Sumljivo povezivanje na internet

poruka: 17
|
čitano: 3.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

E book ljudi{#}

Imam jedan problem koji mi zadaje već dva dana probleme i glavobolje , a tiče se nedopuštene konekcije na internet ,dakle

svaki put kad je ulogirana interet veza a kad siguran sam ništa ne skidam sa interneta modem  pokazuje mi aktvnost

kod downloadanja kao da nešto skida bez mog dopuštenja, dakako provjerio sam neke procese preko upravitelj zadataka

i ništa ne mogu otkriti a u internet veza pokazuje iskorištenost veze 0,11% posto, siguran sam itekako ako ništa ne skidam da

stanje kod veze mora biti ako sam u pravu 00% posto, pa molim za pomoć da mi netko kaže dali sam možda se zarazio sa dilerom ili već

nečim drgim virusom koji bi mi mogao  krasti promet i kako da to rješim, imam win xp i antivirus antvira free edition.sory zbog dužeg teksta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sumljivo povezivanje na internet

Modem (router) sporadično komunicira s DNS-ovima i cime jos ne, tako da ti nikad nije 0% gledano u intervalu od 1 minute... Također da ne govorim da neki programi mogu bez tvog dopustenja slati manje pakete...

Uostalom... pogledaj tko je connectan na router? nije nitko? onda nemaš briga da je netko drugi...

A za te stvari...

skini malwarebytes s www.malwarebytes.com i skeniraj (quick scan) i zalijepi vamo log...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 17:09 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, no do prije desetak dana nisam imao tih problema, a u ostalom pogledao sam i u max ispis spajanja t-coma i pokazuje

mi da imam tih sumljivih spajanja koja iznose i do 30 mb, nisam ni sam pametan o čem se radi pa ću vidjeti šta kažu i drugi forumaši na ovo.

17 godina
neaktivan
Pa onda skini malwarebytes.com

skeniraj...

ako je to cisto... ici cemo drugacijim mjerama (to ti je ciglih 10 mb)...

I inače ako imaš DSL, nikakvi Dialeri i slično neće ti raditi... možeš samo pobrati trojan downloader i postati zombie kompjuter... također moguć je i keyloging i jos pooja stvarcica...
16 godina

Skini TCPView i pogledaj koje su ti konekcije otvorene i koja ih aplikacija koristi. Možeš vidjeti i otvorene portove kao i koliko prometa troši pojedina konekcija.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pokušao skinuti ovaj tvoj program no anvira mi prlikom preuzimanja pokazuje dasam zarežen TR/CRYPT/XPACK/GEN3 što sad

odprije mi je poznat ovarj virus jer sam ga već brisao, sad sam ga deletao i skeniram komp sa antvirom da vidim dalje, u log od antvire

prikazuje da je ovaj trojanac zapravo malware.

17 godina
neaktivan
Jooooj mici tu aviru... ima puno false positivea---

malwarebytes 100% nema nikakav trojan i xyz smeće... pa vidiš da prodaju poslovnim korisnicima... isto TCP view je dobar za otvorene konekcije...
16 godina
neaktivan

Mislim da sam se sjetio da imam zadnje izdanje bug dwd ,budem tamo vidio cijeli program za koji si mi rekao. hvala ti na pomoći ak ništa

ne uspijem budem reinstalatirao windowse a što drugo .

16 godina
neaktivan

E još samo da te pitam dali se isplati kupiti kaspersy internet secury  gledo sam cijeli paket bih me izašao oko 300kn

no neznam hoće li to išta vrijediti ako mi je računalo zaraženo raznom gamadi promislio sam o reinstalaciji računala ali mi je hard disc pun

važnih stvari koje nebih htio izgubit pa zato i pitam jeli bih mi pomogla full verzija antivirusa.

17 godina
neaktivan
iskreno... sto se toga tiče pitaj torrentea...

potrazi njegov profil medju najboljim autorima i posalji mu PM...
18 godina

idemo redom.

poslusaj covjeka kada ti je savjetovao mbam.

imas vezu na net?

skidaj i cisti,kasnije vidimo za kupnju ili sastavljanje free kombinacije.

malo je skup kasper,za neke trenutne akcije od konkurencije.

ajde sad:

mbam

hitmanpro

javi jeli pocisceno.

ne instalira se kasperski ili bilo koji drugi prije nego cistaci pociste.

edit:

makni sve iz avira karantene,pa cisti.

@E.Phoenix  nemam na sto odgovorit :))

your block all trafick

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 18:37 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad je OK rješio sam viruse i komp je čist,no ipak imam zanimanja za neku full verziju antvirurusa pa ak netko zna šta je bolje

kaspersy ili neki drggi antivirus full verzije nek mi javi. hvala svima na pomoći.

18 godina

kako mislis kupovati?

ici u trgovinu i kupiti cd ili online paypal-kartica?

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U trgovinu ali još budem razmislio i vidijo po raznim web shopovima kod nas da vidim šta nude eto

16 godina
neaktivan

ESET Smarty Security - osobno ga koristim...odkad ga imam nikakvih problema nemam...ako slucajno imaš studenta u kući ili školarca mogu se dobiti i popusti kod njih...to ti je moj savjet...

18 godina
neaktivan
deelight kaže...

ESET Smarty Security - osobno ga koristim...odkad ga imam nikakvih problema nemam...ako slucajno imaš studenta u kući ili školarca mogu se dobiti i popusti kod njih...to ti je moj savjet...

Slažem se u potpunosti s ovim prijedlogom. Odličan antivirusni program + firewall tako da nema šanse da neki program nešto kominicira s internetom bez tvog dopuštenja.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
17 godina
deelight kaže...

+ Outpost Firewall

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice