Pozdrav,
kako vidim da dosta ljudi govori o svakodnevnim stvarima koje nose jer ih upotrebljavaju svako malo, pokrenuo bih temu posvećenu tzv. EDC (Every Day Carry) opremi.
Naravno iako je ovo forum IT časopisa, ne treba se ograničavati samo na IT opremu, ali mislim da će ona biti 80+ % opisana ovdje.
Zamišljeno je da prenesete slike, možda poveznicu za kupovinu iste (nije nužno, Google čuda čini) i svoja iskusta, za i protiv..
Pa da krenem (nadam se da će ovi prvi mačići proplivati):
1. najstarije čovjekovo oruđe - bezimeni brazilski nožić, 9 cm sklopljen, 15 cm rasklopljen, 6.5 cm oštrica nehrđajućeg čelika - nosim ga već 30-ak godina, naravno prilikom letova ide u prijavljenu prtljagu
2. džepni set preciznih odvijača, 8 bitova, 12 cm dug, Microsoft oznaka izblijedjela, iako iz SAD, metrički - imam ga 8 g. uvijek dobro dođe
3. priručna pljosnata alatna kartica - 9.5 x 5.5 cm, jednu sam posijao negdje, zna pomoći ali baš uškripcu, može se unositi na komercijalne letove
4. Sport Billy je ima magični super-sak, ja nošam 3-4 kutije mentol bombona (9.5 x 6 cm) iz "Lidla" za "rasuti" teret - USB stikove, spajalice, igle....
5. upaljač, bezimeni, iz "Teddya", mlazni, osim paljenja vatre, dobro dođe pri obradi paracord konopa, termo-obujmica...
6. ThinOptics očale, natuklo se godina i (pred)staračke dalekovidnosti, ovo je za nuždu (preporučam njihove tanke prave očale, imaju dioptrije u inkrementu od 0.5, izvrsne za zamjenske za po alatnim šupama, spavaćim sobama)
7. Wuban X3 svjetiljka - https://www.wubenlight.com/products/wuben-x3-best-edc-flashlight?variant=44113631609072 - uspio ju upecati za 42 €, izvrsna, pogledajte puni opis, odgovara istini, jedino je taj mini dock za punjenje gnjavaža, nema direkt USB-C
8. mini kombinirani alat od titana - https://www.aliexpress.com/item/1005006196164350.html - na popustu uz Ali novčiće ga ulovio za 16 €, izvrstan samoprilagođavajući ključ/gedore (proklizava perom u jednom smjeru, za kontra radnju okrenete alat 180°), ima malo ravnalo (4 cm), nosač za skalpel br. 11 (dakle lako ga se skine pred sigurnosnom provjerom na aerodromu i poslije stavi novi, ali je ionako mala oštrica, ni 2 cm), otvarač boca (za pivu zidarušu nakon dobro obavljene migracije virtualki na novi host recimo), ima i magnetski utor za standardne 6.35 hex bitove
Nadam se da će tema zaživjeti i da će biti korisnih prijedloga za opremu koja svakom pravom muškarcu ter konpijuterašu treba nasušno kao sendvič od frtalj kruha i 20 deka parizera, te rečena piva zidaruša...