AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 874.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

evo samo za tebe

Pero
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Evo, da se upišem u klub. Stigle mi potrebne komponente a s njima i fx8320. Trebalo mi dosta vremena da napravim backupove svega pa tek sad idem sastavljati i instalirati sve po redu. Da stavim i koju sliku raspakiranih komponenti:

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
10 0 hvala 1
12 godina
Re: AMD FX Club

dobrodošao. baš dobro izgleda ta ud3 ploča

grga
16 godina
grgaRi kaže...

dobrodošao. baš dobro izgleda ta ud3 ploča

Hvala.

Štedio sam malo na procu i grafi (nisam uzeo planirani fx8350 i hd7950) ali sam uzeo bolju ploču zbog fazne regulacije i budući CF grafi. Pločom sam htio napraviti dobar temelj za OC i CF.

Za koji mjesec planiram još jednu hd7870 i Corsair TX750 (eventualno CX750) pa će to biti solidna konfiguracija (već je i sada takva ali ono... brže, više, jače :).

Konačno sam sad uspio sve spojiti i bacam se na OS i software te podešavanje svega i svačega. Za to će mi trebati još dosta sati rada. Ali je konačan cilj vrijedan truda.

14 godina

Jel mjenjaš cooler ili misliš clockati sa Katanom ??

13 godina
protjeran
AMD FX Club

Imam i ja jedan fx 8350 i 990fxa ud3 rev 4 viška sa garom ako kome treba.

ploča je brutalana !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Jel mjenjaš cooler ili misliš clockati sa Katanom ??

Ostaje Katana. Max OC bi bio na 4.2 GHz i to kad stavim cf i novo napajanje. Do tada samo turbo 4.0. Nemam potrebe više a Katana bi mislim bila dovoljna za to. Taman za 4 GHz klub :)

Vidjet ću ovih dana kad sve podesim kako će se ponašati temperature pa ću znati koja su optimalna podešenja.

BIOS mi je još uvijek prevelika enigma i moram ga još skužiti do kraja. Dosta se razlikuje od dosadašnjeg na A770DE i prijašnjim pločama. Kao kad prijeđeš s Nokie 3310 na Android.

15 godina
AMD FX Club

Evo i ja se ponovio! Prošli tjedan utopio Phenom IIx4 965 za 650 kn i kupio FX 8320 za 1089 kn u Extream digitalu. Super trampa 8 jezgri za 439 kn! Kloknuo ga odmah na 4,5ghz.

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pozdrav jel bi mjenjao plocu za istu ali rev 3 ? plus moja nadoplata ? ploca je stara mjesec dana ali nema garancije iz Britanije je ?
Pero
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozz ovako imam pitanje koji da uzmem cooler arctic freezer 13 ili coolermaster hyper t4 kupujem ulinksu a imam amd fx 6100 i mbo asrock pro 3 970

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

stigla mi je m5a97 r2.0,sad sve radi odlicno {#}

uspio sam i svoj prvi OC {#} dignuo sam multiplier na 20,mrvicu dignuo voltazu,ugasio cool n quiet i upalio LLC,trebam jos sta?

battlelog:KICKASS_HR

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

E ovako jedno pitanje za clanove FX kluba,dvoumim se izmedju 8320 i 8350 procesora,jer za razliku u cijeni se moze uzeti pristojan cooler (svaki cent se racuna),pa sad me interesuje da li bi se FX 8320 na ploci ASUS M5A99X EVO R2.0 AM3+ mogao sa CM hyper-om 212 mogao dovesti na frekvenciju od 4.5 GHz te da li bi pri toj frekvenciji pruzao indenticne performanse kao i FX 8350 na frekvenciji od 4.5 GHz,jer koliko razumijem razlika u procesorima je samo base clock i malo veci OC potencijal od 8350. Unaprijed hvala na odgovoru :D

0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

samo idi na 8320. za tih parstoo mhz ti se ne isplati davat pare. rade uzmi hladenje.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
xtrone kaže...

E ovako jedno pitanje za clanove FX kluba,dvoumim se izmedju 8320 i 8350 procesora,jer za razliku u cijeni se moze uzeti pristojan cooler (svaki cent se racuna),pa sad me interesuje da li bi se FX 8320 na ploci ASUS M5A99X EVO R2.0 AM3+ mogao sa CM hyper-om 212 mogao dovesti na frekvenciju od 4.5 GHz te da li bi pri toj frekvenciji pruzao indenticne performanse kao i FX 8350 na frekvenciji od 4.5 GHz,jer koliko razumijem razlika u procesorima je samo base clock i malo veci OC potencijal od 8350. Unaprijed hvala na odgovoru :D

FX 8350 je generalno bolji ocer, pogotovo ako želiš 5GHZ na vodi.

S obzirom da ti treba 4.5GHZ kupi 8320, sa CM 212 i dobrim kućištem ćeš bez problema postići te taktove na toj ploči.

8320 je identičan 8350, samo se razlikuju u base clocku.

iclock2much
13 godina
kurt kaže...

stigla mi je m5a97 r2.0,sad sve radi odlicno {#}

uspio sam i svoj prvi OC {#} dignuo sam multiplier na 20,mrvicu dignuo voltazu,ugasio cool n quiet i upalio LLC,trebam jos sta?

na koliko si dignuo napon? jer ja sam ga još spustio. u windowsima mi pokazuje 1.33V a u biosu je nešto niži mislim da je 1.28V. naravno ne clockaju se svi isto ovisi kakav si primjerak dobio ali većina ih ide na cca 1.3+- za 4.0ghz tako da svakako testiraj sa prime/occt

15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

FX 8350 je generalno bolji ocer, pogotovo ako želiš 5GHZ na vodi.

S obzirom da ti treba 4.5GHZ kupi 8320, sa CM 212 i dobrim kućištem ćeš bez problema postići te taktove na toj ploči.

8320 je identičan 8350, samo se razlikuju u base clocku.

Vrlo vjerojatno hoce, ali nemoj mu govorit bez problema jer je to sreca, ima ih po netu kolko hoces da ne mogu stabilno na 4,5ghz bez napona za koji CM 212 nije dovojan.

14 godina
ansha kaže...

Vrlo vjerojatno hoce, ali nemoj mu govorit bez problema jer je to sreca, ima ih po netu kolko hoces da ne mogu stabilno na 4,5ghz bez napona za koji CM 212 nije dovojan.

Sa prozračnim kućištem i tim coolerom generalno svi FX 8320 idu na 4.5GHZ, moj nije bio bajan primjerak ali je isto išao bez problema. ;)

iclock2much
14 godina
zoharbizo kaže...

Sa prozračnim kućištem i tim coolerom generalno svi FX 8320 idu na 4.5GHZ, moj nije bio bajan primjerak ali je isto išao bez problema. ;)

Koliki ti je trebao napon, ako se sjećaš?

14 godina
AMD FX Club

4.0GHZ 1.28V na M5A99X EVO

4.5GHZ 1.440V na M5A99X EVO

Za 4.5GHZ nisam siguran, jer sam koristio 4.0 jer mi je to bilo dosta za BF3 64P MP.

iclock2much

1 0 hvala 1
14 godina
zoharbizo kaže...

4.0GHZ 1.28V na M5A99X EVO

4.5GHZ 1.440V na M5A99X EVO

Za 4.5GHZ nisam siguran, jer sam koristio 4.0 jer mi je to bilo dosta za BF3 64P MP.

Moj (shity) fx 8350 za stabilnih 4.5 GHz traži 1.6125V a za 4.4 GHZ 1.4000V i sad pogodi na koliko sam ga ostavio :)

Tko je pogodio s oc raspoloženom serijom taj je sretan a ima puno ljudi koji su prstom u {#}.

14 godina
AMD FX Club

Hehe, tebe je potrefila loša sreća.

Meni više znači OC potencijal od ičega.

Jednom davno sam mogao ubosti 5GHZ 24/7 i5 2500K i toga mi je žao kao ničegaaa :(

iclock2much

1 0 hvala 1
14 godina
zoharbizo kaže...

Hehe, tebe je potrefila loša sreća.

Meni više znači OC potencijal od ičega.

Jednom davno sam mogao ubosti 5GHZ 24/7 i5 2500K i toga mi je žao kao ničegaaa :(

Ako nemam sreće s procesorom imam bar u ljubavi.{#}

Dok sam se frustrirao s tim shvatio sam po stranim forumima kako ima puno ljudi s tim problemom tj. trebaju velike napone za oc.

Ali eto i 4.4 GHz je sasvim dosta za gtx 770, zakucava je na 98-99% makar ima igara npr. Skyrim gdje grafa divlja od 50-99% to sam primjetio, mislim kako je do igre.

14 godina
AMD FX Club

Bitno da CPU vozi nju u potpunosti, za ostalo je lako.

iclock2much

4 0 hvala 0
14 godina

Ja igram F1 i tu je i7 osjetno ispred FX-a ali su ti svejedno redovi veličina gdje više nije bitno. Ali eto čisto primjera radi {#}. Jedan FX 8320 za manje od cigle polovni i neka UD-3 je daleko najbolja kupovina za normalne korisnike i gamere.

12 godina
AMD FX Club

Evo mene u klubu FX, i to sa 8350, kojeg sam neko vrijeme htio.

To se napokon ostvarilo uz nesebičnu pomoć kolege Bulldozera, kojem eto, svaka čast i hvala! {#}

amd FX8350; napokon :) amd FX8350; napokon :)
coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 20:08 (metallic).
Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
AMD FX Club

Ja samo morao na 1,44 za 4,5 ghz. Nisam probao više mada mislim da bi cooler bio više nego dovoljan za 4,9ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Kolega mettalic Vas tu pomete ;)

4.5Ghz sa 1.36v :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

4,6ghz na 1,34v :)

Pero
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 22:38 (Legolasij).
13 godina
protjeran
Legolasij kaže...
Bulldozer kaže...

A jeli full stable ?

13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
Legolasij kaže...
Bulldozer kaže...

A jeli full stable ?

ovaj je od 15 min stavio sam ga i na 1 sat na istom programu temp nije presla 52

Pero
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice