Zujanje iz kućišta

poruka: 11
|
čitano: 3.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zujanje iz kućišta

Nakon što igram igre 10-15 min počne mi zujati neki čudan zvuk iz kućišta. Isprekidan je.. otprilike ovako: zzzzzzzzzzzzzzz..............zzzzzzzzzz.........zzzzzzzzzzz.....zzzzzzzzzz

Dok ne igram igre zvuk se ne pojavljuje. E sad, tražio sam po netu, ali svi kažu da su u pitanju ventilatoti (prljavština), ali mislim da to nije zato što bi i izvan igara taj zvuk bio prisutan. Ako netko zna rješenje problema ili ako ima kakv savjet dobro bi mi došlo. Ukoliko bude potrebno mogao bi i snimit zvuk mobitelom pa poslati nekom ako misli da bi mogao uz to znati u čemu je problem. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Zujanje iz kućišta
Afro_Deco kaže...

Nakon što igram igre 10-15 min počne mi zujati neki čudan zvuk iz kućišta. Isprekidan je.. otprilike ovako: zzzzzzzzzzzzzzz..............zzzzzzzzzz.........zzzzzzzzzzz.....zzzzzzzzzz

Dok ne igram igre zvuk se ne pojavljuje. E sad, tražio sam po netu, ali svi kažu da su u pitanju ventilatoti (prljavština), ali mislim da to nije zato što bi i izvan igara taj zvuk bio prisutan. Ako netko zna rješenje problema ili ako ima kakv savjet dobro bi mi došlo. Ukoliko bude potrebno mogao bi i snimit zvuk mobitelom pa poslati nekom ako misli da bi mogao uz to znati u čemu je problem. Hvala

Možda mu se prikunjalo

Sory nisam mogo izdržat

dejanceeeeeeeeee
15 godina
neaktivan
XD mozda je u igrama disk vise opterecen pa se jace trese, jace ga ucvrsti :)
16 godina
neaktivan
Zujanje iz kućišta

hahaha  samo što kad bude zzzzzzzzzzz ne zaspe neg zuji.. trebo sam napisat zujzujzujzuj......zujzujzujzuj xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
N3N0 kaže...

Meni se zujanje čulo kad nisam rame dobro stavio

dejanceeeeeeeeee
15 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...
N3N0 kaže...

a meni kad idem leć pijan u krevet{#}

17 godina
Zujanje iz kućišta

Ventilator procesora ili grafičke je u pitanju.

Kad se optereti procesor ili grafička, stvaraju više topline te se ventilatori na njihovim hladnjacima sukladno tome počmu i brže vrtiti kako bi bolje ohladili.

E sad, na onom od procesora to se mora ručno omogućiti da tako radi dok je kod grafičke kartice tvornički tako da pod večim opterečenjem više vrti vent.

Ako je hladnjak zaprljan ili vent neispravan (ili se razlokao) dolazi do nepoželjnih vibracija/zvukova.

Dakle očisti komp ako nisi, provjeri ventove i pogledaj da ti neki kabal ne zapinje za koji vent.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Zujanje iz kućišta

Kako da ručno omogućim ventilatoru procesora da se brže vrti. I čišćenje bi trebalo napravit sigurno. Nisam ga čistio od kad sam ga dobio, a to je već preko godinu i pol. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Afro_Deco kaže...

Kako da ručno omogućim ventilatoru procesora da se brže vrti? I čišćenje bi trebalo napravit sigurno. Nisam ga čistio od kad sam ga dobio, a to je već preko godinu i pol. :)

U postavkama u Biosu. Kako se opcija točno zove ovisi o matičnoj ploči koju imaš.

Godinu i po nisi čistio? Pa šta čekaš? Gasi, alat u ruke i čisti. (Alat - recimo usisavač, kist za tempere ili vodene, komprimirani zrak, kompresor, vata, alkohol, ...).

Ne zaboravi na procesoru promijeniti termalnu pastu, to je isto bitno. I uredno kablove posloži.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
buggie kaže...
dejan1471 kaže...
N3N0 kaže...

a meni kad idem leć pijan u krevet{#}

Meni se onda sve okreče{#}

dejanceeeeeeeeee
16 godina
neaktivan
Zujanje iz kućišta

Evo samo da javim da je čišćenje pomoglo. Zvuk se više ne čuje ni nakon dužeg igranja. Hvala 191x7 na pomoći. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice