Nema napajanja na USB portu?

poruka: 6
|
čitano: 1.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nema napajanja na USB portu?

Pozdrav

Ovak, danas sam primjetio jedan neobičan problem. Komp je relativno nov (sve komponente kupljene nove, samo ne sve u isto vrijeme) da odmah napomenem.

Problem je u sljedećem. Tastatura mi odjednom nije radila kad je buraz uštekao USB stick u komp u front panel. Nakon uštekavanja sticka, tastatura se gasi. Nema backlight-a, ne funkcionira. Preštekam u drugi port, radi 10 sekundi i ona opet krepa. Isprobao i 2.0 i 3.0 portove, ista stvar. Uštekam tastaturu kod buraza u laptop, radi bez problema.

Reko, ajde da resetiram komp. Nakon što sam kliknuo reset, trebalo mu je 2 min da se makne s onog "Resetting" screena (Win 10), te sam dobio onaj plavi ekran s onom porukom i onim smajlićem. Nisam ni stigao reagirati, komp se boota i sad sve dalje normalno radi. Komp radi normalno, tastatura radi bez obzira gdje ju uštekao.

Dali itko zna u čem je bio problem? Neki random error, stick skurio port (mada sad rade normalno, razmišljam na glas), problem na headeru na matičnoj?

Svaki savjet dobrodošao

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Nema napajanja na USB portu?

Ne znam kolko ti sad ima smisla nagađati. A i kako ćeš testirati, ako ti sad radi?

Možda je bio samo problem s driverom.

17 godina
Grozni_Zabac kaže...

.. Preštekam u drugi port, radi 10 sekundi i ona opet krepa...

mbaksa kaže...

..

moguće.. i nestrpljivost da win kroz update pokupi i instalira potrebno. To se provjeri u devicemanageru, vidi se stanje priključenog uređaja i NE DIRA SE dok win ne obavi ili javi probelm (npr nema drivera). Ponekad samo par sekundi razlike..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Grozni_Zabac kaže...

.. Preštekam u drugi port, radi 10 sekundi i ona opet krepa...

mbaksa kaže...

..

moguće.. i nestrpljivost da win kroz update pokupi i instalira potrebno. To se provjeri u devicemanageru, vidi se stanje priključenog uređaja i NE DIRA SE dok win ne obavi ili javi probelm (npr nema drivera). Ponekad samo par sekundi razlike..

Hmmm, nije bilo nikakvih poruka da radi nešto ili da instalira drivere. To sve stoji što ste rekli, samo mi nije jasno zašto je tastatura krepala kad se stick uštekao? To mi nikako nije jasno

17 godina

ponekad ne moraju dvije stvari biti povezane.. npr možda pad napona, loš chipset-usb kontroler, kratki spoj.. i banalno powerpostavke OSa.

slučajnost? ako ne možeš ponoviti istu stvar, simptome.. tko zna što je bilo ili kombinacija par stvari koje su možda samo trajale..

npr win je obavio neki update i tražio restart, to nije dozvoliko driveru instalaciju do restarta.. onako, kao neka 'loto kombinacija' koju možda nećeš više imati.

enivej, prije čupanja, gašenja.. treba baciti pogled (sys.properties, drivere..) i ponekad samo sačekati. Ako sad radi, nitko (ni ja..) ne može znati što je bilo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Ma sve 5. Nego mislio sam da sam ja nešto na brzinu previdio, al eto, sad neće nikako ponovo raditi gluposti kad radim istu stvar s istim USB-om. 

Meni je isto smrdilo na neku slučajnost al opet, bolje da provjerim tu nego da se pravim pametan kako to nije ništa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice