Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
ford eleanor kaže...
explorer kaže...

Znam da djeluje zbunjujuće totalno samim time što očitava Phenom x4 sa 3 jezgre i to bez L3 cache.Zato sam i stavio pod navodnike "otključan Ahtlon" {#} jer on je otključan ustvari sa jednom onemogućenom jezgrom ali nije Athlon nego Phenom prema CPU-Z i očitanjima UEFI-ja.Jedino što čini razliku je TDP i Propus jezgra umjesto Rana.E sad,jel bi bolje bilo onda vratit na Athlon x3 po defaultu i klokat ga jer mislim da nema smisla ostavit ga otključanog i onda klokat jer je ploča sa 4-1 faznom regulacijom,a 4. jezgra ionako ne bude u funkciji?

Probaj odvrtit neki cpu benchmark pa ćeš odmah znati da li je x3 ili x4.

Odvrti Fritz Chess benchmark http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/fritz-chess-benchmark/92153.aspx

Pa već znam da je x3 jer sam disejblao jednu jezgru da bi uopće mogao podići windoze.Inače ako ostavim tu problematičnu jezgru tad se samo restarta i ništ od tog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Onda imas defektnu jezgru, iskljuci ACC i bootaj ga kao X3 AII.Clockni ga ako vec nemozes otkljucati jezgru.

clock2much

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Onda imas defektnu jezgru, iskljuci ACC i bootaj ga kao X3 AII.Clockni ga ako vec nemozes otkljucati jezgru.

Tako će i bit {#} Vidim ti si klokao Phenoma x6 na stock cooleru bez podizanja voltaže?Imaš identičnu ploču kao ja pa pitam zato :)

13 godina
protjeran

Ovo je unlockani 960T koji mi dolazi.Ne obaziri se na to, imam ja tu dosta vremena za provesti da nadem najbolji 24/7 clock.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
explorer kaže...
Vegeta kaže...

Tako će i bit {#} Vidim ti si klokao Phenoma x6 na stock cooleru bez podizanja voltaže?Imaš identičnu ploču kao ja pa pitam zato :)

Imas isti proc ko i ja! I isto nisam uspio otkljucat jezgru! Klokni ga al nemoj da ti napon ide prek 1.45

13 godina
neaktivan

Ma svejedno nemam adekvatan cooler,tako da to neće ići preko 3.8-4.0Ghz max.,ako i toliko.Za sad ga držim na 3.3 sa 1.27V

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 18:34 (explorer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako imam procesor AMD Athlon II X3 450 , a maticnu MSI 760GM-P23 FX , noob sam u ovim stvarima i novi sto sam pokusavao i nisam bio ni flashao bio ni nista nego sam onaj u biosu Unlock core, i advanced calibration nesto stavio na enable, i ono spremio postavke i uslo mi u komp normalno i ja vidio pise AMD Athlon II X4 b50 , i onda kad sam uso u HWMonitor odjednom mi se neke crte na ekranu pojavile i ja resetiro i komp mi se vise nije htio upalit, i onda sam izvadio bateriju na maticnoj ceko 5 minuta i vratio, i sad mi je sve normalno ali vracen je X3 450 ... jel to ta 4 jezgra nestabilna pa je zato do tog problema doslo ili ja nesto nisam dobro napravio ? hvala :D

i oce mi neko pomoc kako da flesham bios mozda to pomogne, a i pls pomozite mi kako da napravim tu jezgru stabilnom hvala .D

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markich kaže...

Ovako imam procesor AMD Athlon II X3 450 , a maticnu MSI 760GM-P23 FX , noob sam u ovim stvarima i novi sto sam pokusavao i nisam bio ni flashao bio ni nista nego sam onaj u biosu Unlock core, i advanced calibration nesto stavio na enable, i ono spremio postavke i uslo mi u komp normalno i ja vidio pise AMD Athlon II X4 b50 , i onda kad sam uso u HWMonitor odjednom mi se neke crte na ekranu pojavile i ja resetiro i komp mi se vise nije htio upalit, i onda sam izvadio bateriju na maticnoj ceko 5 minuta i vratio, i sad mi je sve normalno ali vracen je X3 450 ... jel to ta 4 jezgra nestabilna pa je zato do tog problema doslo ili ja nesto nisam dobro napravio ? hvala :D

i oce mi neko pomoc kako da flesham bios mozda to pomogne, a i pls pomozite mi kako da napravim tu jezgru stabilnom hvala .D

Dodaj NB napona.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
13 godina
neaktivan

I kad dodam NB napona bice mi vjerovatno stabilno ? nego sta mi bude povecanjem tog napona jel se vise pregrijava ili sta ?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markich kaže...

I kad dodam NB napona bice mi vjerovatno stabilno ? nego sta mi bude povecanjem tog napona jel se vise pregrijava ili sta ?

Neće ništa biti. Slobodno digni NB napon na 1.25v.

Trebalo bi biti stabilno, ako ne bude onda dodaj i malo CPU napona. 

Koji hladnjak imaš ?

13 godina
neaktivan

IMam stock hladnjak, a da ja odma dignem an 1.375 da u 0.00 opet nemoram bateriju vadit XD

i jeli potrebno flashat bios ?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markich kaže...

IMam stock hladnjak, a da ja odma dignem an 1.375 da u 0.00 opet nemoram bateriju vadit XD

i jeli potrebno flashat bios ?

Flashaj najnoviji Bios.

Nemoj to unlockati na stock hladnjaku. Povisiti će se potrošnja jako (unlockanjem)

Kupi pošten CPU hladnjak. Tipa Xigmatek Gaia ili Hyper 212 EVO.

Najmanje Katanu 3 / Hyper TX-3

13 godina
neaktivan

Aha necu onda, nego kako da flasham bios mozes mi dati link, i jel flashanjem moze nesto poci po zlu ? Xd

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markich kaže...

Aha necu onda, nego kako da flasham bios mozes mi dati link, i jel flashanjem moze nesto poci po zlu ? Xd

Klik

Flešaj 17.9 verziju (najnoviji).

Samo polako, prati upute i nebi se trebalo sjebat ništa.

13 godina
neaktivan

Kakve upute xD , zar netrebam samo instalaciju pokrenut ? :P

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markich kaže...

Kakve upute xD , zar netrebam samo instalaciju pokrenut ? :P

Skini ovaj zip fajl što sam ti linkao. U njemu su ti upute.

14 godina
odjavljen

Pozdrav!

Evo ja sam imao Phenom 555 BE. Otključavao se u X4, dakle stavio sam UCC na Auto i bootao bez dizanja napona i sl.

Vrtio sam OCCT Linpack 1h, radio bez greške i u igrama se nije rušio. Ploča je bila teži šrot (M3A UCC)

Evo prodao sam ga kolegi sa foruma. On ima 890GX Ex3 ploču koja je neizmjerno bolja od ove moje. No njemu se navodno ruši procesor(kao X4). Probao je napon dizati na 1.45V no ne ide.

Ima li netko neku ideju ?

Ej beba, Johnny Bravo ''in da house'' :D

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav!

Evo ja sam imao Phenom 555 BE. Otključavao se u X4, dakle stavio sam UCC na Auto i bootao bez dizanja napona i sl.

Vrtio sam OCCT Linpack 1h, radio bez greške i u igrama se nije rušio. Ploča je bila teži šrot (M3A UCC)

Evo prodao sam ga kolegi sa foruma. On ima 890GX Ex3 ploču koja je neizmjerno bolja od ove moje. No njemu se navodno ruši procesor(kao X4). Probao je napon dizati na 1.45V no ne ide.

Ima li netko neku ideju ?

Novi bios na ploču, podići NB napon, ...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Neće na svakoj ploči jednako raditi, probaj stavit NB napon na 1.375V i puknut novi BiOS gore kako ti je kolega gore rekao.

16 godina
neaktivan

Kupio sam ovaj x3 450, c3 revizija.

Prvo sto sam probao je unlock naravno, asrock k10n78d ploca koju imam ima ncc kojeg sam stavio na auto.

Komp se bootao no cim dode do starting windows screena odmah brzinski bsod i restart. Probao sam dizati napon jezgre, nb-a, te spustati frekvenciju proca na 2,8 ghz no i dalje isti bsod na istome mjestu.

Je li to to od proca, sugava jezgra ili postoji jos neki tracak nade?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Ništa od toga. Jesi probao NB napon na 1.375V?

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
dedaa kaže...

Ništa od toga. Jesi probao NB napon na 1.375V?

Isao sam do 1.25 cini mi se, dalje od toga nisam.

edit: Probao 1.375 i nista, jezgra je mrtva iako pokazuje Phenom 2 B50 u biosu sa 4 jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 14:17 (dedaa).
15 godina
neaktivan

Pozz.Evo ovako, danas sam pokusao utkljucati dodatnu jezgru na navedenom porcesoru tako sto sam pritisao 4( opcija moje maticne ploce).

Eh, problem je sto pise x2 ( 2 cores are activated). Zatim sam usao u bios i vidim 3rd core off, ukljucim to komp se ugasi, zatim upali, ali onda pise enabeling unleashing failed.

Jel zna netko mozda u cemu je problem?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jel moguce ili to samo ja ne mogu otkljucat svog athlona 2 x3 435 ili sta??? Jel ima tko isti ili slican ovome procesor a da zna kako ga uspjesno otkljucat?? Naime ja sam sinoc pokusavao ali bezuspjesno...Bios na ploci je zadnji,smanjivao sam frekvenciju nije islo,dizao napon isto nije islo,no dizao samo i napon samog procesora i nb napon i uspjelo mi je doci do onog dijela gdje komp sve pocinje izlistavat listu komponenti te sam tu ugledo i naziv phenom 2,i mislim dalje ovaj naziv: x4 B35,tu mi se dusa razveselila i ubrzo prestala veselit jer dalje od toga nista,kao da se zaledilo i nije htio dalje ili ja nisam bio stprljiv jos par minuta da vidim oce krenut kud dalje,pa sam go restarto,odnosno ugasio,refresho bios i vratio sve kako je...

E sad ako ima koja dobra dusa da mi korak po korak veceras ili ako ne veceras sutra napise kako ga uspjesno otkljucat,sta sve tocno treba napravit ili pokusat napravit da ga otkljucam,koji napon od onih 7 u biosu koliko sam vidio dizat,za koliko,sta drugo raditi,mozda smanjivat frekvenciju procesora ili memorije ako i ona ima veze s tim ili nesto trece...Takoder ako treba nesto ukljucit ili iskljucit recite...Eto bio bih veoma zahvalan...Konfiguracija je pod moj pc...

Btw ove korake koje je pisao samo osnivac ove teme sam radio ali eto nisam uspio,molim one koji imaju ovakav procesor otkljucan da kazu sta i u kojoj mjeri tocno treba nesto povecat ili smanjit i jos nesto ako je to nesto pomoglo pri otkljucavanju...LP

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:56 (Tomo53nja).
13 godina
protjeran

Itko?? ajde valjda netko ima malo volje i vremena...zahvaljujem...

TL
13 godina

Pa nedaju se svi procesori otkljucat....i moj x3 455 se neda otkljucat! ugl ako si probao dizat NAPONE (a ne voltaze) onda u principu imas defektu jezgru...

Probaj bios update-at, probaj iskljucit spread spectrum, probaj ga underclockat...al ja sam siguran da imas defektnu jezgru

13 godina
protjeran

Ispravio sam se,hvala...

Ma znam ali mozda je cak se i uspijela otkljucat samo sto ja nisam bio strpljiv pa cekao jos malo da se boota nego sam ugasio i vratio nazad kako je...Pokusat cu jos kad uhvatim vremena,ako uspijem uspijem,ako ne ne,malo cu ga clocknut i vozi...:D

TL
13 godina

Nema ti to veze kaj je tebi pisalo...i ja kad ACC stavm na auto mi pise u biosu phenom b50 il nes takvo al nece se dic windows...nemas kaj cekat ak je dobra jezgra onda bi normalno se trebao dic windows....clockaj ga. stavi napon da ide do 1.45 i dizi ga do kolko ide a da ja stabilan...

13 godina
protjeran

Ma ja sam nestrpljiv pa tako ni ne mogu cekat,vidit cemo sve kad uhvatim vremena malo vise cu se i pozabavit...Ma clock ce majka za njega bit ako se ne bdue dao otkljucat...{#}

TL
13 godina
neaktivan

do koje temperature je granica normale za amd athlon x2 64 ? 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice