AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.748
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi molim vas za preporuku za matičnu ploču za FX-8320 za neki normalan OC... mogao bih do nekih max 950 kn, ali prije ako se može nešto do 800 kn što bi poslužilo za OC-anje.
Mislio sam uzeti AsusM5A97EVO R2.0, ali čitam da je dosta ograničena za clockanje...
Gledao sam i Gigabyte 990FXA-UD3 ili AsusM5A99X PRO R2.0, ali kažem malo mi je previše para.
I čisto sumnjam da ću ubuduće koristiti CrossFire ili SLI.
Pa ako imate kakvih solucija javite...
Hvala!
Ljudi molim vas za preporuku za matičnu ploču za FX-8320 za neki normalan OC... mogao bih do nekih max 950 kn, ali prije ako se može nešto do 800 kn što bi poslužilo za OC-anje.
Mislio sam uzeti AsusM5A97EVO R2.0, ali čitam da je dosta ograničena za clockanje...
Gledao sam i Gigabyte 990FXA-UD3 ili AsusM5A99X EVO R2.0, ali kažem malo mi je previše para.
Matična je osnova svega ako misliš ovrerclockati procesor uz dobro hlađenje i kvalitetno napajanje to su osnove.
Drugim riječima na mbo se nikako ne bi trebalo šparati i razmišljati o 100Kn razlike.
@ tiby
Ok, hvala, svjstan sam toga...
Ali koja je preporuka onda za matičnu?
Za neki normalan OC do 4.6Ghz i razumnih napona ti je super ta M5A97 EVO jer ima 6+2 DIGI III faznu regulaciju. Imao sam tu ploču, super ploča za malo para. Nakon te ti smisla ima tek UD-5 ili Sabertooth a one su puno skuplje. Kupi tu Asus ploču imaju je u Extreme Digitalu.
Za neki normalan OC do 4.6Ghz i razumnih napona ti je super ta M5A97 EVO jer ima 6+2 DIGI III faznu regulaciju. Imao sam tu ploču, super ploča za malo para. Nakon te ti smisla ima tek UD-5 ili Sabertooth a one su puno skuplje. Kupi tu Asus ploču imaju je u Extreme Digitalu.
Znači ne isplati se uzimati AsusM5A99X PRO R2.0 ili možda ovu Asrock sAM3+ 990FX EXTREME 3?
Hvala na odgovoru!
Znači ne isplati se uzimati AsusM5A99X PRO R2.0 ili možda ovu Asrock sAM3+ 990FX EXTREME 3?
Hvala na odgovoru!
Best buy od jeftinijih do skupljih za OC FX 6300/8300 procesora ide ovako...
M5A97 R2.0
M5A97 EVO R2.0
990XA UD3
990XA UD5
Riješio sam se FX8320 i uzeo FX4130. Dobar mi je bio PC ali nisam koristio njegov potencijal pa sam složio malo skromniju konfu (pogledaj po MOJ PC)
Zasad mi je 4130 super, ugrabio sam ga za 650 kunića i stavio na M5A78L-M/USB3.0. Odmah sam ga stavio na 4,0GHZ i zasad sve radi. Malo je stariji procesor ali opet nije relikvija, a za te pare je stvarno zvjerka. Bez problema ganja R9 270X i ja sam zadovoljan
Evo i mene u klubu s Fx 8320 :)
Sad sam sav u AMD-u :D
Gigabyte 990 FXA-ud3 ili asus M5A99FX pro r2.0
Gigabyte 990 FXA-ud3 ili asus M5A99FX pro r2.0
ASUS M5A99FX PRO R2.0
Koji hladnjak ste stavili/ se preporučuje staviti na FX 6300?
Imam Asus M5A97 R2.0. Naime, ne mislim nešto ekstra clockati, možda samo u biosu ostaviti opciju (ne sjećam se napamet- na glavnom izborniku desna ikona ) kada mi raste do 3.8ghz frekvencija te tako ostaviti.
Međutim temperatura se penje do 58C za vrijeme COD:Ghost što mi je nekako toplo za zimsko vrijeme. (56C max za vrijeme loada bez oc)
Stvarno ne razumijem zašto daju tako loš hladnjak kao stock, prije se uz jače procesore dobivao solidan hladnjak (koristim od am2 procesora trenutno).
Kakve su vaše temperature i što bi bilo u granicama normalnog?
Fx-9370...
ima li neko da ga je probao, na kojoj ploci?
planiram da ga uzmem i testiram malo, cini mi se da jedino Sabertooth je navedeno da ima podrsku za 220W cpu...
Koji hladnjak ste stavili/ se preporučuje staviti na FX 6300?
Imam Asus M5A97 R2.0. Naime, ne mislim nešto ekstra clockati, možda samo u biosu ostaviti opciju (ne sjećam se napamet- na glavnom izborniku desna ikona ) kada mi raste do 3.8ghz frekvencija te tako ostaviti.
Međutim temperatura se penje do 58C za vrijeme COD:Ghost što mi je nekako toplo za zimsko vrijeme. (56C max za vrijeme loada bez oc)
Stvarno ne razumijem zašto daju tako loš hladnjak kao stock, prije se uz jače procesore dobivao solidan hladnjak (koristim od am2 procesora trenutno).
Kakve su vaše temperature i što bi bilo u granicama normalnog?
CM Hyper TX3 Evo ili Hyper 212. Meni je TX3 bio sasvim ok na FX-8320
Fx-9370...
planiram da ga uzmem i testiram malo, cini mi se da jedino Sabertooth je navedeno da ima podrsku za 220W cpu...
Za takav CPU gledaj na M5A99X EVO R2.0/Sabber/970 UD3/990 UD3/990 UD5.
U principu, samo za Sabertootha je navedeno da ima podrsku za 220w cpu, tako da cu ici na njega...
Fx-9370...
UD3 nebi dugo baš držale, nakon god dana bi već popuštao PCB, moja ud3 je gorila kad sam stavio 9370 na nju prije nekih tjedan-dva, a i piše da ga ne podržava, dapače, nikad nisu ni rekli da će podržavat niti jedna ploča osim od FXA-UD3 pa na dalje, može se on igrat ak želi, kolko će to igranje trajat, to je drugi par rukava.
Formulu V pretpostavljam da ste izostavili iz tih podržanih ploča zbog cijene...
Realno, treba tražiti ploču sa što većim heatsinkovima i dobro vodeno za takav CPU.
Da se mene pita, UD5 i vodeno.
Realno, treba tražiti ploču sa što većim heatsinkovima i dobro vodeno za takav CPU.
Da se mene pita, UD5 i vodeno.
Ma i FXA-UD3 je dovoljno, da se mene pita, polovna sabertooth(dapače i ud5 bi pasala) bi bila najvjerojatniji izbor kad bi gledao uzet neš za 700-900kn...
Fx-9370...
UD3 nebi dugo baš držale, nakon god dana bi već popuštao PCB, moja ud3 je gorila kad sam stavio 9370 na nju prije nekih tjedan-dva, a i piše da ga ne podržava, dapače, nikad nisu ni rekli da će podržavat niti jedna ploča osim od FXA-UD3 pa na dalje, može se on igrat ak želi, kolko će to igranje trajat, to je drugi par rukava.
Formulu V pretpostavljam da ste izostavili iz tih podržanih ploča zbog cijene...
jbg il ja ne vidim, al ni formula nema podrsku za 220W...
ima ga-990fxa-ud7 rev.3.0 podršku za 220W http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4658
Koja je najjeftinija MB da valja da moze ici sa FX x6 6300?
Koja je najjeftinija MB da valja da moze ici sa FX x6 6300?
Ovo, za tu cijenu nemože bolje, jedino polovno ako ima šta bolje.
TDP nemoj ni gledat, jer ne postoji ploča koja službeno podržava TDP od 220W, a to što piše na njihovim stranicama bu-hu, i moja UD3 bi držala proc s tolkim TDP-om da stavim brutalno vodeno ili nešto brutalnije, jel? Svaka ploča će izdržat 220w tdp-a, al ne vječno, to vrijedi za svaku ploču, PCB neće vječno trpit tu torturu, osim ak je cnq uvijek upaljen ili downclock napraviš(ili ako komp koristiš samo za fejs i trollanje po forumima)... Nitko razuman nebi uzeo 9xxx proc, iskreno, osobno, rađe bi uzeo haswella nego 9xxx AMD, jer ti je isti shit kao 8xxx, takve perfomanse možeš dobit i sa 8320 koji košta 1000kn, negdje čak i manje.
Zanima me koliko se FX-6300 grije. Naime planiram nadograditi komp i pošto troši više nego
Intelovi procesori, koliko se otprilike grije i troši tijekom normalnog rada na kompu(surfanje,uredski rad) i
nekakv medium/moderate gaming. Također koja bi matična bila best buy uz ovaj procesor?
Zanima me koliko se FX-6300 grije. Naime planiram nadograditi komp i pošto troši više nego
Intelovi procesori, koliko se otprilike grije i troši tijekom normalnog rada na kompu(surfanje,uredski rad) i
nekakv medium/moderate gaming. Također koja bi matična bila best buy uz ovaj procesor?
uz stock hladjenje meni ne prelazi 60-65*C pod teskim gamingom znaci igre tipa Tomb Raider, Metro Last Light na ultra itd, obicna radna temperatura mi je 35-40*C sto je nista
uz stock hladjenje meni ne prelazi 60-65*C pod teskim gamingom znaci igre tipa Tomb Raider, Metro Last Light na ultra itd, obicna radna temperatura mi je 35-40*C sto je nista
Hvala. Koja bi matična bila dobra za njega? Ne zanima me OC-anje.
evo kolega zvonkec32 ima FX X8 9590 pa ga gnjavite vidim ima uber pilu a i znanje o hw! volio bi cuti kao i svi ostali iz prve ruke par dojmova...skriva se vec 18mj
Evo ti primjer mog kompa dok sam imao FX 8320. U idle modu troši oko 60W dok ovako kad se surfa, sluša radio, gledanje filmova i tako to ti varira stalno ali je oko 70W jer je sve to nezahtjevno. U gamongu mi je potrošnja kad je sve stock bila oko 200W do 220W. Clockanje procesora ali sa umjerenim naponima povećava potrošnju u gamingu malo ali ne strašno ( 20 - 30W ) dok u idle modu i kad se bavim ovako nezahtjevnim stvarima je potrošnja manje više ista kao stock. Za FX 6300 okvirno možeš uzet da troši oko 30% manje u sličnim uvijetima dok u gamingu i ovako možda nekih 20-ak % manje. Drugi bitan faktor ti je grafa. Dakle ako ti grafa nije rastrošna onda kao što vidiš komp ne troši puno i dobro napajanje od 400W je dosta. Ako ćeš stavljati neku grafu koja troši puno više od HD 7850 (koja je inače jedna od najštedljivijih) onda trebaš pojačavati i napajanje. A za grijanje ! Pa svakako preporučam nereferentno hlađenje ako niš drugo onda radi buke. FX 6300 se ne grije puno i staviš bilo kakav cooler od 200 - 250 kn i imaš i tišinu i nemaš brige oko temperatura. Matična ti isto ovisi o specifičnim potrebama korisnika. sudeći po tvom opisu tebi ne treba neka skupa. Moja preporuka ti je Asus M5A97, Gigabyte GA-970A-DS3P.
Fx-9370...
kako nema? LINK
Asus Crosshair V Formula-Z je mislim prva ploča za koju su najavili da ima podršku za 220w procesore
Ljudi šta kažete na ovaj cooler za FX-8320?
http://www.ekupi.hr/ARCTIC-COOLING-Freezer-A30-hladnjak-za-kuciste-272094.aspx
Čitao sam i vidio da ga dosta hvale da je među tišima i dosta dobro hladi...
Ili ima nešta bolje do 250kn?