AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
ansha kaže...
@Svenos
Eto ja ti imam kombinaciju fx6300 i 970 ud3. Cool er je AC Freezer 13 i dovoljan je za do 4.5ghz al ovisi i o tome kolki napon trazi procesor.
Meni je optimalni setting stock napon + LLC (1.3-1.34V) i 4.4ghz. Pri tom je temp. socketa ~48C a core 54C u primeu (small fft, blend ga ne dize iznad 50C). U igrama ne prelazi 45-46C.
Benchao sam ga malo i na 4.7 pri 1.425V al tu core bude blizu 70C a i u primeu zna jedna jezgra "puknut" nakon 10-20min small FFT-a.

Pa to je onda dobro... Super, hvala na informaciji... :)

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
grgaRi kaže...
a s ovim hladnjakom i termalnom granicom koju si je cyberdemon postavio, nećemo se nagledat primea ni ibt-a. Ne mislim ništa negativno, da nebi bilo zabune.

U pravu si :)

Spustio sam voltazu na 1,40V, frekvenciju na 4,5GHz i sad su temperature koje mi se svidjaju.

Pod opterecenjem je napon 1,428V. Sve testove prolazi i za sad mi netreba vise :)

Ono sto me iznenadilo je da mi s novom plocom i graficka kartica ide u veci overclock!!

Prosjek u BF3 mi se povecao s 80FPS-a na preko 90FPS-a! Samo s novom maticnom. Woohoo :)

Znam da vas (bar na ovoj temi) kopka do koliko moze ici, al stvarno necu isprobavati dok ne nabavim npr. Noctu. ;)

P.S. ako mi ipak dodje da probam veci clock i Prime, javit cu rezultate.

I da vam svima jos jednom zahvalim na pomoci pri odabiru procesora i ucenju o overclocku!! :D

Jesi ugasio thermal control/thermal throttle? Kad to napraviš pukni prime95/burn in, battlefield 3, pa ćemo vidit dal je stabilan procesor... 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
13 godina
eywa33 kaže...

Ramzo ima brutalan oc na slaboj voltaži...tako bar kaže

Ne spominji moje ime uzalud..

Rijetkost je da na sitnoj voltaži imaš brutalan OC, može moj bit i brutalniji da mi netko dadne formulu V, samo osoba je i sama stavila fail na SS-u prime95 čudi me kak nije crashao PC mu, jer nije ni pomaknuo voltažu sa stock-a.

ISPRIČAVAM SE ZA DUPLI POST! NA MOBITELU SAM! 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 16:46 (ramzocro-HCR).
16 godina
neaktivan
cropunk kaže...

Evo probao dignut na 4.5 8320 pa su tu slike pa da vidimo opet jel to sve u redu ?

a imam cooler arctic cooling freezer 7 pro rev.2

vidiš da ti se jezgre ruše na tom naponu, premali je to napon za takav clock, preko 1.42V ga moras sigurno imat za takvu brzinu

Moras gledati u prim95 svih 8 workera(jezgri)... kada jedna od njih faila, prestane radit (not working) onda znači da moraš još malo dići voltažu

ako ti 10min izgura bez rušenja jezgri, a da je temp u loadu ne prelazi 63°C onda si ga uspio naći stabilnog na tom clocku za tu voltažu

http://www.youtube.com/heat4HD
15 godina
AMD FX Club

Jel inace se kod svih desava na gigabytovim plocama da imaju drop napon ili je to kod mene posto evo pokusavam clock raditi ovaj fx 8350 pa sad zasad sam stigao na 4.6ghz sa naponom od 1.5v

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

to je malo previše napona. Kako si podesio llc?

EDIT: ajoj, sad sam vidio koju mbo imaš. nije baš za neko klokanje, ne znam dal ćeš i moć nešto više od tih 4.6. slaba je to matična za 8350

grga
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 18:47 (grgaRi).
15 godina
AMD FX Club

evo bas sad testiram u prime 95 nakon svih moguci pokusaja na 4.6GHz trenutno sa naponom od 1.456v

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Bok decki!

Je netko vec stavio ovo?

http://www.techpowerup.com/158534/new-windows-7-bulldozer-patches-available.html

Pa nek strucanjaci s teme prouce ovo i daju svoje misljenje {#}

Na koje se procesore to odnosi? Tj, mene zanima dal vrijedi i za 8320 :)

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

koliko ja vidim, radi se o patchevima za bulldozer, ne za piledriver

grga
13 godina
grgaRi kaže...

koliko ja vidim, radi se o patchevima za bulldozer, ne za piledriver

{#}{#}

Hvala

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
12 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pozdrav ekipa. Zanima me sljedeće:

Upalio sam prime da provjerim clock i temp, odn stabilnost proca. Na 4,2 sa turbo izgasenim i voltazom na 1.4 proc je stabilan i poprilično hladan, nakon nekih 15ak minuta primea tek na 42C ...No primjetio sam da cpu usage stoji na 100% (normalno) no dok na hwinfo pratim jezgre, frekvencija tu i tamo na ponekoj jezgri padne na 3ghz, pa se vrati, no cpu usage ne pada unatoč tome. E sad me zanima je li i vama bude tako, ili su vam clockovi svake jezgre na zadanoj frekvi cijelo vrijeme u primeu?

C1E disabled, SVM disabled, Turbo disabled, C6 enabled (je li vi gasite ovaj C6 il ne?)

I još jedno pitanje, na 4,2ghz sam došao isključivo multiplierom, nisam dirao fsb. Koji način oc-a vi preferirate i zašto-ukratko?

tnx

embrace whatever may come
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pozz !

meni u primeu budu frekvencije "zakucane", stalno na zadanom clocku. taj c6 bi trebalo ugasit, probaj.

lakše je clockat samo sa množiteljem, jer kad dižeš fsb, dižeš i frekvenciju memorijskih modula te pci, pci express, čitavi NB. malo je kompliciranije, zbog ram-a, al je isto zanimljivo, treba prije dobro proučit vodič za clockanje sa fsb-om{#}

grga
15 godina
AMD FX Club
http://www.bartman1973.com/vishera-fx-8350-gigabyte-990fxa-d3/ Evo gledam ove slike i nacin sta je ovaj radio i mislim da
je moguce clokati na 5Ghz ali da je stabilan to mu nevjerujem ali za validaciju je moguce.Nisam pokusavo mada sam ja uspio
na 4.5Ghz sto me zanima u vezi NB ja nisam dizao napon pa me zanima ako dignem jel stvarno moguce dobiti stabilan clock.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
eywa33 kaže...

Upalio sam prime da provjerim clock i temp, odn stabilnost proca. Na 4,2 sa turbo izgasenim i voltazom na 1.4 proc je stabilan i poprilično hladan, nakon nekih 15ak minuta primea tek na 42C ...No primjetio sam da cpu usage stoji na 100% (normalno) no dok na hwinfo pratim jezgre, frekvencija tu i tamo na ponekoj jezgri padne na 3ghz, pa se vrati, no cpu usage ne pada unatoč tome. E sad me zanima je li i vama bude tako, ili su vam clockovi svake jezgre na zadanoj frekvi cijelo vrijeme u primeu?

C1E disabled, SVM disabled, Turbo disabled, C6 enabled (je li vi gasite ovaj C6 il ne?)

I još jedno pitanje, na 4,2ghz sam došao isključivo multiplierom, nisam dirao fsb. Koji način oc-a vi preferirate i zašto-ukratko?

tnx

To znači da nisi ugasio APM ili nisi upalio HPC i overclock ti nije validan.

11 godina
AMD FX Club

fx 4350 ili fx 6300

koji je bolji?

jel mi vise koristi veci broj jezgri ili vise GHz?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 10:40 (nix111).

0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...
http://www.bartman1973.com/vishera-fx-8350-gigabyte-990fxa-d3/ Evo gledam ove slike i nacin sta je ovaj radio i mislim da
je moguce clokati na 5Ghz ali da je stabilan to mu nevjerujem ali za validaciju je moguce.Nisam pokusavo mada sam ja uspio
na 4.5Ghz sto me zanima u vezi NB ja nisam dizao napon pa me zanima ako dignem jel stvarno moguce dobiti stabilan clock.

a gledaj, on je benchao "vani", na bench table-u. procesor hladi sa vodom i dodatno hladi ventilatorima, taj siroti 4+1 vrm

grga
14 godina
nix111 kaže...

fx 4350 ili fx 6300

koji je bolji?

jel mi vise koristi veci broj jezgri ili vise GHz?

Pa FX 6300, inako se oba clockaju na iste taktove a ovaj ima 50% više jezgara nego FX 4350 !!

13 godina
protjeran
grgaRi kaže...
dreadmoore kaže...

a gledaj, on je benchao "vani", na bench table-u. procesor hladi sa vodom i dodatno hladi ventilatorima, taj siroti 4+1 vrm

Testeri imaju takozvane " oc " biose .. I puno lakše je klokati 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Moze pomoc oko kupnje maticne?

Znaci planiram nabavit FX8320, ali prvo bih clockao Athlon 2 x3 450 pa bih trebao neku povoljnu maticnu koja bi kasnije

mogla clockat i FX8320.

Hvala

Lp

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
eywa33 kaže...

tnx

To znači da nisi ugasio APM ili nisi upalio HPC i overclock ti nije validan.

Hvala na odgovoru... HPC je bio izgašen i to je bio razlog padanja frekve. No s upaljenim hpc-om temp je otišla i do 55C, a bez hpc-a je bila na 42C nakon 15ak min. U 3dmarku sam sa hpc on dobio 100 bodova više što i nije previše ako uzmem u obzir povećanje temp od 10C. Ne znam, bez hpc-a mi je npr. crysis kojeg evo trenutno igram išao bez problema na very high, pa s obzirom da mi i nije benchanje prioritet, stavit cu hpc na off :)

hvala još jednom. {#}

evo sad sam probao sa C6 off i HPC off...physics score je tek 80 bodova lošiji a u primeu frekva na 1-3 jezgre padne tu i tamo, no temp opet ne idu iznad 45 :)...ipak hpc off nije neki performance killer. za gaming je mislim hpc off zdravija opcija u kombo sa malo jačim klockom. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 17:10 (eywa33).
12 godina
odjavljen
Bugzapper kaže...

Moze pomoc oko kupnje maticne?

Znaci planiram nabavit FX8320, ali prvo bih clockao Athlon 2 x3 450 pa bih trebao neku povoljnu maticnu koja bi kasnije

mogla clockat i FX8320.

Hvala

Lp

Ovisno sa koliko novaca raspolažeš...ga-990xa-ud3 koju imam ja i par ljudi na forumu je definitivno best buy za te novce. dobiješ 8+2 faze, sli podršku i solidne oc mogućnosti. iako nisam ja pokušavao neke jače clockove, neki na forumu (ramzo (nemoj zamjerit):) su lijepe clockove postigli sa istim cpu i mobo. ako ćeš dat još 400tinjak kn uzmi sabretooth ili 990fx od gigabyte-a (nešto jeftinija).

14 godina
AMD FX Club

Kupi si GB FX990 UD5 od forumaša iTomić.

iclock2much

5 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

podpisujem se pod pod ova dva prijašnja posta od kolega. ja sam se zahebo sa svojom matičnom, sad mi je žao šta nisam uzeo jaču. ud3 ili ud5, definitivno. ili ona malo jača asusica{#}

grga
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 17:31 (grgaRi).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Dal se isplati prelazit sa Phenoma II x4 945 na fx 6100? Dal se vidi velika razlika?

Grafa koju bi morao vrtit je hd 7870 jer ovaj phenom bi ju teško.

Hvala.

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ford eleanor kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Dal se isplati prelazit sa Phenoma II x4 945 na fx 6100? Dal se vidi velika razlika?

Hvala.

Ja bih uzeo FX 6300.

Pitam zato jer sam našao jedan za 600 kn sa 2 godine garancije.

Jel to uopće realna cijena ili previše?

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 12:23 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Hvala.

Ja ti imam fx6300 i 7850 koja ie clockana kao stock 7870 i ja nemam nikakvih problema. Clockovi su 1150/1350 na 1.18V...

14 godina
AMD FX Club

Jedno pitanje, naručujem za frenda neki AMD FX procesor između ostaloga a nemaju kulera na lageru.Hoće li onaj od ADM moći poslužiti neko vrijeme i hoćw li sa njim biti problema

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
ford eleanor kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Hvala.

Ja bih uzeo FX 6300.

Pitam zato jer sam našao jedan za 600 kn sa 2 godine garancije.

Jel to uopće realna cijena ili previše?

Realno.

13 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...

Jedno pitanje, naručujem za frenda neki AMD FX procesor između ostaloga a nemaju kulera na lageru.Hoće li onaj od ADM moći poslužiti neko vrijeme i hoćw li sa njim biti problema

Ako neces clockati i vrtiti najzahtjevnije programe, i ako ti buka ne smeta, moze i sa stockom. Ja imam stock za fx6300 i u idleu je na 1500-2000rpma a pod naporom je izmedju 3500-4500rpma...

14 godina
Svenos kaže...
dejan1471 kaže...

Ako neces clockati i vrtiti najzahtjevnije programe, i ako ti buka ne smeta, moze i sa stockom. Ja imam stock za fx6300 i u idleu je na 1500-2000rpma a pod naporom je izmedju 3500-4500rpma...

Ma nit misli clockat nit neke programe zahtjevne vrtiti, večinom slušanje muzike net i igrice.

dejanceeeeeeeeee
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice