Asus P67 Sabertooth vs. Asus P67 EVO

poruka: 57
|
čitano: 8.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: Asus P67 Sabertooth vs. Asus P67 EVO
Jurky kaže...
El Dacho kaže...

ja sam u invalidskim kolicima, a i šake mi dobro ne funkcioniraju pa mi paše da mi je sve napred na kućištu jer se nemrem zavlačit iza stola

heh nadam se da je ovo crni humor....., dok se USB 3.0 pocme masovno koristit vecinom ce ti skupljat prasinu, ali svejedno mislim da ti je nepotrebno izdvajat dodatne novce za deluxe seriju samo radi tog front USB-a kojeg ces za godinu dana moc uzet za 50-tak kn.

nije crni humor

imam externi disk usb3.0, pa kad već slažem kantu, da ju složim kak se spada

a EVO je jedina ploča koje ima u adm-u da mi odgovara

thanks još jednom 

He who dares wins.
17 godina
Dim kaže...

Nije istina Asbis nije uvezao niti jedan kom vece neko vrijeme, nakon sto je Intel objevio gresku. Inac je samo Asbis uvoznik za  Intel, ovi kaj si nabrojio uzimaju od njega.

Glupost... Asbis je master uvoznik za AMD, Intela uvozi jednako kao i MSAN i Esys, Microline od njih najmanje uvozi...

Asbis ih nema ali i u Microlineu i u Esysu ih ima na lageru, MSAN po narudžbi

clock2much
16 godina
neaktivan

U HR je Asbis generalni zastupnik za Intel i Msan i ostali uzimaju od njih. Nisu to nikakve gluposti nego tako je,. Pitaj u bilo kojoj trgovini ili zastupnistvu.

I nitko trenutno nema k procesor na lageru zato jer ih Asbis vise ne uvozi osim mozda ADMa koji se snasao na drugoj strani.

Ok onda svi oni uvoze Intel i svi ga imaju na lageru, Microline i slicni. e nema ih nitko zato jer ih Asbis nije narucio i svi oni kupuju od Asbisa. Nemam je nista od ujvjeravanja da je tako i boli me briga ali to znam jer sam dugo godina opskrbiljivao te tvrtke sa necim sasvim trecim i nije nista pobrkano zastupnik, uvoznik.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 14:34 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=MBD-4284

osvanula je vec odavno :P

Iskreno kad vidim ovakvo niskoprofilno hlađenje koje Asus stavlja na svoje ploče, padne mi mrak na oći. Ko je još vidio na top ploču stavit ovakvo ne efikasno hlađenje.

I'll be back
15 godina
protjeran
Re: Asus P67 Sabertooth vs. Asus P67 EVO
Dim kaže...

U HR je Asbis generalni zastupnik za Intel i Msan i ostali uzimaju od njih. Nisu to nikakve gluposti nego tako je,. Pitaj u bilo kojoj trgovini ili zastupnistvu.

I nitko trenutno nema k procesor na lageru zato jer ih Asbis vise ne uvozi osim mozda ADMa koji se snasao na drugoj strani.

Gle, pričaš gluposti.

Brkaš pojmove generalni zastupnik i uvoznik, a to nije isto.

Možda je ASBIS generalni zastupnik, ali ne vjerujem, jer tada nitko drugi nebi imao pravo uvoziti intel procesore,

a koliko vidiš, postoji još bar 4 t v rtke koje ga uvoze:

- eSys

- MOL

- MSAN

- Renoprom

- svojedobno i Vemil i HGSPOT

Ne znam o čemu ti pričaš, vidim da nemaš blage veze.

ASBIS je uvoznik i za AMD i za Intela. A da je generalni zastupnik, sigurno nebi smio imati AMD-a u ponudi.

A to je nekad i bilo točno, jer ASBIS nije smio imati AMD procesore, i tada se zvao ISA Hardware...

Prestani pričati gluposti, netko će ti povjerovati, a dezinformacije su ti pis of šit...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Preporučujem vam da trenutno ništa ne kupujete, još uvijek nisu vratili matične sa dobrim chipsetom, zar niste pročitali ?
http://www.bug.hr/vijesti/intelov-epic-fail-700-milijuna-/106558.aspx
Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Chipset je tek u izradi (odnosno krpanju, revizija 3).

Ploča nema, tako da, tko je jamio, jamio...

Ja čekam svoju 890FX Deluxe4...

A taman sam htio uzeti Fatal1ty...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
microman kaže...
xyan kaže...

http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=MBD-4284

osvanula je vec odavno :P

Iskreno kad vidim ovakvo niskoprofilno hlađenje koje Asus stavlja na svoje ploče, padne mi mrak na oći. Ko je još vidio na top ploču stavit ovakvo ne efikasno hlađenje.

Štede u Asus vjerojatno, kaj drugo samo iskusan korisnik to nece kupit normalno jest da fino izgleda a ostalo je obican muckeraj ko i puno toga danas.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

ovo je asrock pobogu, a iskopirana rampage 3 po dizajnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

A ASUS i mnogi drugi su kopirali dizajn i koncepte od ABIT-a:

Aktivno hlađenje regulacije i RAM-a, Corsair je aktivni cooler "osmislio" tek godinama poslije... Aktivno hlađenje regulacije i RAM-a, Corsair je aktivni cooler "osmislio" tek godinama poslije...

Aktivni hlađenje regulacije napona Aktivni hlađenje regulacije napona

ASRock dizajn je tamo gdje je ABIT stao sa Fatal1tyjem...

17 godina
xyan kaže...

Viš nisam nit primjetil, da je to Asrock maticna kolko smo ih hvalili jedno usputno pljuvanje s zabunom ne bude škodilo.{#} To je ok hlađenje ak ne klokaš ko sivonja, a to vecina ne radi ionak normalno pa nema frke.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
xyan kaže...

A ASUS i mnogi drugi su kopirali dizajn i koncepte od ABIT-a:

ASRock dizajn je tamo gdje je ABIT stao sa Fatal1tyjem...

hvala na intelu, vis nisam imal pojma...svaka cast. al samo sam htio skrenuti pozornost da to nije asus nego asrock 

16 godina
neaktivan
Vidio sam ja da je to ASrock,no spomenuo sam Asus jer oni stavljaju indenticna niskoprofilna hladenja na svoje top modele. Jedino Sta sam svojoj RampageIII EX neoprostivo zamjerao jest upravo to isto niskoprofilno hladenje koje je usput rečeno totalni shit. Rambox: iskreno stvarno neznam tko bi uopste kupio ovu Fatal1ty ploču osim extremnih overclockera,jer sve sto običan korisnik treba daje i najeftinija Asrock za LGA1155,a ovakvo hladenje za Overclock ili Multi GPU sustav je katastrofa većih razmjera .
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a kak bi onda hladjenje trebalo izgledat...stvarno pitam!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da je microman zamrzio ASUS zbog njihovog jadnog hlađenja.

Gigabyte sa MSijem (na boljim plocama) imaju najbolje hlađenje iz mojeg iskustva. DFI i ABIT samo kod najboljih ploca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

isti tip hladjenja imaju....sta je onda bolje? ionak neces EX OC raditi na zraku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
franky kaže...

Mislim da je microman zamrzio ASUS zbog njihovog jadnog hlađenja.

Gigabyte sa MSijem (na boljim plocama) imaju najbolje hlađenje iz mojeg iskustva. DFI i ABIT samo kod najboljih ploca.

Gigabyte za razliku od drugih proizvođača ima masivno hlađenje,

ali to nije nužno bolje, zbog upotrebe materijala.

MSI, Asus, ASRock, Biostar i ostala ekipa koristi Aluminij/Bakar kao materijal za hlađenje,

a to se zna po tome što kad noktom zakačiš materijal, on odzvanja.

Gigabyte ima neku jeftinu slitinu koja nije ni bakar ni aluminij, ne odzvanja, i ima debele listiće,

koji oduvjek znano lošije odvode toplinu nego tanki listovi...

A BTW - da gigabyte ima najbolja hlađenja, tad im nebi toliko MBO u nForce5 seriji krepalo od spaljenog chipseta.

Ovo:

Moraš biti korisnik klasa "optimist" da ne shvatiš da je to fail...

Kada sam na te iste ploče stavio 40mm cooler, te ploče su živile godinama.

Jer preko ljeta mi se 50% svih prodanih vraćalo na servis.

Asus je ima 3x bolje hlađenje:

Toliko o "dobrom hlađenju".

16 godina
neaktivan
Na Rampage III Extreme(pa tako i na toj Fatal1ty) nije aluminij da ga hebes. Zapravo hladenje je toliko ne efikasno da ni onaj mali vent koji se vrti na 3000rpm nemoze pošteno skinut temperature. Jedna P55 UD5 ima 3X bolje hladenje od takvog niskoprofilnog hladenja.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako oces OC obavezno EVO (u BUG-u pise da Sabertooth podrzava samo 4,4GHz za i5 2500K), a ako neces neki extremni OC onda Sabertooth.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Evo ispravili su ovo, od ponedjeljka se šalju isporuke novih "revizija" ^^
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Vidim da konstantno voliš seruckati protiv Gigabyte-a, al eto kad smo se primili usporedbe hlađenja na Asusu i Gigabyteu.

Dobro pogledaj slike od Asusovih ploča i Gigabytovih, a za Asusove znam iz prve ruke da su najobičnije ne efikasno sranje koje liči na neku tvrdu plastiku.

Eto toliko o dobrom Asusovom hlađenju 

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 5:38 (microman).
16 godina
Ako vam nešto znači, ja imam http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/2748/881.jpg, i temperatura je 32°
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Vidim da konstantno voliš seruckati protiv Gigabyte-a, al eto kad smo se primili usporedbe hlađenja na Asusu i Gigabyteu.

Dobro pogledaj slike od Asusovih ploča i Gigabytovih, a za Asusove znam iz prve ruke da su najobičnije ne efikasno sranje koje liči na neku tvrdu plastiku.

Ne treba generalizirat Asus-ovo hladjenje chipseta jer dok sam imao P6T dlx v2 ta je ploca bila hladna kao led bez obzira sto joj radio, daleko hladnija je bila od ud5 koja se grije ko smuk. Sto se tice r3e ona se grije vise od p6t sto je istina, ali barem moja ostaje u granicama normale, nisam pokusao ustekat dvije grijalice gtx480 pa da vidim kako bi se to odrazilo na temperaturu chipseta, sa dvije 5870 nije bilo nikakvog problema po tom pitanju.

A kad se vide rezultati ostvareni na R3E vs sve ostale x58 ploce i kolicina istih daje se zakljuciti da se radi o vrhunskom proizvodu koji su mnogi prepoznali, namjenjenim prvenstveno za ekstremni oc, te tim korisnicima temp chipseta ne predstavlja neki problem. Kad na Hwbotu maknes Hicokija iz konkurencije i njegovog jednog od 1000 kom 980x kojeg je probao, GIGABYTE-a vise nema nigdje.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Ne treba generalizirat Asus-ovo hladjenje chipseta jer dok sam imao P6T dlx v2 ta je ploca bila hladna kao led bez obzira sto joj radio, daleko hladnija je bila od ud5 koja se grije ko smuk. Sto se tice r3e ona se grije vise od p6t sto je istina, ali barem moja ostaje u granicama normale, nisam pokusao ustekat dvije grijalice gtx480 pa da vidim kako bi se to odrazilo na temperaturu chipseta, sa dvije 5870 nije bilo nikakvog problema po tom pitanju.

A kad se vide rezultati ostvareni na R3E vs sve ostale x58 ploce i kolicina istih daje se zakljuciti da se radi o vrhunskom proizvodu koji su mnogi prepoznali, namjenjenim prvenstveno za ekstremni oc, te tim korisnicima temp chipseta ne predstavlja neki problem. Kad na Hwbotu maknes Hicokija iz konkurencije i njegovog jednog od 1000 kom 980x kojeg je probao, GIGABYTE-a vise nema nigdje.

Staviti takvo hladenje na takvu ploču je nadasve glupo, jesi vidio koju EVGU ili Gigabyticu da na ploče tog ranga stavlja nisko profilno hladenje? Nitko nije rekao da je Rampage III Extreme loša ploca.ploca je super i definitivno alat za obaranje rekorda,ali isto tako hladenje joj je velika mana Moja je sa jednom GTX580 bila na nekakvih 50 stupnjeva,sa dvije bi bilo 58 stupnjeva.Imaš jako puno reviewa sa tom plocom i jos ni u jednom nisam vidio da ta ploca ide ispod 50 stupnjeva bez stavljanja 120mm venta iznad NB-a da puše po njemu.Nadalje ni moja nije išla ispod 50 sa najobicnijim pasivnim hladenjem. Na Anandtechu su spomenuli da zagrijavanje te ploče se opasno bliži zagrijavanju ploče sa NF100 cipom, no problem je Sta ga Rampage III EX nema. Isto tako je zanimljivo da isti taj Asus na recimo ploče u nizem rangu stavlja odlične aluminijske pasivce.
I'll be back
17 godina
Jurky kaže...
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Moja ploča i sa 3x 5870 koji potpuno prekriju polovicu ploče ostaje ispod 50°C, najtoplije što sam vidio je 48°C, uglavnom 40°C je normala

Nemoj zaboravit feedback istih tih ljudi koji su prepoznali R3E pa pljuju po njoj upravo za ekstremni overclock, ploča radi probleme i kida živce kao nijedna druga...

clock2much
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Nemoj zaboravit feedback istih tih ljudi koji su prepoznali R3E pa pljuju po njoj upravo za ekstremni overclock, ploča radi probleme i kida živce kao nijedna druga...

Kao sto uvjek biva, slika uvjek govori vise od tisuću rijeci.

Asus Asus

Gigabyte Gigabyte

Svaki komentar je nakon ovog suvisan.

Da nema glavnog promotora Gigabytea u OC u tablicama, vjerujem da bi Gigabyteova tablica bila dosta siromasnija.

Koliko vidim i na SB platformi se ASUS opet lagano izdvojio od konkurencije.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 16:14 (Jurky).
15 godina
neaktivan

Ljudi imam plocu ASUS P5QPL-VM spojio sam je digao win7 sve radi savrseno ali mi nece internet,drivere instalirao Atheros su driveri za Network jel zna neko sta bi moglo biti? hvala

Trky
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice