Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

na maticnoj je f9 verzija biosa..a ovo clear cmos nisam napravio

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Resetiraj Bios, tj. izvadi onu bateriju na matičnoj i drži ju vani 5min, vrati nazad i upali računalo!

0 0 hvala 0
12 godina

da bude komp iskopcan iz struje ili da ga samo ugasim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
logi510 kaže...

Svejedno, iskopčaj ga iz struje ipak.

12 godina
MARKOZD15 kaže...
logi510 kaže...

Svejedno, iskopčaj ga iz struje ipak.

evo jesam i upalio sam ga i stisno default i vec mi 10 minuta pokazuje neki crni ekran (onaj poslje onog kad mi ponudi da udem u bios)..

evo drugi put sam ga pustio pola sata i nista..nece nista prikazati poslje tog crnog ekrana

bio sam i umjesto default stisno ono drugo pa se isto događa..

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 19:03 (logi510).
12 godina
neaktivan

može li se athlon ii x3 455 otključati?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
rbrex kaže...

može li se athlon ii x3 455 otključati?

Teoretski da, al u praksi moraš provjeriti jeli stabilan.

12 godina

evo nakon problena od par postova prije uspio sam upaliti komp (nesto sam cackao po bios-u) cpu-z pokazuje ovo na slici, pokazuje da cpu radi na 800mhz a treba na 3,2ghz..vecinu vremena pokazuje 800 ali tu i tamo zna pokazati 3,2ghz..zasto je tako??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
logi510 kaže...

evo nakon problena od par postova prije uspio sam upaliti komp (nesto sam cackao po bios-u) cpu-z pokazuje ovo na slici, pokazuje da cpu radi na 800mhz a treba na 3,2ghz..vecinu vremena pokazuje 800 ali tu i tamo zna pokazati 3,2ghz..zasto je tako??

Cool'n'Quiet

Procesor radi na nižem naponu i frekvenciji kad nije opterećen u svrhu štednje energije.

14 godina

Pa uključena je Cool & Quiet opcija u BIOS-u. Tj procesor sam spušta frekvenciju dok ne radi ništa zahtjevno te na taj način štedi energiju. Pokreni neki stress test Prime 95, Orthos, OCCT ili jednostavno budi u igri ili gledaj na YT nešto pa ćeš vidjet da je frekvencija 3200 MHz.

EDIT: Kolega me prestigao. :)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 14:34 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
DiRT kaže...

Pa uključena je Cool & Quiet opcija u BIOS-u. Tj procesor sam spušta frekvenciju dok ne radi ništa zahtjevno te na taj način štedi energiju. Pokreni neki stress test Prime 95, Orthos, OCCT ili jednostavno budi u igri ili gledaj na YT nešto pa ćeš vidjet da je frekvencija 3200 MHz.

EDIT: Kolega me prestigao. :)

hvala..sad cu u bios ic to iskljucit..samo me brinu temperature..ako mi je na 800mhz 32 C kolko ce onda bit na 3,2 ghz..imam lc power LC-CC-95 cooler

17 godina

Zašto bi gasio C'n'Q? To nema smisla raditi. Ako hoćeš da ti je stalno na max clocku (za neke potrebe) samo si prebaciš power profile od Windowsa na High Performance. Ja držim na Balanced 90% vremena te time čuvam procesor, matičnu, napajanje, hladnjak i račun za struju.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
191x7 kaže...

Zašto bi gasio C'n'Q? To nema smisla raditi. Ako hoćeš da ti je stalno na max clocku (za neke potrebe) samo si prebaciš power profile od Windowsa na High Performance. Ja držim na Balanced 90% vremena te time čuvam procesor, matičnu, napajanje, hladnjak i račun za struju.

to znam ali jucer sam mjenjo proc ( PRVI PUT ) i zelim se uvjeriti da sve radi kako treba

i evo sad sam vrtio OCCT na ono infinite 33 min i sve je ok..ali kad sam stavio da ga vrti na automatic 5 min na full loadu nakon 2 min je zaustavljeno i kaze error detected..jel to sta znaci ili??

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:42 (logi510).
12 godina
neaktivan

evo otključanog athlona 2 x3 450 u phenomca...šteta što nisam dobio Deneb pa bi i l3 cache bile otključane nego Propusa koji ima samo 4. jezgru skrivenu...al isto sam zadovoljan..evo tu na slici je sve default i temp. su više nego dobre...bile bi i još manje da sam stavio full fan speed u biosu...

0 0 hvala 0
17 godina
logi510 kaže...
191x7 kaže...

to znam ali jucer sam mjenjo proc ( PRVI PUT ) i zelim se uvjeriti da sve radi kako treba

i evo sad sam vrtio OCCT na ono infinite 33 min i sve je ok..ali kad sam stavio da ga vrti na automatic 5 min na full loadu nakon 2 min je zaustavljeno i kaze error detected..jel to sta znaci ili??

To znači da ti je nešto neispravno (nestabilno). Pošto procesori rijetko kada krepaju (i/ili prave probleme) na tvom mjestu ja bih prvo provjerio radnu memoriju. memtest86+

12 godina
191x7 kaže...
logi510 kaže...
191x7 kaže...

To znači da ti je nešto neispravno (nestabilno). Pošto procesori rijetko kada krepaju (i/ili prave probleme) na tvom mjestu ja bih prvo provjerio radnu memoriju. memtest86+

evo sad sam vrtio memtest jedno sat i pol i napravio je 3 pass-a i naso je 19 errora

17 godina

Dakle memorija ti je neispravna. Testiraj modul po modul, a onaj na kojem nađe probleme/greške jednostavno baci (ili reklamiraj ako ima jamstvo).

Nadam se da nisi vrtio iz Windowsa već bootano s usb-a ili cd-a. Iz Windowsa nije mjerodavno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 18:46 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
191x7 kaže...

Dakle memorija ti je neispravna. Testiraj modul po modul, a onaj na kojem nađe probleme/greške jednostavno baci (ili reklamiraj ako ima jamstvo).

Nadam se da nisi vrtio iz Windowsa već bootano s usb-a ili cd-a. Iz Windowsa nije mjerodavno.

bootano je s cd-a..znam ga ima garanciju al pitaj boga di je racun i sve to..

I jos samo jedno pitanje..sta mislite do kolko bi mogo OC-at phenoma 955 s hladnjakom LC power lc-cc-95..znam da to nije neki hladnjak za OC-anje ali nadam se da moze bar do 3,5 ghz..na 3,3ghz na stress testu max temp je bila 53 C 

17 godina

Temperature do 60°C pa čak i do 65°C pod max loadom (npr prime95 Small FFT ili LinX/Linpack) su ok, preko toga nije baš dobro držati.

Prvo iz računala odstrani neispravnu memoriju, nemoj da ti radi s njom jer tako može nastati gadnih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

znam,ali trenutno..nema se para

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ok, ja na tvom mjestu ne bih riskirao, a ti slobodno radi kako te volja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

necu ja nista radit dodatno dok nekupim ram..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 23:19 (logi510).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
logi510 kaže...

Ne kužim kako misliš dodatno, kako na računalu bez ram možeš raditi išta...

12 godina
191x7 kaže...
logi510 kaže...

Ne kužim kako misliš dodatno, kako na računalu bez ram možeš raditi išta...

mislio sam pocet skupljat pare za neko bolje hlađenje..ali prvo zamjena ram-a

17 godina

Nadam se da trenutno ne koristiš to računalo, ne bih želio da ti zbog nečega jeftinog kao što je ram ode matična, procesor...

Da, neispravan ram može itekako oštetiti matičnu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

ja imam athlona x3 455 unlockanog,nažalost nema L3 {#} ... napon defalt,bios najnoviji no nekad neče pokazat 4. jezgru,nakon restarta ju pokazuje normalno... da probam sa dizanjem napona malo ili proc sam po sebi štuca? temp su ok ugl. oko 36 ,u max loadu nejde preko 53... kad ima 4 jezgre, sa 3 temp u max loadu ne prelazi 40 a inace je na oko 25-26 {#} . I da.... primjetih da je dosta manje grije na xp-u nego na win 7 pa eto odmah i prekoruka kome se jako grije a nema para za dobro hlađenje neka vrti xp dok ne nabavi bolji hladnjak (temp je oko 10C niža!) {#}

pull like a train
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Sta bi se moglo napraviti s asus crosshair formula 4 i phenom x4 850?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
marxone kaže...
Sta bi se moglo napraviti s asus crosshair formula 4 i phenom x4 850?

teško išta više od samog oveclocka jezgre... x4 850(3.3Ghz)L2 2Mb-95w u 99% slučajeva su na qad core bazi,što znači da nema dodatnih sakrivenih jezgri za otključati....

ovdje se neradi o klasičnom phenomu nego rebrandiranom athlonu - nemaš l3 keš memoriju i zaključan ti je množitelj tako da od klokanja neočekuj mnogo

recimo moj x3 455 unlockanog pokazuje kao x4 50b(3,4Ghz) plačen oko 540 kn radi kao i tvoj koj je bio skuplji... moglo bi se reči da je to isti proc kao i moj samo sa stabilnom 4. jezgrom koja nije bila tvornički zaključana

{#}

pull like a train
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 5:35 (UNIQ1987).
13 godina
neaktivan
Unlock ATHLON x2 250

Hello forumaši.
Daj mi recite dali se može ulockat na x3 ili nešto jače ATHLON II x2 250?
Ploča je ASRock M3N78D

ProboY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Unlock ATHLON x2 250
ProboY001 kaže...

Hello forumaši.
Daj mi recite dali se može ulockat na x3 ili nešto jače ATHLON II x2 250?
Ploča je ASRock M3N78D

Naravno da ne može. Athlon II x2 je čisto dvojezgreni proc.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice