Bitcoin pao na 75.000 dolara prvi put nakon deset

poruka: 54
|
čitano: 8.507
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bitcoin pao na 75.000 dolara prvi put nakon deset ".
8 godina

BTC samo i dalje prti 4y ciklus i za ocekivati je bilo da ne nakon ATH-a u q4 2025 krenuti pad koji ce vjerojatno trajati cijelu 2026 i mozda q1/q2 2027 pa onda krece rast prema +200k...

ali eto mora se raditi senzacija...

3 4 hvala 0
14 godina

Buy the dip!

Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
Re: Bitcoin pao na 75.000 dolara prvi put nakon de
Aha... najesen. 🤫

1 0 hvala 0
14 mjeseci
Prodam zlato da kupim kripto.

1 0 hvala 0
17 godina
Počeo sam kupovati Ether od subote.
Deckard
Moj PC  
0 1 hvala 0
7 godina
deckard kaže...
Počeo sam kupovati Ether od subote.

A ja zlato...po prvi put...prošla sedmica...i ono...padne dan poslije 10%...a ovi sa tveja ispiru mozak...zlaja štiti vaše pare...odluka je da se izlazi iz dijonica i skoro svu lovu laganini u zlaju...kad god padne se laganini kupuje radi stvaranja boljeg prosjeka...jučer zlaja na 125 i mislim se...danas...u ovom trenutku 134...znači 10% za 24 sata

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
4 godine
HCMAA kaže...

A ja zlato...po prvi put...prošla sedmica...i ono...padne dan poslije 10%...a ovi sa tveja ispiru mozak...zlaja štiti vaše pare...odluka je da se izlazi iz dijonica i skoro svu lovu laganini u zlaju...kad god padne se laganini kupuje radi stvaranja boljeg prosjeka...jučer zlaja na 125 i mislim se...danas...u ovom trenutku 134...znači 10% za 24 sata

Skoro i ja.

Zamalo sam nasjeo na one lude reklame o nenormalnom rastu cijene zlata, kad ono čitam kao i ti, odjednom pad.

Pas im m 

Inače, zlato je skupo kad ga kupuješ, a kad ga prodaješ, ne vrijedi kod zlatara ni pola cijene. 

Jedino ga prodati na auto pijaci.

合気道 五段 Me, myself and I
14 godina

Zlato je čisto ok kad je u polugama i kad se trguje kod provjerenih preprodavača kao centar zlata ili auro domus kad se gleda domaće tržište. Zlato kao nakit ne vrijedi kite labudove pri prodaji.

Inače, zlato se na burzi cijeni cca 170% više nego 2019, što je je8ački roi.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina

Ja sam zlato uzeo na Revolutu. Znam da nije naijspravniji način, znam da gubim na naknadama, znam da trgujem tržišnom vrijednosti, a ne fizičkim zlato, ali tako je jednostavan način za "ući" da apsolutno podržavam. Za neveliku svotu, apsolutno podržavam Revolut za zlato/crypto i sl.

4 1 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...
HCMAA kaže...

Skoro i ja.

Zamalo sam nasjeo na one lude reklame o nenormalnom rastu cijene zlata, kad ono čitam kao i ti, odjednom pad.

Pas im m 

Inače, zlato je skupo kad ga kupuješ, a kad ga prodaješ, ne vrijedi kod zlatara ni pola cijene. 

Jedino ga prodati na auto pijaci.

Ovisi koju vrstu zlata prodaješ/kupuješ, za nakit ćeš uvijek dobit manje, ovisno o utvrđenoj čistoći. Kod investicijskog zlata čistoća je 999.9/1000 (na tržištu  nema čišćeg od toga) i tu ćeš uvjek pri prodaji najbolje proć. Npr.  zlatnik Bečki filharmoničar od unce, trenutno ćeš platiti 4.472,90 € a trenutna "spot" cijena zlata na burzi je  4,283.24 € po unci , za toliko ćeš od prilike dobiti da u ovom trenutku prodaješ taj isti zlatnik. Razlika u cijeni je "premium" - marža, na koji trgovac ima potpuno pravo s obzorom na rizik (npr nagli pad krajem prošlog tjedna) Kod srebra je ta premium razlika mnogo veća, kako je srebro volatilnije od zlata slijedom njegove industrijske primjene tj  veće fluktuacije  ponude- potražnje.

Osobno sam "all in" u zlatu od trenutka kad je krenulo u Ukrajni i tu poziciju ne mislim dirat-zatvarat.  Sadašnji pad u kriptu vidim samo kao priliku za lagano kupovanje uprosječavanjem cijene btc i cardana. Prema etheru se izlažem kroz  kupnju BMNR dionica zbog potencijalno većeg ROI-a + dividende. Samo dijelim svoje viđenje i OVO NIJE FINANCIJSKI SAVJET.

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2026 8:33 (grgaRi).
17 godina

Ja trgujem Quantom umjesto bitcoina, ima česte velike uspone i padove tipa raspon ide od 55 do 180€, često lagano oscilira +- 30€ unutar par mjeseci pa se može fino utržiti

1 0 hvala 1
12 godina

Kupio sam zlato prije 3 godine. Prinos preko 100% 

Nadglednik dina
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

kupio ovo:)...mislio od jedne unce...ustvari od 20 grama...pa ipak se odlučio na 50 grama jer je spread bio 2,7%(auro domus)...sad ubuduće samo od jedne unce...radi spuštanja prosjeka...svaki put kad padne...jučer 134...sada 137...a ništa zažmiriti i uzeti jednu uncu...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
HCMAA kaže...

kupio ovo:)...mislio od jedne unce...ustvari od 20 grama...pa ipak se odlučio na 50 grama jer je spread bio 2,7%(auro domus)...sad ubuduće samo od jedne unce...radi spuštanja prosjeka...svaki put kad padne...jučer 134...sada 137...a ništa zažmiriti i uzeti jednu uncu...

Takve ja imam. Najisplativije su ti najmanje, 1-10g jer: a) lakše ih je prodati b) imaju veću vijednost.

14.2.2024 kad sam kupio 20g, koštalo je 1256 EUR. Danas je ta ista poluga 2800+ EUR. 

No nemojte gledati dnevna kretanja. Povijesno, prinos na zlatu je u prosjeku 8% godišnje, a kad su razne krize, eto ide to i u nebo. Najbolja dugoročna investicija, a trenutno je i kratkoročna čak.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2026 10:36 (Entry Point).
7 godina
Entry Point kaže...
HCMAA kaže...

Takve ja imam. Najisplativije su ti najmanje, 1-10g jer: a) lakše ih je prodati b) imaju veću vijednost.

najmanji su najgori...s obzirom na spread

auro domus u ovom trenutku o odnosu na burzovnu cijenu

10 gr 7%

5 gr 11%

1 gr 27%

znači kupiš od 1 gram i tek rastom od 27% si na NULI

spread na jednu uncu je trenutno 3,5%...rastom od 27% si u plusu 23,5%

12 godina
HCMAA kaže...

10 gr 7%

5 gr 11%

1 gr 27%

Pa to je ono, kupuješ na duge staze i pokrit će se brzo. Ako hoćeš brzu zaradu onda je bolje investicijsko zlato "virtualno", odnosno brokersko nego poluge.

Inače, srebro je još brutalnije raslo nego zlato. To sad treba pokupovat.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2026 10:46 (Entry Point).
16 godina
HCMAA kaže...

10 gr 7%

5 gr 11%

1 gr 27%

Unca je često najbolji omjer ''priuštivog'' i praktičnog. Što je veća težina manji je i spread, ali em se radi o značajnijim iznosima em je teže baratati time u slučaju da trebaš do nekih novaca u kratkom roku. S te strane su 1, 2 i 5 grama najpraktičniji, ali najnepovoljniji.

WHITE STONES VARAŽDIN
12 godina
Entry Point kaže...
HCMAA kaže...

10 gr 7%

5 gr 11%

1 gr 27%

Pa to je ono, kupuješ na duge staze i pokrit će se brzo. Ako hoćeš brzu zaradu onda je bolje investicijsko zlato "virtualno", odnosno brokersko nego poluge.

što se tiče spekulacije, još bolja kombinacija je ulog u male istraživačke kompanije tkz juniore čije dionice reagiraju s 40 - 50 % rasta na 10% rasta cijene samog zlata. da ne govorimo o prihodima kompanija koje kopaju zlato ako one ostanu u rasponu 3000 - 5000 usd po unci, a nafta ostane "jeftina".

7 godina
grgaRi kaže...
Entry Point kaže...
HCMAA kaže...

10 gr 7%

5 gr 11%

1 gr 27%

što se tiče spekulacije, još bolja kombinacija je ulog u male istraživačke kompanije tkz juniore čije dionice reagiraju s 40 - 50 % rasta na 10% rasta cijene samog zlata. da ne govorimo o prihodima kompanija koje kopaju zlato ako one ostanu u rasponu 3000 - 5000 usd po unci, a nafta ostane "jeftina".

nakon 9 godina provedenih na Zagrebačkoj Burzi...nema više mista za side dlake na glavi:)...tako da...prošao sam...agrokor(ledo...belje)...prošao sam pljačku dalekovoda...izlistavanje pevex-a sa burze...pandemija...kad su dionice turista sa 40kn na 20kn valamar...adpl(adria plast)...radi kurchevog putina...ode u minus 50%...evo jučer i danas joj cijena sve skupa otišla 15%...trumpa...prošlogodišnje igranje trumpa sa carinama...i ode adpl na ispod 10E...a već ju je shebao putin...i onda imaš minus od 10000E...evo sad sam na 900E minusa

kolega je u veljači 2024 kupio 20 grama zlaje...a ja dijonice ERNT...on je u plusu 100%...a ja u minusu 10%...moram računati dvi dividende od ernt da bi bio na nuli

i stoga doviđorno burzi...stavio valamar na prodaju...sad do početka sezone...oni najavljuju dividendu i isplatu...to će pogurati cijenu...adria plast nakon stanke od 5 godina bi mogli najaviti dividendu...ernt svoju isplaćuje u srpnju

tako da budem ostavio samo ernt dok ne dođe nula...a sva ostala lovica...laganini malo po malu u zlaju

4 godine
Kad kupujem zlato osjecam se dobro, ali zato kad bi isao kupovati Bitcoin nemam pojma gdje, kako, zasto, moze ici gore, a moze i pasti jos 10-20-30% nema nikakvog pravila.

1 0 hvala 0
7 godina
gnautix kaže...
Kad kupujem zlato osjecam se dobro, ali zato kad bi isao kupovati Bitcoin nemam pojma gdje, kako, zasto, moze ici gore, a moze i pasti jos 10-20-30% nema nikakvog pravila.

prošle godine kad je bila slična situacija sam tražio najbolju opciju i ispala ova....još nisam obavio registraciju do kraja...s obzirom na događaje...da stavim 1000E mi je bezveze..jerbo mali dobitak ako se desi velika nervoza ako krene naopako

12 godina
gnautix kaže...

osjećaš se dobro s razlogom, zbog tkz teorije zvana "Zlatna konstanta", koja kaže da se kupovna moć zlata zapravo vrlo malo promijenila kroz tisućljeća. U vrijeme antičkog Rima za jedan zlatnik mogau si si priuštiti najfiniju togu, sandale i pojas. U srednjem vijeku jedan zlatnik kupovao je ručno rađen dublet (prsluk), hlače i svilene čarape, a i danas jedan takav novčić (ovisno o težini) i dalje pokriva cijenu kvalitetnog, po mjeri krojenog odijela.

4 godine
HCMAA kaže...
gnautix kaže...

prošle godine kad je bila slična situacija sam tražio najbolju opciju i ispala ova....još nisam obavio registraciju do kraja...s obzirom na događaje...da stavim 1000E mi je bezveze..jerbo mali dobitak ako se desi velika nervoza ako krene naopako

Ma znam kako ga kupiti, evo u trenutku pisanja je bio 76000, sad je 69000. Zasto bi ga kupio na 76 nemam pojma, zasto na 69 (zbog seks poze?) - nemam pojma. Kuzis nista ne stoji iza njega, argument za kupnju svih ovih godina je 'ici ce gore, puno je pao, nisko je' kakva je to pm od argumenta? Svaka razina mi se cini arbitrarna, moze sa 69 gore a bogme moze i na 60, 50, 40... Zasto ne? Sto mu garantira vrijednost da ne padne ispod neke vrijednosti. Isto vrijedi i kad ide gore naravno.

17 godina
gnautix kaže...

Sto mu garantira vrijednost 

Ništa. Lud svijet. Tako sam i ja od samih početaka rogoborio koji će to kuac ikome i ostao kratkih rukava. A mogao sam majnat BTC još dok ih se dijelilo po desetak za nagradu.
I onda sam pred tri godine zaključio da sam zapravo svih ovih godina bio glup, kupio prve (djeliće) BTC-a i XRP-a, izvukao sve uloženo plus duplo i još imam i BTC-a i XRP-a. Nisu velike cifre, naravno, ali 100% zarada i još 50% u čarapi (a bilo je do nedavno i 100% u čarapi, samo nisam prodavao).

I sad...

Mogu li to ponoviti? Nemam pojma. Ali ja sam recimo uvjeren da je svijet i dalje lud a ja glup i da će to sranje opet ići gore.

Gledam te!
7 godina

free advice...nemojte svu lovu ulupati ko ja na dionicama...pa tablete za smirenje...malo po malo...kad pada dokupljivati...evo uzeo zlato prošle sedmice baš na vrhuncu....142E...sad je 131E...sad idemo u kupovinu...i onda čekam pad od minimalno 5% da opet kupim

Moj PC  
1 1 hvala 0
2 godine
gnautix kaže...
HCMAA kaže...
gnautix kaže...

Ma znam kako ga kupiti, evo u trenutku pisanja je bio 76000, sad je 69000. Zasto bi ga kupio na 76 nemam pojma, zasto na 69 (zbog seks poze?) - nemam pojma. Kuzis nista ne stoji iza njega, argument za kupnju svih ovih godina je 'ici ce gore, puno je pao, nisko je' kakva je to pm od argumenta? Svaka razina mi se cini arbitrarna, moze sa 69 gore a bogme moze i na 60, 50, 40... Zasto ne? Sto mu garantira vrijednost da ne padne ispod neke vrijednosti. Isto vrijedi i kad ide gore naravno.

kako ništa ne stoji iza njega? klasična ponuda i potražnja, kao i za sve drugo.

kod trgovanja dionicama i kriptom DCA je jedna od najboljih strategija, uz to naravno treba imati i čelična muda 

7 godina
millennial kaže...
gnautix kaže...
HCMAA kaže...
gnautix kaže...

kako ništa ne stoji iza njega? klasična ponuda i potražnja, kao i za sve drugo.

kod trgovanja dionicama i kriptom DCA je jedna od najboljih strategija, uz to naravno treba imati i čelična muda 

lako je biti đeneral poslije bitke...kupiš turiste...cilo vrime u plusu...desi se slabo kuvani šišmiš i ode na 50% minus...tek smanjivanjem ulaza dodatnom kupovinom 2023...sad u plusu 40%...plus sve one dividende od 3%

14 godina

Navodno je Epstein financirao MIT, a dio tog financiranja navodno je korišten za rad developera povezanih s Bitcoinom. Zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2026 18:01 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Ne vidim zasto bi ista vezano za epsteina i btc utjecalo na btc dugorocno.

BTC je sustav za sebe i jednom kada se zakotrljao to je to, ide sam od sebe.

prezivjet ce on sve, ne bojim se.

0 1 hvala 0
18 godina

Koliko bi još moglo dropat?

Sutra će vjerojatno bit udarna svjetska vijest što se tiče svih medija. 

Kolike su šanse da globalna vijest o padu, zaustavi pad?

Pitam čisto da uletim klizećim startom u malo kupnje. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice