Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 612.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Našao na ovoj stranici da ova matična koju mi nude ima taj bios http://overclocking.guide/download/msi-z170-pro/

A cijena mislim da je dobro za oba, znaci nude mi novu zapakiranu matičnu i procesor za 220 eura, što je nekih 50 eura jeftinije nego dućanu u kojem većinom kupujem

Dal mislite da mi se onda isplati to uzeti ili ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Bile su neke priče da bi intel tražio od microsofta da ubaci kod preko win updatea ali mislim da se to nije dogodilo (za skylake). Čak i da se dogodi, proces "popravka" se svodi na brisanje jedne datoteke.

Dakle, treba ti non k oc bios -> klik i možeš klokat, naravno uz ograničenja koja korištenje ovog biosa veže uz sebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Frenkyca kaže...
Radi jos uvijek nije nikakav updejt win 10 izbacio da bloka ja imam i5 6400 na 4.5ghz i sljaka sve

ma da, onda sam ja krivo shvatil nadam se da bude tak i ostalo, da su shvatili poantu, a to je sami su krivi i ko ga hebe, eto video di pričaju o tome

da i to sam pročital i ako se desi izbrišeš nekaj u win  deri dalje.

nego onaj moj BCLK ima ko to podignuto i kolko? (a da mu radi pc 24/7 moja mbo je  Gigabyte GA-P67X-UD3 B3, pa me zanima dal je ko na istoj ili sličnoj podizo BCLK)

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 11:38 (mrakky).
13 godina
neaktivan
Stavio sam voltazu na 1.38 i sad mi skace na 4.24.Jel tl normalno inace?
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vjerojatno nisi iskljucio c1e i cpu eist. Stavi 4.5ghz i na 1.3v i testiraj sa occt 10min ako prolazi smanji napon i tako dok ne dodjes do najmanjeg napona na kojem je stabilan.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Trebao bi pomoc pa bi klokovi bili bolji,al koliko vidim nis od toga,barem tu.Probat cu na pcaxe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 6:48 (drakula789).
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
drakula789 kaže...

Trebao bi pomoc pa bi klokovi bili bolji,al koliko vidim nis od toga,barem tu.Probat cu na pcaxe.

Pa ljudi ti i pomažu, kažu ti kaj da napraviš, drugo ako neznaš kako to ide pozovi si nekog tko zna, imaš na YT dosta toga kak se kloka cpu. Nemoj biti tako ohol ako trebaš pomoć.

lp

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pa pogledaj kako se isti ti ljudi ponasaju prema meni..

Tu vise nista ni ne smijes pitat..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

A kako se ponašaju?,pa lipo ti je onaj gore rekao šta da radiš.

Gamer

0 0 hvala 0
17 godina
Intel i5 Club
Evo za pocetak malo ovo prouci i ako zapnes javi. Ima ih dosta ovdje na forumu, nitko ti ne moze reci tocne postavke jer svaka ploca je drugacija.
http://www.overclock.net/t/1570313/skylake-overclocking-guide-with-statistics
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i5 6500 i ASUS Z170 Pro Gaming. OC-a bih do 4GHz, nebi dalje. Što moram promijeniti, koje frekvencije i postavke na ploči da ga OC-am. BIOS nije novi tako da mogu sve mijenjat iako CPU nije K serija. THX 

17 godina
Intel i5 Club
Prvo ti treba odgovarajuci bios
http://overclocking.guide/intel-skylake-non-k-overclocking-bios-list/
Moras promijeniti bclk i postavke memorije
Evo ti video za oc na asusovoj ploci

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Patrick_cro kaže...
Prvo ti treba odgovarajuci bios
http://overclocking.guide/intel-skylake-non-k-overclocking-bios-list/
Moras promijeniti bclk i postavke memorije
Evo ti video za oc na asusovoj ploci

Aha, znači mora update BIOS-a. Još mi bilo čudno sad trenutno kad promijenim BCLK na više od 102.5 ne mogu uopće bootati PC

13 godina
neaktivan
Ispricavam se na mojem nedolicnom ponasanju.Poslusao sam i stavio sad na aidu64 1.35v i ugasio eist i c1e
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1.3v ispricavam se.

http://valid.x86.fr/lnilzd

4.6 ghz ne zeli bootat na 1.34v..Sad cu ostavit jedno pol sata-45 minuta na aidi64 ovo pa igrat dalje igre.

edit:kakva aida,kakvi bakraci..upalis igru pa vidis jel stabilno il ne..

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 1:52 (drakula789).
10 godina
Intel i5 Club

pozdrav svima, nadam se da je ovo ok tema za ovo pitanje, dakle prodao sam prijatelju stari komp, meni je stvarno sve radilo super, i sad mi kaže da mu izgleda ne radi hladnjak na procesoru tj. da se ventilator na hladnjaku za cpu ne okreće, proc je i5-2400, a za hladnjak se ne sjećam točno, znam da je pisalo arctic freezer, moram još provjeriti, uglavnom kaže da mu je temperatura proca u loadu bila oko 70 C, grafičke malo preko 70 (gpu je gtx 570, iako to trenutno i nema neke veze). meni to sve zvuči dosta normalno s obzirom na to da je ljeto i vrućina a on nema klimu i dosta mu je vruće u sobi.

u svakom slučaju svakako nije zgodno da mu ne radi cpu cooler, e sad ako se ventilator ne okreće nisam siguran što to može značiti, jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cansee kaže...

jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam 

Može bit i jedno i drugo. Taj i5 se ne grije ništa, tako da bi mu inače temp trebala bit jedva 50C pod opterećenjem. 

Odeš do njega i provjeriš jel kabel ukopčan, ako je - jel pravilno ukopčan. Možda je on prčkao pa krivo spojio.. ugl. za taj proc bilokakav cooler od 50-100kn je više nego dovoljan. 

Will this run on my 486?
10 godina
Penryn kaže...
Cansee kaže...

jel cooler riknuo ili se jednostavno izvukao kabel iz matične, ili šta ja znam 

Može bit i jedno i drugo. Taj i5 se ne grije ništa, tako da bi mu inače temp trebala bit jedva 50C pod opterećenjem. 

Odeš do njega i provjeriš jel kabel ukopčan, ako je - jel pravilno ukopčan. Možda je on prčkao pa krivo spojio.. ugl. za taj proc bilokakav cooler od 50-100kn je više nego dovoljan. 

ako je pravilno ukopčan, a svejedno se ne vrti, to onda znači da je rika jel tako? jel u biosu treba pisati točno naziv coolera ili samo spominje da postoji? to je asrock matična, mislim P67 neka, ne mogu se sad točno sjetiti

17 godina
neaktivan
Cansee kaže...

ako je pravilno ukopčan, a svejedno se ne vrti, to onda znači da je rika jel tako? jel u biosu treba pisati točno naziv coolera ili samo spominje da postoji? to je asrock matična, mislim P67 neka, ne mogu se sad točno sjetiti

Da, 99% da je cicikrep u tom slučaju. Možeš ga probat u neki drugi 3pin FAN konektor na ploči čisto da budeš siguran.. 

U biosu možeš samo vidjet jel se vrti taj vent i na koliko okretaja, ništa više. 

Will this run on my 486?
10 godina
Intel i5 Club

provjerili smo na matičnoj, cooler je fino uključen u nju, al svejedno se ne vrti, radi se o arctic freezer 13 cooleru, i to je u principu overkill za taj cpu, pa sad ne znam jel moguće da uopće nije potrebno da se vrti pa da zato neće? inače, taj prijatelj je updato bios, jel to može imati veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pogledaj cpu target temperature u biosu, mozda se zbog toga ne pali cpu fan.
12 godina
Intel i5 Club

Koliko je "jaka" integruša na i5 6400 (HD530)? Jel dovoljna da goni COD4 online na low detaljima u 1080p na 125fps lock?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

Koliko je "jaka" integruša na i5 6400 (HD530)? Jel dovoljna da goni COD4 online na low detaljima u 1080p na 125fps lock?

Ne.

Battlelog: Glavas_ZG
12 godina
ibme74 kaže...

nah, na 1080p bi dobivao oko 60fps-a, a kad si u smoku, cak i manje.

Battleog - 191silvinjo
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Nikad probavao, ali kazu da je sa skylakeom novi i dosta jaci GPU nego kod predhodnih generacija

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran
Intel i5 Club

Taj iGPU je jedino sta i osjetno napreduje kod svake nove generacije procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i5 Club

Planiram emigrirat sa FX cluba u i5 club sa i5 4690k. Pošto sam dobio ponudu za proc a baš se ne razumijem u intelove procesore zanima kakav je proc za gaming? I koju matičnu preporučate za ovaj proc da ga mogu malko overclockat? :)

Hvala.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 19:06 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jonja kaže...

Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).

Ima neka koju preporučaš do 700-1000 kn? I da mogu na nju stavit RAM-e koje trenutno imam(Corsair Vengeance Low Profile)?

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 19:39 (Nisam Ja,Nisi Ti).
12 godina
neaktivan

Do 1000kn možeš gledati nešto tipa gigabyte z97x gaming 3, asrock z97 extreme 4 itd

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice