A cijena mislim da je dobro za oba, znaci nude mi novu zapakiranu matičnu i procesor za 220 eura, što je nekih 50 eura jeftinije nego dućanu u kojem većinom kupujem
Dal mislite da mi se onda isplati to uzeti ili ne
Bile su neke priče da bi intel tražio od microsofta da ubaci kod preko win updatea ali mislim da se to nije dogodilo (za skylake). Čak i da se dogodi, proces "popravka" se svodi na brisanje jedne datoteke.
Dakle, treba ti non k oc bios -> klik i možeš klokat, naravno uz ograničenja koja korištenje ovog biosa veže uz sebe.
ma da, onda sam ja krivo shvatil nadam se da bude tak i ostalo, da su shvatili poantu, a to je sami su krivi i ko ga hebe, eto video di pričaju o tome
da i to sam pročital i ako se desi izbrišeš nekaj u win deri dalje.
nego onaj moj BCLK ima ko to podignuto i kolko? (a da mu radi pc 24/7 moja mbo je Gigabyte GA-P67X-UD3 B3, pa me zanima dal je ko na istoj ili sličnoj podizo BCLK)
Trebao bi pomoc pa bi klokovi bili bolji,al koliko vidim nis od toga,barem tu.Probat cu na pcaxe.
Trebao bi pomoc pa bi klokovi bili bolji,al koliko vidim nis od toga,barem tu.Probat cu na pcaxe.
Pa ljudi ti i pomažu, kažu ti kaj da napraviš, drugo ako neznaš kako to ide pozovi si nekog tko zna, imaš na YT dosta toga kak se kloka cpu. Nemoj biti tako ohol ako trebaš pomoć.
lp
Pa pogledaj kako se isti ti ljudi ponasaju prema meni..
Tu vise nista ni ne smijes pitat..
A kako se ponašaju?,pa lipo ti je onaj gore rekao šta da radiš.
i5 6500 i ASUS Z170 Pro Gaming. OC-a bih do 4GHz, nebi dalje. Što moram promijeniti, koje frekvencije i postavke na ploči da ga OC-am. BIOS nije novi tako da mogu sve mijenjat iako CPU nije K serija. THX
Aha, znači mora update BIOS-a. Još mi bilo čudno sad trenutno kad promijenim BCLK na više od 102.5 ne mogu uopće bootati PC
1.3v ispricavam se.
4.6 ghz ne zeli bootat na 1.34v..Sad cu ostavit jedno pol sata-45 minuta na aidi64 ovo pa igrat dalje igre.
edit:kakva aida,kakvi bakraci..upalis igru pa vidis jel stabilno il ne..
pozdrav svima, nadam se da je ovo ok tema za ovo pitanje, dakle prodao sam prijatelju stari komp, meni je stvarno sve radilo super, i sad mi kaže da mu izgleda ne radi hladnjak na procesoru tj. da se ventilator na hladnjaku za cpu ne okreće, proc je i5-2400, a za hladnjak se ne sjećam točno, znam da je pisalo arctic freezer, moram još provjeriti, uglavnom kaže da mu je temperatura proca u loadu bila oko 70 C, grafičke malo preko 70 (gpu je gtx 570, iako to trenutno i nema neke veze). meni to sve zvuči dosta normalno s obzirom na to da je ljeto i vrućina a on nema klimu i dosta mu je vruće u sobi.
u svakom slučaju svakako nije zgodno da mu ne radi cpu cooler, e sad ako se ventilator ne okreće nisam siguran što to može značiti, jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam
jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam
Može bit i jedno i drugo. Taj i5 se ne grije ništa, tako da bi mu inače temp trebala bit jedva 50C pod opterećenjem.
Odeš do njega i provjeriš jel kabel ukopčan, ako je - jel pravilno ukopčan. Možda je on prčkao pa krivo spojio.. ugl. za taj proc bilokakav cooler od 50-100kn je više nego dovoljan.
jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam
Može bit i jedno i drugo. Taj i5 se ne grije ništa, tako da bi mu inače temp trebala bit jedva 50C pod opterećenjem.
Odeš do njega i provjeriš jel kabel ukopčan, ako je - jel pravilno ukopčan. Možda je on prčkao pa krivo spojio.. ugl. za taj proc bilokakav cooler od 50-100kn je više nego dovoljan.
ako je pravilno ukopčan, a svejedno se ne vrti, to onda znači da je rika jel tako? jel u biosu treba pisati točno naziv coolera ili samo spominje da postoji? to je asrock matična, mislim P67 neka, ne mogu se sad točno sjetiti
ako je pravilno ukopčan, a svejedno se ne vrti, to onda znači da je rika jel tako? jel u biosu treba pisati točno naziv coolera ili samo spominje da postoji? to je asrock matična, mislim P67 neka, ne mogu se sad točno sjetiti
Da, 99% da je cicikrep u tom slučaju. Možeš ga probat u neki drugi 3pin FAN konektor na ploči čisto da budeš siguran..
U biosu možeš samo vidjet jel se vrti taj vent i na koliko okretaja, ništa više.
provjerili smo na matičnoj, cooler je fino uključen u nju, al svejedno se ne vrti, radi se o arctic freezer 13 cooleru, i to je u principu overkill za taj cpu, pa sad ne znam jel moguće da uopće nije potrebno da se vrti pa da zato neće? inače, taj prijatelj je updato bios, jel to može imati veze?
Koliko je "jaka" integruša na i5 6400 (HD530)? Jel dovoljna da goni COD4 online na low detaljima u 1080p na 125fps lock?
Koliko je "jaka" integruša na i5 6400 (HD530)? Jel dovoljna da goni COD4 online na low detaljima u 1080p na 125fps lock?
Ne.
nah, na 1080p bi dobivao oko 60fps-a, a kad si u smoku, cak i manje.
Nikad probavao, ali kazu da je sa skylakeom novi i dosta jaci GPU nego kod predhodnih generacija
Taj iGPU je jedino sta i osjetno napreduje kod svake nove generacije procesora.
Planiram emigrirat sa FX cluba u i5 club sa i5 4690k. Pošto sam dobio ponudu za proc a baš se ne razumijem u intelove procesore zanima kakav je proc za gaming? I koju matičnu preporučate za ovaj proc da ga mogu malko overclockat? :)
Hvala.
Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).
Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).
Ima neka koju preporučaš do 700-1000 kn? I da mogu na nju stavit RAM-e koje trenutno imam(Corsair Vengeance Low Profile)?
Do 1000kn možeš gledati nešto tipa gigabyte z97x gaming 3, asrock z97 extreme 4 itd