Ja imam Hyper 212+ i ne mogu se požalit.
Neznam kolko sad košta, al mislim da ne puno pa eto možeš i njega pogledat. Btw mislim da se sad zove Cm hyper 212 Evo.
Ja imam Hyper 212+ i ne mogu se požalit.
Neznam kolko sad košta, al mislim da ne puno pa eto možeš i njega pogledat. Btw mislim da se sad zove Cm hyper 212 Evo.
Ljudi šta kažete na ovaj cooler za FX-8320?
http://www.ekupi.hr/ARCTIC-COOLING-Freezer-A30-hladnjak-za-kuciste-272094.aspx
Čitao sam i vidio da ga dosta hvale da je među tišima i dosta dobro hladi...
Ili ima nešta bolje do 250kn?
Naravno da ima bolje. Moja preporuka je 212, ali ni Zalman nije puno lošiji.
Nema potrebe za više a i napajanje mi je na sto muka,moram ići na kilovatno.
Temperature bomba,voltaža bomba,smanjena i voltaža na NB za 0,25.
Ide i manje,temperatura proca 39 pod full loadom 30 min.
Ljudi šta kažete na ovaj cooler za FX-8320?
http://www.ekupi.hr/ARCTIC-COOLING-Freezer-A30-hladnjak-za-kuciste-272094.aspx
Čitao sam i vidio da ga dosta hvale da je među tišima i dosta dobro hladi...
Ili ima nešta bolje do 250kn?
Naravno da ima bolje. Moja preporuka je 212, ali ni Zalman nije puno lošiji.
A čitao sam negdje daje Artic A30 najtiši od ovih šta si naveo, a i nije velika razlika u držanju temperatura.
Jel mi možeš reć zašto su Optima i Hyper 212 bolji od A30?
zašto su Optima i Hyper 212 bolji od A30?
Na stranim forumima možeš naći da je A30 tiši ali u prosjeku skida 5 stupnjeva dok CM-ov Hyper skida više iako je malo bučniji,ali ukupno gledajući svi preporučuju Hyper-a.
Poredak zračnih hlađenja ti je na overclokers forumu,koji su radili testove sa njima-1.Noctua NH-D14 2.CM Hyper 212 -to ti dovoljno govori o samom kuleru.
Nije Hyper 212 baš toliko dobar koliko negdje vidim. A30 je istih karakteristika tako da slobodno uzmi taj ako je jeftiniji.
Nije Hyper 212 baš toliko dobar koliko negdje vidim. A30 je istih karakteristika tako da slobodno uzmi taj ako je jeftiniji.
Ukupno gledajući ko proizvod je dobar,normalno da isto tako ovisi i o kakvom se kućištu radi,koliko ima protoka određeno kućište i o tome treba razmišljati kad se kupuje kuler.Svi su oni par stupnjeva tu negdje sad je samo pitanje kolko para si u mogućnosti dati.
Ekipa, jel ima kakve vijesti da se nastavlja FX serija (Steamroller i Excavator) ili je to odbačen roadmap? Vidio sam da AMD ima sada početkom prvog mjeseca neku konferenciju pa možda nešto kažu... Ja već duže se nadam i čekam da dođe Steamroller kako je bilo (ne)dorečeno na AM3+.
To je stari roadmap,no prije 2 tjedna Rory Read je rekao da će se fx linija procesora dalje nastaviti usavršavati,tako da zasad vjerujemo njemu i čekamo nasljednika Piledrivera.
Ekipa, jel ima kakve vijesti da se nastavlja FX serija (Steamroller i Excavator) ili je to odbačen roadmap? Vidio sam da AMD ima sada početkom prvog mjeseca neku konferenciju pa možda nešto kažu... Ja već duže se nadam i čekam da dođe Steamroller kako je bilo (ne)dorečeno na AM3+.
To je stari roadmap,no prije 2 tjedna Rory Read je rekao da će se fx linija procesora dalje nastaviti usavršavati,tako da zasad vjerujemo njemu i čekamo nasljednika Piledrivera.
Jel ima možda kakav link na tu izjavu?
evo malo futureproof 17.dec.2013.Oxide Games AMD Mantle Presentation and Demo gdje CPU neće mnogo značiti, gdje će rezultate pokazivati proc sa više jezgri većinu posla će odrađivati GPU sad većinu radi CPU, ici ce se na jednu sistemsku memoriju, a ne kao do sada CPU+ddr3 i gddr5+GPU, ako sam šta pogrešno skonto uvažavam ispravke
Jel ima možda kakav link na tu izjavu?
Evo ali to nije ta original stranica na kojoj sam čitao jer tu izjavu je rekao Rory Read a ne James Prior,no iako nema roadmapa koji pokazuje plan za daljnom budučnošću FX linije procesora,AMD uvjerava korisnike da naklapanja o prestanku rada na klasičnim procevima,nisu točna,i da su svjesni da na tom polju dobrano kasne i da su korisnici nestrpljivi.
Takodjer. Nije relevantno uopce bilo postati ovoliku kolicinu postova vezano za AMD vs INTEL kad je tema FX club. LP
Evo sad citam temu i mislim da je netko spomenuo to vezano bas u ovoj temi od fx cluba razlika izmedju intel i amd.Pa evo pod navodnim znakovima "Dugoročno, uzmi 83xx, kratkoročno, uzmi i5...Ali sve ispod i7 je bacanje love po meni osobno..."Pa da i ja kazem iskreno slazem se s osobom tko je ovo rekao ovako.Ali danas nisu svi u mogucnosti imati i7 tako i ja zato sam se odlucio na amd 83xx.
I nisi promašio. Super CPU za te novce.
Na kolko si clockao 6300 kada si testirao crossfire r9 270x????
FX 6300 ce izgurati i R9 290 uz minoran bottleneck, a da ces ga clockati za crossfire 270x neces, stock 3,8ghz je dovoljno.
Clocknuo sam svoj Fx 6300 do 4ghz bez ikakvog cackanja voltaze i radi super bez problema, max temp stock kuler kad ga bas opteretim ide do 65 najvise
mislio sam uzeti ovo da ga hladi sad Thermaltake - Global - Contac 21 - CLP0600 ili imate neku drugu preporuku i da, bocnuo bih jos jedan vent sa strane :)
Imam mbo biostar t970 i fx 6300.
Htio bih ga malo oc-at a ne znam što treba isključit u biosu ili uključit.
Oc na jedno 4ghz ništ strašno tek toliko da vidim kak se ponaša
Evo ovako zanima me koju bi ste mi od ove dvije ploce preporucili jer imam namjeru da zamjenim svoju sa novom ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 ili Gigabyte GA-990FXA-UD5
Imo obje. Vrhunske ploče. Osobno mi je UD-5 najbolja i najljepša pločakoju sam imao. Sabertooth ima bolji UEFI BIOS. Nemoš promašit niti s jednom.
da vidim isto da su cijene u ovih ploca razlika u 50-ak KN
stigao i ja u fx club, nabavaio fx 8320 i m5a97 evo proc dignut na 4GHZ al cim ga testirati
stigao i ja u fx club, nabavaio fx 8320 i m5a97 evo proc dignut na 4GHZ al cim ga testirati
Prime95.
Možeš ga probat i na 4.2/4.3 GHZ sa stock voltažom, većina će to izdržat, sad koji cooler imaš to je drugi par rukava.
imam katanu II i slabo se nosi s njim, proc je na 1.28v na 4 Ghz i pod primeom je:
core temp 56C
socket temp 74C
idle core temp:38C (sa ugasenim CnQ)
Kažu ljudi da za FX procesore treba gledati Core temperature, ane CPU temperaturu. Tako da si ti po tome ispod 60 C.
nego šta ti je zbilja stailan klok s 1.28 voltažom?
prime 95 nisam dugo vrtio, nekih pola sata al sam zato bf4 mp sinoc igrao cca4 sata pod tim OC na 1.28v
Pa fino bome. Onda ću i ja još voltažu spustit.
kakve su preporuke za hladnjak za ovog fx-a
Buđet?
bestbuy - da je neki ok omjer ulozeno dobiveno....nije budjet ogranicen al nemislim ni dat brdo love za cooler
Velika želja mi je bila UD5 i kad sam je dobio ljetos došla sa tvorničkom greškom(nakon brojnih instalacija win 7,8, 8.1 ,linux live.... ona uvijek freez sistem) ,koji bed ako ništa Dolby Home koji dođe sa njom (vrijedi kao bolja zvučna xonar i slično) je stavlja ispred Saberthooth. Nisam htio zamjensku nakon reklamacije nego Saberthooth R2.0 i nema šta odlična ploča , nešto sitno sam doplatio za ovu.
Ja sam ti malo istraživao i informirao se i odabradi ću nešta od ova tri...
1. ARCTIC Freezer A30
2. CM Hyper 212 EVO
3. Zalman CNPS10X OPTIMA
I mislim da mi je i takvim redosljedom izbor za kupnju...
Arctic najtiši, Hyper za koji stupanj bolje hladi, a optima malo jefitnija, ali ništa osjetno lošija...