120mm ventilator direktno na konektor od graficke

poruka: 3
|
čitano: 3.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
120mm ventilator direktno na konektor od graficke

Pozz.

Jel mozda netko probao spojiti 120mm ventilatore direktno na konektor od graficke? Nasao sam konektor koji pretvara konektor graficke na normalan 4 pin konektor od ventilatora. Trenutno su na grafickoj 0.3A ventilatori koji su promjera 92mm. Ima ih 3 komada. Uzeo bi NFA12 od Noctue koji rade na 0.15A. 

Jel se moze nesto sprzit na grafickoj ako stavim direktno ove 120 mm na njen konektor?

mihi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Re: 120mm ventilator direktno na konektor od grafi

Je, probao sam ja.

Uzeo sam ovaj sa Aliexpresa i radi bez problema. Spojio sam Arctic p12 PWM i normalno radi, čak mogu upravljati s njim preko aplikacije s kojom inače upravljam s ventilatorima na grafi.

Generalno treba paziti da je amperaža jednaka, no ako ti je amperaža manja, nema beda, eventualno će se sporije vrtiti.

Mislim u skoroj budućnosti zamijeniti čitavi sustav hlađenja i staviti 2x 80mm ili 120mm Noctua ventilatora na custom 3d printed shroud.

The planet broke before the Guard did!
15 godina
Re: 120mm ventilator direktno na konektor od grafi

Evo radi odlicno. Uzeo sam slican konektor na amazonu i jos jedan konektor 4-pinski pwm y konektor za ventilatore. 

Uzeo sam Arctic ventilatore jer imaju 3300 okretaja maximalnu brzinu. Rade na 40% a graficka je na 50 stupnjeva.

Sve sam povezao s plasticnim vezicama. Ne izgleda estetski bas lijepo al glavno da radi.

mihi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice