Koja grafička i koje napajanje za P4?

poruka: 28
|
čitano: 7.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koja grafička i koje napajanje???

Imam komp star 4-5 godina i nije loš. Hoću reći loš je ali ne služim se s njim osim za interneti gledanje filmova. Prije pola godine, crkla mi je stara grafička GeForce 3, ali mi je ostala vga grafička. To je bilo dovoljno za internet al ne mogu gledati ništa u hd rezoluciji i igrati neke jednostavne igrice ( tipa chess titans, neke logičke, ili bilo koje u 3d). Skupio sam nešto para i odlučio kupti novu grafičku , a s time moram i napajanje promijeniti jer imam neko šrotno 300W frontier lc-b300atx starije od isusovih opanaka. Matična je QDI P4I865A, procesor Intel pentium 4 2.8 ghz 32-bit(stari dobri northwood), rama ima 1gb+256 mb, ali je proširivo do 4 gb i to lako nabavim, a os je win 7 naravno. Win Exp Index mi daje ocjenu 1.0 zato što nemam grafičku a ostale su oko 5. Gledao sam neke agp 4x grafičke naravno i čine mi se najbolje ati radeon hd 3450,Sapphire hd 3650 i  Sapphire radeon hd 3450. Sve su 4x kompatabilne i sve rade na 512 mb. Nisu skupe i dobit ću popust na bilo koju agp grafičku kod prijatelja. Zanima me koje bi napajnje bilo dobro uzet, i koja od grafičkih je najbolja. Za 3850 nemam para, a frend je ne može nabavit iako kažu da je to najbolja agp grafička ikad. Hvala i naću kupovat novi kompjuter

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koja grafička i koje napajanje???

Nevjerujem da ti ploča podržava PCI-EX grafičke,za početak ja bi promjenio pločo ali tu je bolje ovo riješejne KUPI NOVI KOMPJUTER,jest skupo ali komjuter ti je star.
Što se rama tiče vijerovato je DDR pa i to stvara probleme(cijena).

EDIT:Da provjerio sam 478 i AGP,ništa od nadogradnje.

SENAID
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 12:50 (Senaid_gates).

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koja grafička i koje napajanje???
johnnybravocota kaže...

Imam komp star 4-5 godina i nije loš. Hoću reći loš je ali ne služim se s njim osim za interneti gledanje filmova. Prije pola godine, crkla mi je stara grafička GeForce 3, ali mi je ostala vga grafička. To je bilo dovoljno za internet al ne mogu gledati ništa u hd rezoluciji i igrati neke jednostavne igrice ( tipa chess titans, neke logičke, ili bilo koje u 3d). Skupio sam nešto para i odlučio kupti novu grafičku , a s time moram i napajanje promijeniti jer imam neko šrotno 300W frontier lc-b300atx starije od isusovih opanaka. Matična je QDI P4I865A, procesor Intel pentium 4 2.8 ghz 32-bit(stari dobri northwood), rama ima 1gb+256 mb, ali je proširivo do 4 gb i to lako nabavim, a os je win 7 naravno. Win Exp Index mi daje ocjenu 1.0 zato što nemam grafičku a ostale su oko 5. Gledao sam neke agp 4x grafičke naravno i čine mi se najbolje ati radeon hd 3450,Sapphire hd 3650 i   Sapphire radeon hd 3450. Sve su 4x kompatabilne i sve rade na 512 mb. Nisu skupe i dobit ću popust na bilo koju agp grafičku kod prijatelja. Zanima me koje bi napajnje bilo dobro uzet, i koja od grafičkih je najbolja. Za 3850 nemam para, a frend je ne može nabavit iako kažu da je to najbolja agp grafička ikad. Hvala i naću kupovat novi kompjuter

Uzmi HD3650 jer je dosta jača od HD3450 te ovo napajanje: http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+420W%2C+LC+POWER+Office+Series%2C+ATX2%2C+120mm+vent.+PFC&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.019. Držat će kao od šale.

Etiam tu, Brute, mi fili!
14 godina
neaktivan

nemam para, na krju sezone ću uzet nešto za kakvih 3-4 tisuće i naravno da nema pci-express

14 godina
neaktivan

hvala, tako nešto sam gledao al se ne kušim u one 24 pinse, voltažu i te šeme pa ne znam je li kompatabilno a ne bih se htio zeznut

14 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

hvala, tako nešto sam gledao al se ne kušim u one 24 pinse, voltažu i te šeme pa ne znam je li kompatabilno a ne bih se htio zeznut

Napajanje je u potpunosti kompatibilno.

14 godina
neaktivan
jest single ddr al nema problema jer lako nabavim još 3 gb
14 godina
neaktivan
Šta ti znači ovo da si provjerio 478 i AGP? Šta ne mogu nadograditi?
RTW fan
14 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

Ma daj, kolega te je totalno dezinformirao.

Nije uopće skužio da ti misliš na AGP HD3460/3650, nego je mislio da misliš na iste, samo PCI-E sučelja.

Uzmeš AGP HD3650 i naravno da je možeš staviti na svoju ploču (Socket 478). {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 20:13 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

ok, hvala

Kaže mi lik da ako uzmem 3650 moram imat napajanje od min. 450 w inače neće radit i da ću jako teško nać drivere za nju. Možda bolje da ipak uzmem ovu 3450 za 200kn, hoću reći jest možda slabija ali je u org. pakiranju i imam cd-drivere i nema zajebancije, čak i gar. 24 mjeseca. Uglavnom to bi bila ova:http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-vtx3d-agp-hd3450512mb/0901246

Još nešto: šta znači da je ddr2 i ima li to ikakve veze sa ram-om (koji je na mom kompu DDR)?

RTW fan
14 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

ok, hvala

Kaže mi lik da ako uzmem 3650 moram imat napajanje od min. 450 w inače neće radit i da ću jako teško nać drivere za nju. Možda bolje da ipak uzmem ovu 3450 za 200kn, hoću reći jest možda slabija ali je u org. pakiranju i imam cd-drivere i nema zajebancije, čak i gar. 24 mjeseca. Uglavnom to bi bila ova:http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-vtx3d-agp-hd3450512mb/0901246

Još nešto: šta znači da je ddr2 i ima li to ikakve veze sa ram-om (koji je na mom kompu DDR)?

Radila bi i HD3650 na tvom napajanju.

Uzmi ipak HD3450, iako bi i 3650 radila bez problema, kao što već rekoh.

To što je DDR2 znači da ima noviji tip memorije od one koju ima tvoj RAM (DDR). Međutim, tip RAM memorije i grafičke memorije skroz su neodvisni jedan o drugome pa tako možeš bez pol beda staviti npr. DDR5 grafu na DDR2 RAM, DDR2 grafu na DDR RAM itd.

14 godina
neaktivan

tnx, btw napajanje sam naručio pa ćemo sutra valjda vidit kako radi{#}

RTW fan
14 godina
protjeran
johnnybravocota kaže...

Skužio sam ja dobro,ali kupovina AGP grafičke je totalno neisplativa.

AGP iz 1996(vrsnik sa mnom) lol,UAGP(3.5 8x 2004 god.)pretpostavljam da ti je ovaj.

SENAID
14 godina
protjeran
johnnybravocota kaže...

GDDR 2 nema nikakve veze sa DDR2 jedno je na grafičkom VRAM-u a druga je na RAM-u,Double data rate znači na u jednom taktu dva puta piše/čita,i nema veze jeli na Grafičkoj kartici ili je to tip RAM memorije.
GDDR uzima više napona to je razlika jedna od razlika između DDR i GDDR2.
I još nešto koja je brzina GPU-a od 3650?

SENAID
14 godina
neaktivan

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=241

to je ova pa sam pogledaj, ja nemam pojma di bi ti našao.

uglkavnom, lik nešto mudruje oko drivera i ne zvuči kao da želi prodat nešto.{#}

RTW fan
14 godina
neaktivan

ne, nego agp 2.0, 4x, ali sve podržavaju 4x

RTW fan
14 godina
protjeran
johnnybravocota kaže...

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=241

to je ova pa sam pogledaj, ja nemam pojma di bi ti našao.

uglkavnom, lik nešto mudruje oko drivera i ne zvuči kao da želi prodat nešto.{#}

Ma uzmi koju hoćeš,meni su obje dobre sa obzirom da su AGP,lično 3650

.

SENAID
14 godina
neaktivan

Ja imam sličnu konfiguraciju kao i ti. U PC-u imam grafičku HD3650 AGP. Napajanje je neko od 300 w i to drži. Doduše ne igram baš igre, ali sam nekoliko puta pokrenuo 3DMark06 da testiram karticu i nije se ništa dogodilo. Rezultat koji izbacije je oko 2950 bodova. Pokrenuo sam i demo igre Dirt2, to teoretski funkciionira ali vidi se da je kartica preslaba. Ono što je bitno da kartica zahtijeva obavezno dodatno napajanje. To sam riješio tako da sam konektor od napajanje flopija priključio na karticu. Postoji problem sa driverima. U xp-u ne, ako imaš orginalni cd sa driverima, ali u W7 da, jer nema drivera baš za tu karticu nego za HD2450 (ili tako nešto). Tada su perfomanse nešto slabije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koja grafička i koje napajanje za P4?

Da li bi to bilo dosta za igranje Shogun Total War 2, Rome Total War: Napoleon ili makar Empire Total War? ( BI i Alexandera će sigurno moć)

RTW fan
14 godina
neaktivan

moći ćeš ako sam ja uspjevao empire total war sa x1950pro koja je po performansama tu negdje sa hd3650. E sad za shogun ja se mučim na full hd sa hd4890 tako da ćeš mislim moći na low/medium detalji i 1024*768

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

moram vas još neš pitat: kako da promijenim stanje logičkih diskova i trebam li?

Imam nekih 160 gb hard-a to mi je podijeljeno na 4 dijela : C(50GB), D(40GB), E(40GB) i F(27GB).

Kako da svedem na 2 (c i d) i trebam li? U zadnje vrijeme mi je oko 20% c-a slobodno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
johnnybravocota kaže...

moram vas još neš pitat: kako da promijenim stanje logičkih diskova i trebam li?

Imam nekih 160 gb hard-a to mi je podijeljeno na 4 dijela : C(50GB), D(40GB), E(40GB) i F(27GB).

Kako da svedem na 2 (c i d) i trebam li? U zadnje vrijeme mi je oko 20% c-a slobodno.

Kad budeš formatirao disk,prije formatiranja diska imašPartition Manager u kojem možeš odredit broj particija i njihovu veličinu.
To može još iz Windows-a  nekim alatima(neka ti neko drugi pomogne to nisam radio),ali ja mislim da tu ne možeš dirat sistemsku particiju(ne drži me za riječ nisam siguran).
Dovoljne su 2 particije ,što se tiče ozna kreiraj ih kao C i D,ako tijekom instalacije Windows-a imaš još neku komponentu ili dva DVD čitča bit će C i E,ali to je nebitno.

EDIT:Evo ti link za program skojim možeš particionisat iz OS-a:http://www.paragon-software.com/home/pm-personal/download.html,demo je ali dovoljno ti je za particionisanje.

SENAID
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 11:07 (Senaid_gates).
17 godina
johnnybravocota kaže...

Kažeš da imaš gore Win7?   Onda   Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Computer Management\Storage\Disk Management i tu možeš raditi korekcije na particijama.

14 godina
neaktivan

OK, hvala stari, sve sam skužio. Prvo sam pobrisao e i f, onda sam d extendao sa tim free spaceom pa sad ima 107 GB ( D: disk). Ali c mi je ostao na 50 i to ne mogu promijenit na isti način kao ovoga. Jel mogu nekako dodati još mjesta na c disk?

17 godina

Prvo napravi slobodnog mjesta pa onda povećavaj "C" particiju. Mislim da moraš osloboditi mjesto na slijedećoj particiji do nje, moj disk je sav u jednoj particiji pa ne mogu sada iskušavati razne opcije da točno pogledam.

14 godina
neaktivan

napravio sam kako si rekao, ali nije uspjelo. Opcija extend volume nije moguća za c (valjda primary disk). nema veze, ionako je slobodno 21 od 50 gb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 19:56 (johnnybravocota).
14 godina
neaktivan

napajanje mi je došlo pa bih molio one online da ostanu još malo ako bude problemosa

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:10 (johnnybravocota).
14 godina
neaktivan

napajanje sam spojio, radi u potpunosti normalno ali buka se nije smanjila. Vjerojatno dolazi od cpu fan-a. Spojio sam ga čisto amaterski, kako sam vadio koji kabel od starog napajanja, tako sam spajao kablove od novog. Lik kaže da će mi dat hd3650 ako mu nabavim neku nvidiu od 256mb agp 4x/8X kompatabilnu da nije prezahtjevna zato što ima slabo ( vjerojatno isto 300w napajanje). svaki prijedlog je dobrodošao, do 250 kn, ne mora bit nova.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice