Kako spriječiti slučajno prebacivanje datoteka

poruka: 3
|
čitano: 855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Kako spriječiti slučajno prebacivanje datoteka

Pozdrav,

 

zanima me da li se može u win7,8,10 namjestiti neka vrsta upozorenja prije prebacivanja datoteka ili file-ova s jednog mjesta na drugi. Tipa da imam slučaj drag and drop i slučajno bacim nešto di nebi trebao,pa kako se to nebi odmah dogodilo da me pita želim li to napraviti. Znači isti slučaj kao i sa praznjenjem recycle bina,znaci kad se pritisne desi klik i empty r.b. pita zelim li to "trajno" izbrisati,ta vrsta upozorenja mi treba!

Ako postoji kako to uključiti?

 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Kako spriječiti slučajno prebacivanje datoteka

Meni je na jednom stroju napravljeno po defaultu kopiranje, a na drugom prebacivanje datoteka. Vjerovatno se negdje može podesiti defaultna akcija. I uvijek se može napraviti undo.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako spriječiti slučajno prebacivanje datoteka

unutar istog diska (particije) je defaultno move, između različitih defaultno copy.. uz undo nema nikave potrebe kemijati (mada zvuči ponekad potrebno-poželjno, realno je ko pile&sisa).

 

odgovor je daleko jednostavniji.. ne vuci mišem ofrlje, ne dragdropaj bilo što bilo gdje.. jer nema tog softa koji može prevenirati juzera-štetočinu. Slikovito, želja je kao kako spriječiti posljedice prolijevanja kave po radnom stolu.. prevencija je ne proliti, pa do tog da stol-dokumenti trebaju biti uredni kao i backup. Normalan juzer jednostavno to ne radi, neuredan treba naučiti pravila, ne izmišljati nešto što realno neće eliminirati rizik-problem. npr ako se nešto i obriše slučajno, može se undeletati, kvarovi diska moguće spašavanje.. drndanje mišem po dokumentima-fileovima? Juzer kojeg bi sys u tome spriječavao bi bio ograničen juzer npr bez permisiona ali tad ne može do filea. Ubaciti sysmsg koji će za move tražiti potvrdu kao za delete samo zato jer je juzer neoprezan mada su podaci tu, ništa nije pokvareno-izgubljeno .. običan undo i malo pažljivije igranje mišem. Guestacc koji nema pravo pristupa fileovima nije odgovor na ovakvo pitanje, ali npr za djecu koja mogu lupkati-tipkati bilo što bi bilo ok. Za odraslu osobu je kao auto bez kotača... ide ''brum-brum..''....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2018 16:14 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice