55-60 stupnjeva
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ocu moci Procesor AMD Sempron X2 190 otkljucati u X4 na ovoj maticnoj http://www.msi.com/product/mb/760GM-P34--FX-.html ?
Ocu moci Procesor AMD Sempron X2 190 otkljucati u X4 na ovoj maticnoj http://www.msi.com/product/mb/760GM-P34--FX-.html ?
Ne, on se ne moze otkljucati.
A Athlon II X3 na toj ploci u X4?
A Athlon II X3 na toj ploci u X4?
Ploča ima SB710, teoretski podržava otključavanje.
Ja sam unlockao AII x3 435 u B35 x4 sa M3A770DE koja ima SB710 čipset,tako da ako ima ACC
ili UCC podržava otključavanje jezgri.
Proc AMD Athlon II x3 450 3,2 ghz
MBO msigf615m-p33
Prvi puta sam se upustio u clocking i fino sam s 3,2 dignio na 3,51 i zatim mi je palo na pamet da se kod ovog proca moze odkljucat i 4-ta jezgra i gledavsi po tutorialu vidjeh da moram Advence clock calibration stavit na auto i kad sam usao u bios vidim nema te opcije i reko ajd da probam update bios odem na msi stranicu i skinem taj njihov program live update i update biosa se napravi,,,udjem ponovo u bios i dalje nema AAC opcije i posto mi se clock nakon flashanja vratio na 3.2 dignem ga opet na 3.5 sejvam i dignem winse kad ono u winsu stoji 3,2 i dalje ja reko wtf provjerim u biosu tamo fine pise da je na 3,51 e sad u cem je problem ? i evo vako mi pise pod CPU spec
AMD cool'n'quiet
Adjust CPU FSB frequency
Adjust CPU RATIO (neki broj)
Adjust CPU Freq
Adjust Cpu-NB Ratio
Zasto nemogu vratit na 3,5 nakon updejta biosa i koja je opcija ACC. tj da otkljucam 4-tu jezgru ako uopce moze preko ove maticne
Hvala !
Da citiram sam sebe:
Kako bi se moglo otključavati matična mora podržavati Advanced Clock Calibration (ACC, dakle southbridge AMD 710 ili jači/noviji), nVidia Clock Calibration (NCC) ili Unlock CPU Core (UCC).
Ti s tom pločom što imaš (i tim čipsetom) imaš sreće što ti taj procesor uopće i radi.
Da citiram sam sebe:
Kako bi se moglo otključavati matična mora podržavati Advanced Clock Calibration (ACC, dakle southbridge AMD 710 ili jači/noviji), nVidia Clock Calibration (NCC) ili Unlock CPU Core (UCC).
Ti s tom pločom što imaš (i tim čipsetom) imaš sreće što ti taj procesor uopće i radi.
Jel se ovo odnosi na mene ?
Da citiram sam sebe:
Da.
Da citiram sam sebe:
Na kutiji maticne (MSI 760GM - P34) mi pise Unlock CPU CORE. Stable UNLOCK. Znaci da cu moci otkljucati Athlon II X3 u X4? Maticna je nova.
Na kutiji maticne (MSI 760GM - P34) mi pise Unlock CPU CORE. Stable UNLOCK. Znaci da cu moci otkljucati Athlon II X3 u X4? Maticna je nova.
Ne znaci nego postoji mogucnost.
Da citiram sam sebe:
To znači samo da podržava opciju unlockanja jezgri, al to ti ne znači da ćeš 100% svaki procesor otključati, sve zavisi jesu mu jezgre ispravne ili su mu laserski uništene...
ok hvala
Da citiram sam sebe:
Da.
a dobro onda ako nmg otkljucat dosta su i ove tri,,,,,jel znas onda zasto nmg clockat nakon updejta biosa u biosu pise da je 3,5 a u system u wisima da je 3.2 kao i programu pc wizard...
Nemoj klokat na toj maticnoj....
Nemoj klokat na toj maticnoj....
i onda me pitaju zašto bih htjeo mjenjat matičnu,,,,, očito je

Moze radit na stock cooleru, naravno prati temperature.

Može, piše ti sve u prvom postu
Temperature idle oko 50 stupnjeva. Je li to normalno s obzirom da je otključana jezgra, OC-an i ima stock hladnjak?

Temperature idle oko 50 stupnjeva. Je li to normalno s obzirom da je otključana jezgra, OC-an i ima stock hladnjak?
To je malcice previse. Nemoj clockati sa tim coolerom.

ugl ako si probao dizat NAPONE (a ne voltaze)
Srry na spamu al sta bi ovo trebalo znaciti? Mislim ima li razlike kod overclocka?
Srry na spamu al sta bi ovo trebalo znaciti? Mislim ima li razlike kod overclocka?
"Voltaža" je nepostojeći izraz, "napon" odnosno "električni napon" je mjerna veličina kojom se iskazuje ukupno djelovanje električnog polja na nekom putu.
Često se pogrešno definira kao razlika električnog potencijala između dvije točke, međutim ta jednakost vrijedi samo u elektrostatici,
tj. kada ne postoji komponenta električnog polja nastala zbog elektromagnetske indukcije.
To što englezi i hrpa drugih za napon kažu "voltage" ne znači da je kod nas to "voltaža".
"Voltaža" je nepostojeći izraz, "napon" odnosno "električni napon" je mjerna veličina kojom se iskazuje ukupno djelovanje električnog polja na nekom putu.
Često se pogrešno definira kao razlika električnog potencijala između dvije točke, međutim ta jednakost vrijedi samo u elektrostatici,
tj. kada ne postoji komponenta električnog polja nastala zbog elektromagnetske indukcije.
To što englezi i hrpa drugih za napon kažu "voltage" ne znači da je kod nas to "voltaža".
Oprosti jos jednom ali elektricni napon je mjerna velicina koja se mjeri u voltima a volt mjerna jedinica jakosti napona. Nemozes rec da imas 230 napona u uticnici nego imas
230V(volti) na uticnici sto je tocno izrazavanje a to sta mi narodno(citaj seljacki) znamo reci voltaža to je postalo sasvim normalno jer ovako samo zbunjujes ljude.
PS: Svi znamo copy paste sa wikipedie...
Ja sam skidao za ASUS M4A77T update preko ASUS-ove stranice, evo linka:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A77TUSB3/#download
Probao sam tu zadnju verziju skinuti, tj. verzija 0801 (prije ovoga nisam
nikada radio update ploce jer nisam imao neku potrebu) i pisalo mi je nakon
sto sam probao uraditi upda preko ASUS EZ-Flasha-a "ROM ID in the file is
incompatible with existing BIOS". Skinuo sam tu verziju prebacio je na USB,
postavio format FAT32 i extract u njega taj file. Ako sam tu negdje pogrijesio
ili ima neki drugi nacin za flashanje mogu probati, ovaj mi je izgledao najlaksi.
Ili jednostavno da probam otkljucati svoj Athlon x3 445 bez flashovanja BIOS-a?
Dobar guide btw.
Jesi siguran da onda imaš baš tu matičnu kada od nje ne možeš flashati bios? Provjeri, možda imaš drugačiji model.
Možeš probati otključati i bez flasha.
Edit:
Pa ti si za krivu matičnu skidao; taj link što si dao je za M4A77TUSB3. Jesi siguran da nju imaš?
Možda imaš ovu: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A77T/
Ili neku s oznakom M4A77TD?