Checksum bad i BIos

poruka: 3
|
čitano: 1.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Checksum bad i BIos

Bok Bok

Evo samo da vidim, mogu li saznati uzrok i rjesenje ovom problemu. Frendov PC je riknula HDD, onako letimicno pogledao i vidio da je jedan chip na ploci HDD "odsteman", laicki receno. Iskreno nisam nikad vidio i imao problema, pa sam malo gledao.. Stavljen je neki drugi HDD Pata, i na moje cudenje ne mogu uci nikako u BIOS. Ucitani su kod POST device na IDE portu, i pojavi poruka da moram instalirati device koja ima boot . Naravno HDD je bio prazan, Napravim restart i opet ne mogu uci u Bios, da ga prepozna, za svaki slucaj...

Pojavljuje se i poruka checksum xxxx bad ( ne mogu se sad sjetiti koja je to rijec stajala izmedu), pa sam mislio da je baterija, i promjenio.. i dalje je isto.. Citavsi ovdje , promjena baterija bi pomogla i neke postavke u Biosu, ali... ja nikako ne mogu uci u Bios..!!!!!!

F2 i F11 mogucnosti daje mi PC a,

Nesto kao load . ufff nemrem se sjetiti, optimalne postavke a F11 je Start Menu Biosa. cini mi se.. za optimalno postavke mogu pritisnuti i nista ne djeluje osim sto napise checksum xxxxxx bad a F11 ne reagira.

A DEL tipka uopce ne radi.

Maticna je Asrock socket 487 i Celeron, mislim da je 2.5 Gh

Pitao sam . da li je bilo nevrijeme.? Nesto posebno tog dana i nista, jednostavno se to dogodilo. Nista mi ne pada. osim pomisao, da je BIOS mozda obrisan ne znam....

Dajte mi nesto, d azakljucim ovo... sto bi trebalo to biti i rijesiti problem.

Ugodan dan....hvala

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Checksum bad i BIos

A jes li uradio clear CMOS i provjerio napajanje dali radi kako spada? Mozda je i HDD controler otisao u vjecna lovista

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
Checksum bad i BIos

..evo me..

Koliko se sjecam, napajanje radi. ne cuje se nikakav zvuk, uobicajeno. Sve normalno.

Samo se kod dizanja sistema nakon provjere procesora i memorije, pise F2 i F11 i to je sve..

Ne mogu nikako u BIos, A tek sad sam skuzio gdje se nalazi CMOS jumper.. koji ce, nadam se, frend napraviti sam i javiti mi rezultat..

Da li je kontroler otisao. ne bih znao. jer mi BIOS nema.. jednostavno ne mogu ga pozvati i uci unutra...

Sve vise vjerujem da je maticna riknula.....Mozda grijesim...

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice