poslije proradi. erorje dns server.

hvala

14 godina
protjeran

koji ruter imaš

S poštovanjem, jsp_knzvc
15 godina
neaktivan
B-net Internet Problem

Evo kod mene isti problem. Kompjuter, točnije 2, rade normalno.

Laptop šteka, pa malo radi, malo neradi. Problem je DNS.

Proba san sve, i unosit statičke adrese i prominit dns servere, (stavija na javne) i proba skroz ugasit dhcp, ... ništa neide. Laptop (Win7 x64) jedini ne radi.

Od dns servera koji su postavljeni na routeru jedna (83.139.104.2) ne radi, druga (83.139.105.2) radi. I tu ih nemogu minjat ako ne prominim firmware.

Router je Cisco EPC2325.

Jel ima neko da je riješio ovaj problem?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: B-net Internet Problem

Ovako ja sam prije nekih godinu i pol uzeo bnet s pingom je sve bilo u redu do prije dva mjeseca otad skace stalno na hrvatskim serverima cak ide preko 80 a na srpskim itd. da i ne pricam ping preko 100 dakle nemoguce za igrat online...zvao sam bnet s njima senatezao mjesec dana da bi jucer dosao njihov tehnicar i rekao mi bahato kako ga svi zovu radi toga i da sta bi mi da oni prespajaju cijelu mrezu zbog nas koji igramo igrice i naravno nista nije slozio....sad vi meni recite sta da ja dalje radim.....

13 godina
B-net Internet Problem

Ja bi im rekao da ili se dovuku to popraviti ili otkazujem ugovor, ne pate samo igrice zbog previsokog pinga, reci da ti veza onemogujuće ispravan rad nekih aplikacija. 

Meni je jednom prilikom modem stalno izbacivao, zovem službu, resetirajte ga, 500 puta resetirao ništa, zovem opet, resetirajte modem i onda sam im reko da reset niš ne pomaže kad se ovaj nemre spojit i da ne vuku za nos, neka pošalju servisera da otkloni kvar. 

Nakraju su morali pojačati signal jer je bio preslab. Imam B-net već 5-6 godina, i samo 2 puta problemi bili, nemam prigovora na njih, ali nedaj da te vozaju, ti im, kao i ostatak korisnika redovno plačaš i očekuješ da ti sve funkcionira.

I nemoj se bojat malo ton povisit ako te par puta od*ebu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
B-net WAN Internet Problem

Da ne otvaram novu temu, sin mi je nešto prčkao po postavkama na Technicolor Routeru (mijenjao IP adrese), pa mi mreža/Internet nije radio, jer su u mreži bila dva uređaja sa istom IP adresom.

To sam uspio riješiti, ali mi je ostao drugi problem.

Na kompu od sina imam Minecraft server, ali se njegova ekipa više ne može izvana spojiti na isti.

Port forward je napravljen, nije ga mijenjao.

Kad sa posla idem Ping-at Router WAN IP ne uspjeva.

Može li netko pogledati na Technicolor Routeru postavke WAN-a, možda mi je i tu nešto krivo postavljeno:

WAN conection type: DHCP

Ipv4 MTU size: 0

Spoofed MAC address: 00:00:00:00:00:00 - mislim da bi ovdje trebalo nešto unijeti, samo MAC adresu od čega, pitanje je...

Ima li tko kakvu ideju?

Ili da zovem SZK?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice