Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor

Eh gdje su mi oci bile, hvala lijepo vidim ima novi update 2401 bilo mi cudno sto je vamo 0801, a na maticnoj neki sa 2xxx.

Ovaj cu zadnji skinut i update, ta mi je u linku hvala :)

Mogu ja odmah ovaj zadnji 2401 update bez potrebe da radim prethodne verzije ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 16:26 (smoothaza).
17 godina
smoothaza kaže...

Mogu ja odmah ovaj zadnji 2401 update bez potrebe da radim prethodne verzije ?

Naravno. Najnoviji bios uvijek sadrži sve ispravke iz prethodnih verzija.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
Koliko je BIOS točan oko prepoznavanja procesora? Imam Ph2 x2 550BE i u BIOSu piše da je Phenom x4 b50.
Dok je prijašnjem vlasniku u mislim Everestu pisalo da je X3.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dv14 kaže...
Koliko je BIOS točan oko prepoznavanja procesora? Imam Ph2 x2 550BE i u BIOSu piše da je Phenom x4 b50.

Bios je najtočniji xD.

Otključanog PII 550BE Bios vidi kao B50 radile 3 ili 4 jezgre - neovisno.

Rade ti 3 ili 4?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
17 godina
dv14 kaže...

Otvori Task Manager i vidi koliko jezgara imaš. :)

15 godina

Ipak je x3. Četvrta jezgra nestabilna.
Zasada ću ga ovako držati. Kasnije bi mogao malo dignuti napon da vidim hoće li četvrta jezgra biti stabilna.

Temperature mi se kreću:

IDLE oko 45°c

LOAD isprobao sam Mafiu 2 jer nemam ništa bolje, temperatura ne prelazi 52°c.

Valjda je to ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:04 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na savjetima, extra forum.

Otvorio sam 4-u jezgru preko ploce nakon BIOS update-a na zadnju verziju, i to direktno

preko broja 4 kod pokretanja kompjutera ima opcija "press 4 for all cores", i dobio sam sada

AMD Phenom x4 B45 3.1Ghz.

Temperatura normalnog rada je ista kao ranije oko 40 C, s tim da ne prikazuje temperature

ostalih jezgri kao sto si rekao u prvom postu. Otvorio sam i L3 cache :)

Ono sto me interesuje imam Prime95, koji test da stavim za testiranje ?

-Small FFT's

-In-place Large FFT's

-Blend

-Costum (ovdje bi me interesovalo sta postaviti ako bude to izbor tj. costum).

LP, Hvala.

PS: Upratih sada, Small FFT's test u prvom post. Odo ga pokrenuti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 16:33 (smoothaza).

0 0 hvala 0
17 godina

Potpunu stailnost testiraš s Prime95 Blend na 12+ sati ili s Linpack na par sati.

Za Linpack npr skineš OCCT i u njemu koristiš OCCT:Linpack test.

Ili staviš LinX i Linpack od Intela, ali to je malo teže konfigurirati ako nisi pretjerano stručan.

Linpack ti sruši 90% overclocka (i sličnih radnji) za koje mnogi tvrde da su 24/7 stabilni.

Ako ti je stabilna i četvrta jezgra i otključan L3 cache - čestitam, imaš PHENOM II X4. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Skini LinX, ukljuci 10 runova i svu memoriju stavi u uporabu, ako prode imas stabilan procesor.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina

Koju su normalne tj. sigurno temperature za Phenom II X2 550BE otključanog u X3 na stock cooleru?

Trenutno mi je IDLE oko 40°c i LOAD u igrama (testirao Mafiu 2 i Just Cause 2) ne prelazi 57°c. Dok je ispod 65°c dobro je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, dobro je. Iako probaj nabaviti neki hladnjak barem tipa Katana III ili Thermaltake Contac 21...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dobro jutro svima,trebam pomoc,planiram kupiti polovni PC i pronaso sam AMD Phenom X2 555BE,zanima me jel se to moze otkljucati,jel dobar za clockanje i oce se uopce osjetit razlika igrama poput BF3?Planiram ga upariti sa 5770HD Radeonkom.Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AxeAwesome kaže...

Dobro jutro svima,trebam pomoc,planiram kupiti polovni PC i pronaso sam AMD Phenom X2 555BE,zanima me jel se to moze otkljucati,jel dobar za clockanje i oce se uopce osjetit razlika igrama poput BF3?Planiram ga upariti sa 5770HD Radeonkom.Hvala unaprijed.

Nitko ti ne može garantirati stabilno otključavanje. Otključati se može svaki.

Za clockanje je dobar, no ako se ne može stabilno otključati barem 1 jezgra taj procesor ti nikako ne mogu preporučiti.

Prije 2-3 godine da si ga uzimao i dobio bi preporuku, ali u današnje vrijeme velik je to rizik - slab je neotključan.

15 godina

Pomoć.

Imam Phenom II X2 550BE. Proc je normalno radio kao X3 sve dok nisam flashao BIOS tj. kad se vratio na Default. Nakon toga tijekom igrama stalno dobijem BSOD. Kad radi kao X2 sve je normalno i bez BSOD-a.

Znam da mu je treća jezgra stabilna jer je prijašnjem vlasniku radio stabilnp, a i meni sve dok nisam to napravio sa BIOS-om.

E sad me zanima, koje postavke bi još trebao namjestiti u BIOS-u? ACC stavim na auto, nakon toga disable-am četvrtu jezgru. Što bi još trebao namještati? Imam u ACC-u nekakve opcije "All cores" gdje se mogu namještati nekakvi postoci. Napon znam da ne treba podizati jer je prije normalno radio na stock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne bi trebalo pisati cores:4 i threads:4?!?!

battlelog:69KICKASS

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mislim da je to radi ploče,podržava proceve do 95W samo a otključani phenom b60 crpi 125W.
Ako si ti genije nisam ni ja budala.
14 godina
neaktivan
$inke kaže...
Mislim da je to radi ploče,podržava proceve do 95W samo a otključani phenom b60 crpi 125W.

i jel mi sad rade onda sve 4 jezgre?

17 godina
kurt kaže...
$inke kaže...

Ne, rade ti dvije. Vjerojatno si u boot opcijama u msconfigu postavio da koristi 2 jezgre pri bootu prije nego si išao otključavati.

dv14 kaže...

Pomoć.

Imam Phenom II X2 550BE. Proc je normalno radio kao X3 sve dok nisam flashao BIOS tj. kad se vratio na Default. Nakon toga tijekom igrama stalno dobijem BSOD. Kad radi kao X2 sve je normalno i bez BSOD-a.

Znam da mu je treća jezgra stabilna jer je prijašnjem vlasniku radio stabilnp, a i meni sve dok nisam to napravio sa BIOS-om.

E sad me zanima, koje postavke bi još trebao namjestiti u BIOS-u? ACC stavim na auto, nakon toga disable-am četvrtu jezgru. Što bi još trebao namještati? Imam u ACC-u nekakve opcije "All cores" gdje se mogu namještati nekakvi postoci. Napon znam da ne treba podizati jer je prije normalno radio na stock.

Trebaš podiči napon procesora s 1.3500V na 1.3750V i napon čipseta (NB Voltage) s 1.1000V na 1.1250V.

I da, možda ti nije nestabilna četvrta jezgra već treća. Poigraj se time (u biosu active core control ili tako nešto).

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 16:21 (191x7).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
kurt kaže...
$inke kaže...

Ne, rade ti dvije. Vjerojatno si u boot opcijama u msconfigu postavio da koristi 2 jezgre pri bootu prije nego si išao otključavati.

uspio sam,ako jos netko bude imao takav problem neka ode u MS config,kartica boot,advanced options i makne kvacicu sa number of processors

14 godina
neaktivan

imam framedropove svakih nekoliko minuta kad igram neku igru,da se pomirim s time da procesor ne valja unlockan ili je zbog temperatura?misim da temperature ne bi trebale biti problem kad ne prelazi proc preko 65 stupnjeva...probat cu odvrtiti i prime 95 kad budem imao vremena

btw imam ovaj hladnjak

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 11:28 (kurt).

0 0 hvala 0
17 godina
kurt kaže...

imam framedropove svakih nekoliko minuta kad igram neku igru,da se pomirim s time da procesor ne valja unlockan ili je zbog temperatura?misim da temperature ne bi trebale biti problem kad ne prelazi proc preko 65 stupnjeva...probat cu odvrtiti i prime 95 kad budem imao vremena

btw imam ovaj hladnjak

Nemoj prime, vrti Linpack npr u OCCT-u ili Linx-u - više ugrije i bolje detektira problem s procesorom.

Ako se procesor i pokaže kao neispravan u x4, ne očajavaj - uvijek postoji vjerojatnost da je barem 1 od otključanih jezgri ispravna.

Nadziri temperature dobro, taj hladnjak što imaš djeluje mi gore od box hladnjaka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 12:17 (191x7).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
kurt kaže...

btw imam ovaj hladnjak

Nemoj prime, vrti Linpack npr u OCCT-u ili Linx-u - više ugrije i bolje detektira problem s procesorom.

Ako se procesor i pokaže kao neispravan u x4, ne očajavaj - uvijek postoji vjerojatnost da je barem 1 od otključanih jezgri ispravna.

Nadziri temperature dobro, taj hladnjak što imaš djeluje mi gore od box hladnjaka...

odvrtio sam linpack u occt-u jedan sat i prosao je testove bez greske sa max temperaturom 62.5,budem jos i prime95 kad nađem vremena...

btw stvarno mi je sumnjiva ta temperatura,ako imam samo 3 jezgre otključane, framedropovi se rijeđe događaju,ako imam 2 jezgre framedropova nema,ali najveci framedropovi su kad sve 4 jezgre rade,onda je procesor stalno iznad 60 stupnjeva...I jos nesto ako tek upalim komp i odem igrat bf framedropova nema nekih 10 minuta,znaci tek kad se procesor zagrije,eto cudno mi je da se to događa na 60 stupnjeva ali dokazi su cvrsti...vasa misljenja?da ne bacam bezveze 200 kn na hladnjak ako temperatura nije problem...

EDIT:sad sam malo guglao svoj problem,nisam nasao nista u vezi ovog ali sam nasao post da ramovi od 1600 mhz ne bi trebali ici na ovakav proc,jel je to istina?treci post u ovoj temi

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 18:23 (kurt).
12 godina
protjeran

Poz ljudi i recite mi kako da ja klokam athlona x2 240 ili otključam i dali je uopće to moguće{#}

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ford eleanor kaže...
MR.Bombastic kaže...

Poz ljudi i recite mi kako da ja klokam athlona x2 240 ili otključam i dali je uopće to moguće{#}

Možeš samo klokati taj procesor

Ma klokam ja njega nego kad klokam imam problem da mi HT Link spusti na 940 a u bios pise 1180 treba bit i onda nema svrhe sto procesor radi na 3300 Mhz evo ss 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da vas pitam imam otkljucanu 4 jezgru na svom procesoru ali se dosta grije.. Vratio sam ga na 2.9 bio je prije na 3.4 i tu sam izgubio mozda 5-6 stupnjeva ali sada ga pokusavam vratiti na samo 3 jezgre i neide nikako? da izvadima bateriju sa maticne ili? Bilo je prije tamo na auto i ja stavim disabled i ne hebe zivu silu.. Uvijek je na 4 jezgre.. Kada stavim load def postavke opet ostanu 4 jezgre :S

veky
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 16:44 (vekyyy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Probaj sa baterijom, ak to ne uspije flashaj bios
Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan
narucio sam arctic freezer 7pro v2 valjda ce on bolje hladiti?
veky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

samo da javim,novi hladnjak je popravio frame dropove

0 0 hvala 0
15 godina

ovako ne mogu nac nigdje ovu temu i gdije da postavim pitanje.naime me zanima imam jedan stari procesor amd athlon 64x2,i on je bio na maticnoj

socket am2+,a ja imam maticnu asrock a770de+ koja pdrzava socket am2 i am3,dali ja u nju mogu ugradid taj porocesor,molim pomoc.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mozes!
Werdum Combat Team
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice