Bok Bok
Evo samo da vidim, mogu li saznati uzrok i rjesenje ovom problemu. Frendov PC je riknula HDD, onako letimicno pogledao i vidio da je jedan chip na ploci HDD "odsteman", laicki receno. Iskreno nisam nikad vidio i imao problema, pa sam malo gledao.. Stavljen je neki drugi HDD Pata, i na moje cudenje ne mogu uci nikako u BIOS. Ucitani su kod POST device na IDE portu, i pojavi poruka da moram instalirati device koja ima boot . Naravno HDD je bio prazan, Napravim restart i opet ne mogu uci u Bios, da ga prepozna, za svaki slucaj...
Pojavljuje se i poruka checksum xxxx bad ( ne mogu se sad sjetiti koja je to rijec stajala izmedu), pa sam mislio da je baterija, i promjenio.. i dalje je isto.. Citavsi ovdje , promjena baterija bi pomogla i neke postavke u Biosu, ali... ja nikako ne mogu uci u Bios..!!!!!!
F2 i F11 mogucnosti daje mi PC a,
Nesto kao load . ufff nemrem se sjetiti, optimalne postavke a F11 je Start Menu Biosa. cini mi se.. za optimalno postavke mogu pritisnuti i nista ne djeluje osim sto napise checksum xxxxxx bad a F11 ne reagira.
A DEL tipka uopce ne radi.
Maticna je Asrock socket 487 i Celeron, mislim da je 2.5 Gh
Pitao sam . da li je bilo nevrijeme.? Nesto posebno tog dana i nista, jednostavno se to dogodilo. Nista mi ne pada. osim pomisao, da je BIOS mozda obrisan ne znam....
Dajte mi nesto, d azakljucim ovo... sto bi trebalo to biti i rijesiti problem.
Ugodan dan....hvala