Problem sa novom konfiguracijom (nema slike)

poruka: 17
|
čitano: 7.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
U čemu je greška? pomoć

Kupio sam sve nove komponente.. sastavio, komp upali ali nema slike.. grafičku sam isprobao na drugom kompu i sve radi bez problema.

Primjetio sam da se ne vrti cooler od procesora, isprobao sam sa stock coolerom i sa Mugen 2, ista stvar.. sad neznam da li je to normalno..

Imam i7, matična Gigabyte X58-USB3, 3x2gb RAM, napajanje Corsair TX 650

po meni izgleda da je ploča u pitanju.. ali svaki prijedlog je dobro došao..

p.s. rastavljao sam sve pa sastavljao ponovo par puta, probavao jednu po jednu memoriju, stavio drugu grafičku.. uvijek isto.. svi ventovi rade i disk se upali, ali nema slike i ne vrti se cooler od procesora..

0 0 hvala 0
17 godina
RE: U čemu je greška? pomoć

Možda pitam gluposti ali da li si uštekao onaj pin od napajanja pored procesor?

Jedanput sam mislio sve poslat nazad u dućan dok ga nisam primjetio iza napajanja.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 23:16 (wyks).
16 godina
U čemu je greška? pomoć

S pločom si trebao dobit kabel 4 pinski -na 8 pinski 12V, to nisi spojio

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U čemu je greška? pomoć

uz ploču nisam dobio ništa takvo.. ali na napajanju imam tih 8.. 2x4.. (ako je to to) to sam odmah spojio i ista stvar.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U čemu je greška? pomoć

da nije do procesora probaj ga u drugom kompu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U čemu je greška? pomoć

problem je što ga nemam gdje probati..

sad sam se sjetio da kad sam stavljao procesor u onom dijelu na matičnoj gdje su oni kao pinovi.. 2 su malo utisnuta bila.. da li je to normalno?

znači nisu nedostajali, da ih nema, nego su baš kao utisnuti, jedan više jedan manje, ali nisu isti kao ostali.

0 0 hvala 0
17 godina

-odspoji sve, (baš sve). Samo MBO+CPU i napajanje, upali. 

- Ako nema bipova, nešto (MBO=93%) je neispravno.

Ako bipova ima.. postupno vraćaj komponente, RAM, VGA...

- može bit problem bilo kojeg kontakta npr USB kad otkriješ znaš dalje.

Vrlo često, takve komponente prođu prije prodaje kroz iživljavanje nekog testera.. netreba se čuditi (samo reklamirati kad otkriješ kvar).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

To ti je vjerovatno greška, koliko ja znam, svi ponovi su isto vire...

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
15 godina
neaktivan
destruct kaže...

sad sam se sjetio da kad sam stavljao procesor u onom dijelu na matičnoj gdje su oni kao pinovi.. 2 su malo utisnuta bila.. da li je to normalno?

znači nisu nedostajali, da ih nema, nego su baš kao utisnuti, jedan više jedan manje, ali nisu isti kao ostali.

jeli prvi put slažeš računalo??

1. ako misliš da su iskrivljeni a nije normalno da su takvi;vjerojatno nisi dobro stavia proc. i sad se ne ostariva kontakt kako treba..

to ti sigurno neće uvažit na reklamaciju!!!  

pokušaj nešto tanko progurat između i ispravit pinove(komad plastike-recimo ravnalo);nikako klještima ili sličnim stvarima jer će pukniti..

2.možda samo nisi dobro stavia hladnjak..  neznam sad kakvi se dobije hladnjak uz i7(ako je onaj standardni na stisak, onda moguće da nije 100%legao-pogledaj ispod matične ploče)

17 godina
destruct kaže...

Nije normalno, i u tome ti je 99,99% problem. Sad vjerojatno nema kontakta ili ga gubi, i zato ti se komp ne pali.

Prodajem zjake...povoljno!
16 godina

mogli bi ti priznati garancju ako kazes da je tako bilo kad si kupio ako su utisnuti prema dolje a ne savinuti vjerovatno je tvornicka greska

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Pazi problem moze biti u ne ispravnosti hardverskih komponenata, do loseg povezivanja kabela.!!!

Mozda si lose povezao Front Panel, pa ne moze da se startuje racunar!Pogledaj to, pa javi sta si uradio!

I je li ti uopste imas graficku {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 14:30 (saleee94).

0 1 hvala 0
15 godina
RE: Problem sa novom konfiguracijom (nema slike)
saleee94 kaže...

Pazi problem moze biti u ne ispravnosti hardverskih komponenata, do loseg povezivanja kabela.!!!

Mozda si lose povezao Front Panel, pa ne moze da se startuje racunar!Pogledaj to, pa javi sta si uradio!

I je li ti uopste imas graficku {#}

Rekao je da komp upali i starta mu se, ali ne radi cooler na procesoru što možda znači da nije spojio cooler na ploču.

Nemoguće da mu to Corsairovo napjanje nema sve potrebne kablove.

I za grafičku je rekao da je isprobao na drugom kompu.

Malo više čitanja ne bi škodilo.

A što se tiče problema, sigurno je do pinova. Tu ti gubi spoj. Jel ti uopće krene u BIOS?

** Live 4 Music **
17 godina

Može slikica tih pinova?

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Riješeno.. opet sve rastavio, sastavio i cooler proradio.

Sliku nisam dobivao zbog ram-a. Ja sam stavio u 1 3 5, u plave.. kolega mi rekao da stavim u bijele 2 4 6, a ako budem kupavao još 3 da stavim u plave.. i sad radi

Ono što meni nije jasno, da li to tako ide za triple channel memoriju, jer i u knjižici od matične piše da za 3C ide u plave, onako kako sam ja 1 put napravio.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nije mi jasno da nije radilo ni sa samo jednom memorijom a napisao si da si i to pokušao?{#}

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa novom konfiguracijom (nema slike)

pa imas 6 utora sva tri u isto obojane....

My Life Is A Very Serious Game...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice