Savjet za tajming pri kupovini laptopa

poruka: 4
|
čitano: 3.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjet za tajming pri kupovini laptopa

Bok forumaši.

Zanima me sljedeće:

kad bi bilo najbolje kupiti novi laptop? Trenutno imam laptop, pomalo me počinje zafrkavati i htio bih promjenu, ali mi nije velika žurba. Preferiram Toshibu ili eventualno Sony.

Pitanje oko tajminga se odnosi na neke nove generacije procesora koje trebaju izaći, hibridni hard diskovi i slične novosti. Već neko vrijeme pomalo pratim po dućanima, stalno se vrti par istih laptopa, pa možete li me uputiti negdje gdje bi mogao vidjeti neke najave (kao kod mobitela..) što nas očekuje uskoro i na što bi možda bilo dobro pričekati.

Ne bi htio sad kupiti neki sa i5 procesorom, kad npr taman za 2 mjeseca izlazi neka nova ludnica, a ja nisam znao :)

Okvirni rang cijene koja me zanima je oko 6 - 7,5k kuna.

Hvala, pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjet za tajming pri kupovini laptopa

Za što koristiš laptop? U tehnologiji nema smisla cekat da izađu nove serije ovoga onoga jer tako bi mogao 15 godina cekat na novi laptop. Ako cekas novu tehnologiju pocetne cijene te nove serije su visoke. Strpis se pola godine da padnu cijene, kad paf, ti bi ga sad kupio al gle, za 3 mjeseca izlazi novi brzi bolji jaci efikasniji.. i tako do u nedogled. Najbolje ti je kad imas novac, odedit sto zelis, koje su ti realne potrebe i onda si priustit nesto. Također možeš li navest što stvara probleme kod trenutacnog laptopa? Spor, pregrijaje se?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Za što koristiš laptop? U tehnologiji nema smisla cekat da izađu nove serije ovoga onoga jer tako bi mogao 15 godina cekat na novi laptop. Ako cekas novu tehnologiju pocetne cijene te nove serije su visoke. Strpis se pola godine da padnu cijene, kad paf, ti bi ga sad kupio al gle, za 3 mjeseca izlazi novi brzi bolji jaci efikasniji.. i tako do u nedogled. Najbolje ti je kad imas novac, odedit sto zelis, koje su ti realne potrebe i onda si priustit nesto. Također možeš li navest što stvara probleme kod trenutacnog laptopa? Spor, pregrijaje se?

Normalno :) ali npr. malo više sam pratio novosti oko mobitela i znao sam kad će izaći novi Samsung, pričekao ga i kupio dok je model svjež i aktualan. Zasad nisam našao nešto takvo vezano za laptope.

Ne pregrijava se (Toshiba A500-13F), postao mi je spor, želim veću dijagonalu monitora - 17,3 i općenito bolju sliku (valjda LED)..

Koristim ga za posao po cijeli dan - za razne programe za crtanje, proračune itd..da sad ne preciziram sve :) , a budući da stvarno dosta vremena provodim za laptopom, smeta me ako ne radi onako kako si zamislim :)

Uglavnom, ideja je bila da mi kažete ako znate izlazi li sad uskoro nešto što bi bilo zanimljivo za pričekati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 14:37 (Mraz).
16 godina
neaktivan
Mraz kaže...
cecenac kaže...

Normalno :) ali npr. malo više sam pratio novosti oko mobitela i znao sam kad će izaći novi Samsung, pričekao ga i kupio dok je model svjež i aktualan. Zasad nisam našao nešto takvo vezano za laptope.

Ne pregrijava se (Toshiba A500-13F), postao mi je spor, želim veću dijagonalu monitora - 17,3 i općenito bolju sliku (valjda LED)..

Koristim ga za posao po cijeli dan - za razne programe za crtanje, proračune itd..da sad ne preciziram sve :) , a budući da stvarno dosta vremena provodim za laptopom, smeta me ako ne radi onako kako si zamislim :)

Uglavnom, ideja je bila da mi kažete ako znate izlazi li sad uskoro nešto što bi bilo zanimljivo za pričekati.

Ahoj,

svi brandovi, tj. proizvođači laptopa izbacuju nove modele na kvartalnoj bazi. Konkretnije promjene u modelima u odnosu na lineup za Q4 bi se trebale dešavati početkom 2. mjeseca.

Za neki veći skok kod novih modela bi trebalo ipak pratiti što rade Intel i AMD, tj nVidia i AMD ako više težiš ka gamingu, jer je praksa svih brandova da štancaju modele s praktički istim procesorom kvartal za kvartalom i proglase to novim modelom (primjera radi, lako je popratiti "evoluciju" modela s intel procesorima B9*0 - krenuli su pocetkom godine ako se ne varam s modelom B940, da bi na kraju završili na modelu B980, a jedina osjetna razlika među njima je takt koji se u svakoj novoj inacici povećavao za 100MHz :) ).

Sve u svemu, kod kupovine laptopa najbolje je kupiti odmah i ne čekati :)

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice