Ove dvije jesu za prosječnog korisnika, a za overclock FX8320 znaš i sam da treba pored dobre ploče i dodatna ulaganja za stabilan clock
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.959
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko si ti ovih ploča osobno isprobao ??
OD ovih ni jednu neke druge slabije sam imao mATX ploče a sad trenutno Sabertooth R2.0 i nemislim je mjenjat.LP
OD ovih ni jednu neke druge slabije sam imao mATX ploče a sad trenutno Sabertooth R2.0 i nemislim je mjenjat.LP
Kako onda možeš nešto tako napisat da su za prosječnog korisnika? Isprobaj obadvije ploče pa ćeš vidit, nemožeš ih uspoređivat s mATX pločama kad ove dve imaju 8+2faznu..
I ja sam danas stavio u pogon svoga FX 8320 i maticnu asrock 970 extreme3.
Za sad sam jako zadovoljan u odnosu na starog athlona x4 640.
Jel resetiraš bios kad staviš taj "pokvareni" cpu? Ako ga nisi resetirao prvi put kad si mjenjao procesor onda ti to može bit razlog zašto MBO ne hvata...
Jel resetiraš bios kad staviš taj "pokvareni" cpu? Ako ga nisi resetirao prvi put kad si mjenjao procesor onda ti to može bit razlog zašto MBO ne hvata...
Nisam ga resetiro prvi put, dok sam danas prikopčo ploču nista nisam resetiro. Kako sad da rješim problem, molim te pomozi.
Nisam ga resetiro prvi put, dok sam danas prikopčo ploču nista nisam resetiro. Kako sad da rješim problem, molim te pomozi.
Ok, ajmo od početka, jesi već na toj ploči koristio neki procesor pa si stavio taj što je sad mrtav a da pritom nisi resetirao bios, ili si ploču kupio polovnu a nisi resetirao bios prije stavljanja procesora tog?
Ako si bilo šta od to dvoje napravio a da nisi resetirao bios onda si napravio sranje i postoji mogućnost za zdravo-doviđenja procesoru.
Pokušaj opet stavit taj "mrtvi" proc al ovaj put resetiraj bios, spoji ona dva jumpera na 10-15 sekundi da se resetira i onda pali komp...
Pa mislim da bi trebao prvo reci naziv procesora i ime maticne ploce i brzo bi se to rijesilo
Pa mislim da bi trebao prvo reci naziv procesora i ime maticne ploce i brzo bi se to rijesilo
Procesor je nov AMD FX-8350, ploča je također nova m5a97 r 2.0.
Nikakav reset biosa nisam radio kad sam priključivo. Znači odmah sam sve spojio i ne radi.
a koji ti je stari cpu
a koja ti je verzija biosa jesi radio update
A napajanje koje ti je jel jace od 500Wati i ako je to ok onda je do proca odneses ga i kazes da nije ispravan imas valjda garanciju na njega ako kazes da je nov
sto ti preostaje nego da probas na nekoj drugoj ploci nista vise
Prijatelj mi je predlozio da u BIOS-u pronadjem opciju da utisam(smanjim broj obrtaja ventilatora) kulera na procesoru AMD FX6100. E sad, u BIOS-u postoji opcija H/W Monitor. U okviru nje postoji opcija CHASSIS INTRUSION -podesena na disabled ( sa mogucnoscu podesavanja na enabled i reset), zatim opcija CPU SMART FAN TARGET koja ima opcije podesavanja temperature od 40-60 stepeni Celzijusa, potom sledi opcija CPU MIN FAN SPEED(%) koja nudi vrednosti od 0-87.5 i opcija SYS FAN 1 CONTROL sa mogucnostima 50, 75 i 100%. Kako da podesim ove parametre, da utisam kuler, a da opet omogucim da po potrebi pojaca hladjenje i ne dozvoli pregrevanje procesora pri vecim opterecenjima. Nisam ovo nikada radio pa bih molio neki savet da ne napravim neku stetu. Hvala unapred
Vecer!
Otkazuje mi maticna ploca (asrock 990fx extreme3) vise iz razloga jer sam nepismen i nisam procitao da moj proc (fx8350) nije medju podrzanima (oprez tko kupuje!) pa bi ju trebao zamjeniti novom, zanimalo me je da li je ovo dobar izbor i da li netko ima bolju preporuku do nekih 1000-1100kn. Klokanje me ne zanima tako da ako postoji neka koja stabilno radi a da je i jeftinija, prihvacam :) Hvala!
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#ov
Po mogućnosti revizija 3.0 ili 4.0 zbog variranja napona i boljeg hlađenja naponske
gore linkana asusica ili Gigabyte GA-970A-UD3?Ili moze preporuka neke druge maticne do 700kn?Mozda poslije nabacim i noctuu pa OCam na 4.4-4.5 ghz...
Ona koja ti bude imala veću garanciju :)
moze neko reci na koliko GHZ je moguce dignit fx8320 s cooler master hyper 212 evo a da bude sta dugotrajnije znaci da nije opterecen do kraja i da ne plane u roku po godine godinu,4.5?4.3?fala
Vecer!
Otkazuje mi maticna ploca (asrock 990fx extreme3) vise iz razloga jer sam nepismen i nisam procitao da moj proc (fx8350) nije medju podrzanima (oprez tko kupuje!) pa bi ju trebao zamjeniti novom, zanimalo me je da li je ovo dobar izbor i da li netko ima bolju preporuku do nekih 1000-1100kn. Klokanje me ne zanima tako da ako postoji neka koja stabilno radi a da je i jeftinija, prihvacam :) Hvala!
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#ov
iman ja ga970a-ud3,procesor mi je 8320 na 4.0 tako da ti je na isto GHZ ko 8350 i radi odlicno
dali se isplati uzeti amd fx procesor za gaming ? :)