Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 612.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
15 godina
Re: Intel i5 Club
_mark0_69 kaže...

Do 1000kn možeš gledati nešto tipa gigabyte z97x gaming 3, asrock z97 extreme 4 itd

MSI Z97-G43?

SVEMOGUĆI
12 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Jonja kaže...

Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).

Ima neka koju preporučaš do 700-1000 kn? I da mogu na nju stavit RAM-e koje trenutno imam(Corsair Vengeance Low Profile)?

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-gaz97xgaming-3-1150-ddr3-vgahdmidvi-usb30usb20-raid-lan-sataiiiesatam2-atx-retail/85219

15 godina
hrčak kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Jonja kaže...

Za gaming najbolji, plocu gledaj da ima 8 faza, a za ostalo te nije briga (mora bit Z chipset).

Ima neka koju preporučaš do 700-1000 kn? I da mogu na nju stavit RAM-e koje trenutno imam(Corsair Vengeance Low Profile)?

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-gaz97xgaming-3-1150-ddr3-vgahdmidvi-usb30usb20-raid-lan-sataiiiesatam2-atx-retail/85219

U prošlom postu sam već napisao. Dal bi MSI Z97-G43 bila dobra ploča pošto sam našao za 650-700 kn?!

SVEMOGUĆI
9 godina
protjeran
Intel i5 Club

Nova bi bila ok za te pare, polovna nema smisla kad se za te pare nađu puno bolje ploce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Nova bi bila ok za te pare, polovna nema smisla kad se za te pare nađu puno bolje ploce.

Stara je oko mjesec dana, garancija i sve, ali mislim da ću se ipak odlučit na gigabyte jer na MSI-ovoj ne mogu koristit integriranu grafu procesora a to mi treba sad pošto grafu mislim kupovat tek za nekih mjesec dana.

SVEMOGUĆI
10 godina
odjavljen
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Lucidius kaže...

Stara je oko mjesec dana, garancija i sve, ali mislim da ću se ipak odlučit na gigabyte jer na MSI-ovoj ne mogu koristit integriranu grafu procesora a to mi treba sad pošto grafu mislim kupovat tek za nekih mjesec dana.

Zasto ne mozes koristit ? Jel nesto ne stima sa plocom ili 

Evo za 897 kn MSI Z97 Gamig 3 

https://www.centro.hr/maticna-ploca-msi-z97-gaming-3-s1150-ddr3-usb3-0-usb2-0-sata-iii-m-2-raid-hdmi-dvi-vga-dp-audio-line.aspx

Battlelog: Glavas_ZG
15 godina
Glavas_ZG kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Lucidius kaže...

https://www.centro.hr/maticna-ploca-msi-z97-gaming-3-s1150-ddr3-usb3-0-usb2-0-sata-iii-m-2-raid-hdmi-dvi-vga-dp-audio-line.aspx

Kolko sam skužio nema podršku za integrirane grafičke 

SVEMOGUĆI
11 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Glavas_ZG kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Lucidius kaže...

Ako na back panelu imas vga,dvi i hdmi prikljucke,to znaci da mozes koristiti integrušu.Rijetko koja ploča unazad nekoliko god. da nema bilo kakav prikljucak za integrušu.Loše si skužio.

15 godina
centis kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Glavas_ZG kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Lucidius kaže...

Ako na back panelu imas vga,dvi i hdmi prikljucke,to znaci da mozes koristiti integrušu.Rijetko koja ploča unazad nekoliko god. da nema bilo kakav prikljucak za integrušu.Loše si skužio.

http://motherboards.specout.com/l/3762/MSI-Z97-GAMING-3

Integrated Graphics Compatibility - No
Onboard Video

The MSI Z97 GAMING 3 does not support CPU-based graphics, meaning an external graphics card (GPU) will be required to use a display.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 21:42 (Nisam Ja,Nisi Ti).
11 godina
neaktivan

Onboard Video

The MSI Z97 GAMING 3 does not support CPU-based graphics, meaning an external graphics card (GPU) will be required to use a display.

Posjeti ovu ovlastenu Msi stranicu i sam procitaj https://www.msi.com/Motherboard/Z97-GAMING-3.html#hero-specification Nije Msi poludio pa ti stavio vga,dvi i hdmi prikljucak samo radi estetike

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Obje ti ploče imaju podršku za integriranu grafiku, inače ne bi imali smisla svi ti portovi na matičnoj.

MSI Z97-G43 MSI Z97-G43
MSI Z97_GAMING_3 MSI Z97_GAMING_3
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Onboard Video

Ima podršku, samo ti nju kupi, za tu lovu mislim da je to naj bolja Z97 ploča.

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Onboard Video

Ima podršku, samo ti nju kupi, za tu lovu mislim da je to naj bolja Z97 ploča.

Ja bih prije ovu polovnu,ako nije prodana.Jamstvo do 10 mj 2017.I jos 100kn dole ako ide,divotica

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

MSI je 3 godine gare

Kad i ako bude prodavao to bude igralo ulogu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Procesor se rusi na 1.3v 4.5ghz..tuzno,al istinito..moram ga ovak przit na 1.33v

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
drakula789 kaže...

Procesor se rusi na 1.3v 4.5ghz..tuzno,al istinito..moram ga ovak przit na 1.33v

A zašto bi ga morao pržit? Pa smanji si na 4.3 ili 4.2 i onda se neće pržit.

lp

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

.

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 23:28 (nul-3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Da li zaista vidite neka realna poboljšanja u radu nakon OC-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Darko1983 kaže...

Ovisi što radiš, u googlanju nećeš primjetit razliku dok u ozbiljnom poslu gdje se traži procesorska snaga se itekako primjeti (obrada videa, rendering .... )

11 godina
neaktivan

OC naj vise donosi poboljsanja u CPU benchmarcima kao Cinebench... u igrama gotovo nista, u nekim igrama da ali vecina nista... GPU isto nista posebno, ali ipak nešto više od CPU OCa

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
Darko1983 kaže...

U aplikacijama koje koriste procesor 100% dobijes ubrzanje u istom postotku koliko si clockao.

U igrama koje ne opterecuju previse procesor ne dobijes nista..

13 godina
Intel i5 Club

Evo napokon i ja presao na i5, 6500 točnije, platio 1000kn novoga, mislim da je dobar buy :)

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Strava buy... gdje !?

13 godina
Intel i5 Club

Bio na njuski oglas za 1150, pitao moze li 1000, i eto. Nasli se kod HG spota gdje sam navratio po ram i maticnu i tu sam :D

Doso doma odspojio staro, pospajao novo i vuššš! 

Mislim da mi za solidno gaming iskustvo nije potrebno ništa jače cpu-wise :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Zdravo.da li je haswell i5 4460 zastario za gaming i programiranje i da li je bolje da uzmem skylake i5 6400 s ddr4 memorijom ili haswell  i5 4460 s ddr3 memorijom?znam da bi bilo najbolje uzeti i5 6500 ali je on kod nas u bosni bar kod mene skuplji od 6400 50 eura?lp

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno da je bolji 6400, ali 4460 nikako nije zastario. Kod nas opet skoro ista cijena za ta dva procesora

17 godina
Intel i5 Club

Evo malo igranja ssa i5 3570k i undervoltanja

prosao high na 4.2ghz na 1.112 ibt 10 passes ali kasnije se srusio

Kanije digao na 1.128 i tu je prosao very high 10 passes dok sam istodobno gledao seriju na kompu. Moram jos odvrtit par testova za full stabilnost ali za sada sam zadovoljan.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Novi sam u OCu. Htio bi clockat 4670k do 4.2-4.4.
Do koje granice bi mi preporucili da idem sa ovim specifikacijama:

mbo- Gigabyte G1.Sniper Z87
psu- Fractal Design Integra M 750W

cooler- lc cc120 sa 2 ventilatora

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
a gledaj nekog na ytu s slicnim coolerom pa procjeni
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Razmisljam sad dal da uzmem i5 3470 jer sam vidio jedan benchmark gdje je fps skoro pa isti(razlika 2-3fpsa) izmedu njega i i5 6500.Zasto bi se ja uopce trebao prebacit na ddr4 kad ovako samo kupim taj i5 3470?

Posto imam taj penitum G2010 trenutno u kanti onda njega prodam i uzmem si i5.

Grafa je r7 360 s kojom lako mogu vrtit sve novije igrice na medium postavkama full hd sa solidnim fpsOM a i ako ce me nesto zezati u buducnosti ja lako uzmem gtx 1060 preko amazona jer imam rodbinu iz amerike koja cesto dolazi u hrvatsku pa si ju nabavim za 1300 kuna dok je tu kod nas duplo vise...

Ovdje je jedan benchmark izmedu i3 6100 i i5 6500 pa dali mi mozete onda reci jel bi stvarno fps bio isti izmedu i5 3470 i i5 6500 da se bezveze ne prebacujem na ddr4

hvala

4 I5 3470
3 I5 6500
Posto nema benchmarka izmedu i5 3470 i i5 6500 onda sam uspredio i3 6100 i i5 6500 jer su i3 6100 i i5 3470 isti u fpsu Posto nema benchmarka izmedu i5 3470 i i5 6500 onda sam uspredio i3 6100 i i5 6500 jer su i3 6100 i i5 3470 isti u fpsu
Moj PC  
0 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice