evo zanima me koja bi bila bolja za moj novi komp.U njega mislim staviti core i3,4 gb rama,corsair 700/600 gs(ne znam još)
8 | Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 |
---|---|
14 | Asrock P67 PRO3-B3 |
evo zanima me koja bi bila bolja za moj novi komp.U njega mislim staviti core i3,4 gb rama,corsair 700/600 gs(ne znam još)
8 | Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 |
---|---|
14 | Asrock P67 PRO3-B3 |
Asrock.
Nemoj uzimat tu asrock ploču jer ima p67 čipset. Pošto češ uzeti core i3 onda ga nečeš overklokirat pa ti netreba p67 već bi ti preporučio da ideš na z68 il h67/61 (neznam koja je točno razlika) gdje češ moči iskoristiti integriranu grafiku u procesoru. Zapravo najbolje je uzeti z68 ako imaš dovoljno novca
Core i3 nije Bog zna kakav izbor. Phenom 955/965 se više isplati.
GS serija od Corsaira nije baš nešto, radije idi na XFX-a Core Edition 550 ili OCZ-a ModXStream 600.
Moj glas ide ASRocku.
Nemoj uzimat tu asrock ploču jer ima p67 čipset. Pošto češ uzeti core i3 onda ga nečeš overklokirat pa ti netreba p67 već bi ti preporučio da ideš na z68 il h67/61 (neznam koja je točno razlika) gdje češ moči iskoristiti integriranu grafiku u procesoru. Zapravo najbolje je uzeti z68 ako imaš dovoljno novca
Razlika je što Z68 podržava overclock, a H61/H67 ne.
Generalno gledajući, ASrock je u ovom slučaju neznatno bolji izbor.
znam koja je razlika između z i h čipseta več ne znam kja je razika između h61 i h67.
i slažem se kolegom da bi bilo bolje da ideš na phenom x4 nego na core i3, i prema komponentama koje si gore naveo bilo bi ti dovoljno i xfx 450w, eventualno ako misliš stavit neku jaču grafičku ( tipa gtx 570, 580, 6970) onda uzimaj verziju od 550w, inače za sve ostalo ti je dovoljno 450w.
znam koja je razlika između z i h čipseta več ne znam kja je razika između h61 i h67.
Izdvojio bih nekoliko razlika:
H61 ima manji broj PCI Express linija, nema podršku za Intel Rapid Storage Technology, a samim time ni za AHCI i RAID modove rada diskova, ima manje USB i SATA portova, nema SATA 6 Gbit/s podršku, a grafička ne može koristiti tehnologiju Intel Clear Video.
Najveći dio ovih „olakšica” i nije toliko strašan, osim nedostatka tehnologije Intel Rapid Storage koji čini već ranije spomenutu razliku u radu s diskovima.
Pitanjce.
Da li je ova asrockova ploča dobar odabir uz core i5 2500K procesor?
I postoji li neka matična u rangu ove da je malkice jeftinija, a da odgovara gore navedenom procesoru?
Prostite, al' sam neuka :)
Pitanjce.
Da li je ova asrockova ploča dobar odabir uz core i5 2500K procesor?
I postoji li neka matična u rangu ove da je malkice jeftinija, a da odgovara gore navedenom procesoru?
Prostite, al' sam neuka :)
Postoji, ali su sve redom lošije od navedene ASRockice - P67 Pro3 B3.
Ima 8 faza za CPU i za 750-tak Kn se isplati.
pitao sam zato jer su sličnih cijena a gigabytica ima Z68 chipst a asrokica p67
Imam matičnu sa H67 Rev.B3 i ima mogućnost OC-a i grafičke.
Imam matičnu sa H67 Rev.B3 i ima mogućnost OC-a i grafičke.
Naravno da je grafičku moguće OC-ati u potpunosti neovisno o matičnoj .
Probaj OC-ati taj i5 2500K, štono ga imaš. Šteta što to nije moguće na toj ploči (zbog chipseta).
Još sam malo pogledao pa možda ovo:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10142
Još sam malo pogledao pa možda ovo:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10142
Podržava Ivyja, ali je nešto lošija za OC-ing.
Šta ploče sa p67 chipsetom nemaju podršku za Ivy?
Šta ploče sa p67 chipsetom nemaju podršku za Ivy?
Neke da neke ne, ovisno o proizvođaču i integraciji.
Imam ovu asrock plocu ali imam jedan problem: kad ugasim komp ne puni mi se logitech mis sto je na prosloj ploci radilo. Mozda je ugaseno usb napajanje dok je komp ugasen. Gledao sam po biosu ali nista nisam nasao. Zna li netko?
Pogledaj manual, ako nema u BIOS-u, ima jumber -> USB power sleep enable.