AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 874.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
ramzocro-HCR kaže...

4+2 mu je, al npr 970-ud3 ima 8+2... 

E a kod mene je 4+1

Stefag40
13 godina
protjeran
stefagtx kaže...
ramzocro-HCR kaže...

4+2 mu je, al npr 970-ud3 ima 8+2... 

E a kod mene je 4+1

ali ti imaš DS3 to su one DS3 koje su imale jače RDSove pa trpe 5ghz ko od šale

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

I znaci ja bi mogo Na ovu plocu Fx 8320 ..super {#}

Stefag40
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
stefagtx kaže...

I znaci ja bi mogo Na ovu plocu Fx 8320 ..super {#}

i 9590 ako oćeš :)

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
15 godina
AMD FX Club

Jedno pitanjce.

Naručio sam fx 6300, ovaj model: FD6300WMHKBOX

no sad gledam na stranici od matične ploče i nigdje nema točno tog modela nego: FD6300WMW6KHK

Jel ima kakve razlike izmedu ta dva modela i jel ce mi radit to?

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=970%20Pro3

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

To nema nikakve veze, FX 6300 je FX 6300.

iclock2much

2 0 hvala 1
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Jedno pitanjce.

no sad gledam na stranici od matične ploče i nigdje nema točno tog modela nego: FD6300WMW6KHK

FD6300WMHKBOX je Retail BOX verzija sa hladnjakom dok je ovaj drugi FD6300WMW6KHK tray ilitiga tvornički OEM.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
16 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Jedno pitanjce.

{#}

http://www.youtube.com/heat4HD
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

recite ovako, ako nisam nikad overclockao proc i to neznam radit, dali postoji možda neki "jednostavniji" način da dignem fx 8320 na 4gz?

hvala,

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ima. turbo, ti sam diže frekvenciju na 4 ghz-a, kad je to potrebno. pošto vidim da imaš asusovu ploču, možeš mu bezbolno podignut frekvenciju i pomoću AI suite programa kojeg si dobio na cd-u od matične. uključiš auto-tuning, imaš opciju   Fast i Extreme, odabereš, te ti program ti u cca 10-15 minuta sam nabrije procesor na sigurnu i stabilnu frekvenciju. i eto, dobio si brži proc, bez brljanja po biosu.

lp

grga
12 godina
odjavljen
ZeNGe_CRO-mt kaže...

recite ovako, ako nisam nikad overclockao proc i to neznam radit, dali postoji možda neki "jednostavniji" način da dignem fx 8320 na 4gz?

hvala,

pritisneš tipku za ući u bios prilikom boot screena, pronađeš oc sekciju u biosu i podigneš multiplier na x20 te izgasiš turbo opciju...a ako znaš guglat, ukucaš "overclocking fx 8320" i izbaci zanimljivih i korisnih rezultata poput:

http://www.overclock.net/t/1318995/official-fx-8320-fx-8350-vishera-owners-club

...

embrace whatever may come
14 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

hvala,

Uđeš u BIOS, promjeniš množitelj na 20X i napon manualno postaviš na 1.28V, za početak.

Ništa drugo nemoraš mijenjati.

Ukoliko ni to neznaš daj koju slikicu pa ti kažemo.

iclock2much
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

hvala,

pritisneš tipku za ući u bios prilikom boot screena, pronađeš oc sekciju u biosu i podigneš multiplier na x20 te izgasiš turbo opciju...a ako znaš guglat, ukucaš "overclocking fx 8320" i izbaci zanimljivih i korisnih rezultata poput:

...

Onda si i ti mogao malo bolje proguglat...

Posto ima Asus plocu onda je ovo jedini pravi pravi link za njega i bilo koga drugog s Asus plocom.

Naime, taj Guide sam vec par puta stavljao ovdje, ali naravno nikome se neda listat u nazad i bolje pogledat.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

http://imgur.com/a/gQSx8#0
12 godina
odjavljen
Rupy kaže...
eywa33 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

hvala,

...

Onda si i ti mogao malo bolje proguglat...

Posto ima Asus plocu onda je ovo jedini pravi pravi link za njega i bilo koga drugog s Asus plocom.

Naime, taj Guide sam vec par puta stavljao ovdje, ali naravno nikome se neda listat u nazad i bolje pogledat.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Nemoj pretjerivat...čovjeka sam uputio na oc guide video na kojem lik također ima asusovu ploču. I kolega je tražio pojednostavljeni način za iznimno blagi oc na navedenom procu, a taj se način može svesti na dva koraka ugrubo: uđeš u bios i podigneš multiplier na 20 :)

12 godina
odjavljen
AMD FX Club

Malo sam se igrao oko oc-a 8320...prvo sam oc napravio preko multipliera: na 21.5 ga drzao (4.3ghz), sve voltaze na stocku i bio je stabilan (llc sam stavio na very high od ovih opcija: normal, medium, high, very high i extreme). Zavrtio physics test u 3dmarku11 i score je bio oko 7200. Nakon toga sam probao preko fsb-a ocat, i stavio na 220mhz, mlti na x20=4.29, nb 2.42ghz. Test je ispao 7.5k.

Ukratko da zaključim:

Na nekoliko mjesta sam vidio da ljudi imaju bolje performanse ako klokaju fsb nego množitelj, iako je frekva ista. Bez obzira na to što je i NB povećan, fsb oc, barem u mom slučaju, daje bolje rezultate. Kažem bez obzira jer sam zavrtio i 4,3 sa množiteljom i NB-om postavljenom na 2.4ghz i opet dobio slabije rezultate od oc-a samo sa fsb-om.

Još nisam ni dizao napon, no nakon pola sata prime-a, sve uredno i temp nije presla 47C. Također, rezultat sa HPC na on nije dao previše performanse gaina a povećao je temp poprilično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...

...

Na nekoliko mjesta sam vidio da ljudi imaju bolje performanse ako klokaju fsb nego množitelj, iako je frekva ista. Bez obzira na to što je i NB povećan, fsb oc, barem u mom slučaju, daje bolje rezultate. Kažem bez obzira jer sam zavrtio i 4,3 sa množiteljom i NB-om postavljenom na 2.4ghz i opet dobio slabije rezultate od oc-a samo sa fsb-om.

Googlaj šta je FSB, pa ćeš shvatit zašto je tako. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
11 godina
AMD FX Club

Koji da uzmem, fx 6350 ili fx 8320?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 17:45 (nix111).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nix111 kaže...

Koji da uzmem, fx 6350 ili fx 8320?

hvala

8320

If u choose Peace be ready 4 War. If u choose Love be ready 4 Hate. If u choose Truth be prepared 4 Lies.The enemy has a job 2 do as well.
15 godina
AMD FX Club

Ne znam dal je ovo problem ili ne pa da vas pitam.

Dok preko CPU-z gledam procesor i njegov core speed, vrti se na oko 1300-2400 mhz, a inaće radi na 3500.

U to vrijeme dok to pratim, ne radim ništ posebno na kompu, evo sad dok su slikane ove slike sam instaliravao neki program, imao otvoren chrome, origin i još poneki program.

Zanima me dal pod taj core speed mora pisat njegova prava brzina od 3500 ili pošto nije pod otperečenjem, ne mora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Dok preko CPU-z gledam procesor i njegov core speed, vrti se na oko 1300-2400 mhz, a inaće radi na 3500.

U to vrijeme dok to pratim, ne radim ništ posebno na kompu, evo sad dok su slikane ove slike sam instaliravao neki program, imao otvoren chrome, origin i još poneki program.

Zanima me dal pod taj core speed mora pisat njegova prava brzina od 3500 ili pošto nije pod otperečenjem, ne mora?

To se zove cool'n quite, ak ti smeta ugasi ga u BIOS-u...

Naravno da neće bit non-stop 3500mhz kad nije uopće opterećen! 

15 godina
ramzocro-HCR kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

To se zove cool'n quite, ak ti smeta ugasi ga u BIOS-u...

Naravno da neće bit non-stop 3500mhz kad nije uopće opterećen! 

Naravno da mi ne smeta, no nisam znao dal to tak treba biti ili nešto nije uredu.

Ugl, hvala.

13 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Naravno da mi ne smeta, no nisam znao dal to tak treba biti ili nešto nije uredu.

Ugl, hvala.

Ja ga isto imam upaljenog a fx mi je na 4.6... Nema razloga držati proc na 100% ako čitaš vijesti na browseru/slušaš muziku..

Stava stvar, to je više za amerikance i one zemlje di je struja skupa.. Kod nas je dosta jeftina naprema nekim zemljama, pa se većina nas ni ne obazire na takve stvari..

16 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

i kod mene je tako. phenom padne na 800mhz a inace radi na 3.4ghz.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Cpre speed je nejgova trenutna brzina znaci-samo pod opterecenjem se dieze.Moj je na 4.2 radi na 1.4(otprilike tu negde)

-Nema razloga za brigu{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Pozz,

zanima me sto mislite o ovoj ploči za fx8320 procesor? Trenutno naručujem za brata proc i matičnu pa me zanima ima li mozda koja bolja/kvalitetnija u tom cjenovnom rangu.

Hvala na pomoći.

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Granzon kaže...

Pozz,

zanima me sto mislite o ovoj ploči za fx8320 procesor? Trenutno naručujem za brata proc i matičnu pa me zanima ima li mozda koja bolja/kvalitetnija u tom cjenovnom rangu.

Hvala na pomoći.

Jako dobra ploča, nema bolje u tom rangu. Osim ako preferiraš asus, onda je najbliža m5a97 r2.0.  lp

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
Granzon kaže...

Pozz,

Hvala na pomoći.

Ta ploča je dobar izbor za FX6300 može i FX8320 ali bez OC-anja

14 godina

Šta pričaš ?? Može na toj ploči bez problema clockati i FX 8320 ili FX 8350 !!

12 godina
itomic009 kaže...

Šta pričaš ?? Može na toj ploči bez problema clockati i FX 8320 ili FX 8350 !!

Pa dobro što si ti promjeni 990FX-UD5 r3.0 i Sabertooth R1.0, po onom što se dalo primjetiti bio si razočaran istim. Ako mi je šta promaklo objasni mi. LP

14 godina

Pa promaklo je tebi dosta toga očito a mogu reć da isto tako nemaš pojma o čem pričaš. UD3 je odlična za cijenu a UD5 je top ploča. Sabertooth isto tako je vrhunska ploča. Ja to mjenjam zato što mogu i što volim isprobavati i testirati, ne zato što nisu valjale te ploče. Imao sam UD3 i Asus M5A97 EVO prije ove dvije i sve su dobre ploče, pogotovo za prosječnog korisnika.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice