'vako..
Primjetio sam da mi monitor valovito treperi, nekad manje nekad više a nekad uopće ne. To nije ono treperenje od kojih boli mozak kao da ga se buši pneumatskom bušilicom ili da ide krv iz očiju al dovoljno je da mi ide na qrac.. najviše se primjeti na tamnim bojama kao što su siva, dok na svijetlim skoro uopće ne.
E sad, probao sam spojit monitor od drugog kompa na ovaj i obratno da vidim dal je problem u grafi ili u monitoru. Problem je u tom što kad tako spojim, sve radi kako treba, ne treperi na ovom kompu, ne treperi ni na onom.. tako da ispada da su i monitor i grafička ispravni.
Probao sam i druge kablove spajat, nije pomoglo.. probao sam i zvučnike udaljit i isključit subwoofer ali nije ni do tog. Ostalih mogućih smetnji nema blizu..
Probao sam pokrenut i Linux live cd, da otpišem probleme sa driverima i samim Windowsima.. ali treperenje se pojavljuje i tamo.
Monitor je ovaj iz moj pc, dakle Phillips 190cw koji radi na 1440x900/60hz..kada ga podesim na 75hz ne treperi, ali takve frekfencije osvježenja nisu baš namjenjeme lcd-ima, jel.. a tako i neke igre trokiraju kad se uključi v-sync (a v-sync volim, oćem da radi kako treba).
Ima tko kakvu pametnu ideju što bi još moglo biti? Osim "uzmi čekić i razbij komp".