Automatsko mjenjanje TCP/IP postavki

poruka: 2
|
čitano: 1.298
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Automatsko mjenjanje TCP/IP postavki

Pozdrav!

Da li netko zna kako da namjestim (softwersko ili hardwersko rješenje) na serveru da ako mi se izgubi jedan link da automatski sav promet ide na drugi.

Naime koji je moj problem, s vremena na vrijeme veza puca a pošto net koji imam u uredu dijeli još jedna firma s nama jako mi je bitno da ukoliko ne stane veze od jednog ISP da mi se uključe postavke od drugog, jer imamo dvije stalne veze u uredu. Našao sam nekoliko programčića ali svi funkcioniraju na principu da se klikne i pokrene, što mi više-manje ne odgovara jer ja želim nešto što će automatski prepoznati da nema linka i odmah pokrenuti postavke od drugog ISP. Naravno da u istom trentuku ne bi smjela raditi oba ISP. Čačkao sam nešto po serveru (W2008), ali ništa mi baš ne funkcionira onako kako bi trebalo. Pa ako netko zna rješenje nek se javi.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Automatsko mjenjanje TCP/IP postavki

Rješenje se zove router ili routerOS koji podržava failover scenarij. Nijedno rješenje preko softvera na Windows serveru neće to znati napraviti kako spada. Ja doma koristim pfsense na starijem pc-u i koristim dva gatewaya i radi i fail-over i load balance. Investicija ti je jedan stari pc (Pentium 3, 256mb rama, mali hdd, 3 mrežne kartice, sve zajedno možeš proći sa oko 300-400kn).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice