KORISTIM WINDOWS 10
Znaci uzeo sam novi ram, dvije HyperX-ove 1600 mhz plocice po 4 gb, stavim ja ram i sad neka siva boja na monitor, pustio ja 10min nista se pomaklo nije. Probam ga ugasit nece, probam ga na gumb ugasit nece, probam drzat gumb nece, i nisam imao izbora nego iz struje iscupat kabel. I sad ja upalim i dode mi nesto kao " Repairing", i sad se tako to restartavalo u beskonacnost i samo bi islo u krug, pustio sam i to 15min pa sam ugasio komp. Izvadim ja plocicu i opet je stavim i onda izade kao da je prepoznalo memoriju i nudi mi dvije opcije:
1. setup bios
2. use default settigns
Prvo sam probao ic default settings i onda izade ovo dole:
Recovery
Your PC needs to be repaired
The boot configuration file is missing or is containing erros
error 0x000001
Youll need to use recovery tools on your installation media.If you dont have any instalattion media contact your system administrator or PC manufactor.
I opet izvucem memoriju, vratim je nazad, upalim komp i probam sad vidit malo to po biosu i sve pregledao sam jesu mi dobre postavke za ram, pregledao sam . Zboot priority, sve je bilo u redu, ali opet mi je ovo izlazilo
Onda sam probao resetati CMOS, posto nisam mogao direktno iz BIOSa jer nisam nasao isao sam na onaj neki mali sklop na maticnoj i odradio ono ali ni to nije nista promjenilo.
Probao sam i sve sa starim RAMom ali nece ni sa njim.
Sad bas ne znam jel se tu sta moze ucinit osim reinstalirati windowse (valjda), ali ja nemam windows 10 disc a ne znam je li to i postoji posto sam ja samo upgrade sa win7. Zapravo nemam nijedan disc za windowse.
Pretpostavljam da se nesto corruptalo u bios configuration fileu kad sam prvi put morao iskljucivati iz struje, a to je vjeroatno jer nisam dobro namjestio ram.
No ima li netko neko drugo rijesnje?