NOTEBOOK TOSHIBA 15.6" Satellite C660D-1GH

poruka: 11
|
čitano: 8.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
NOTEBOOK TOSHIBA Satellite C660D-1GH

Zanima me kakva su iskustva s ovim laptopom? Mogu li ce na njemu igrati igrice poput Simsa  3?
ovo su specifikacije:
• Procesor: AMD E-300 (1.3 GHz, Cache 1MB)
• Zaslon: 15.6" LED HD 1366 x 768
• Grafička kartica: AMD Radeon HD 6310 do 1981MB
• Memorija: 4GB DDR3-1066 MHz (2 SODIMM slota, maksimalno 8GB)
• Tvrdi disk: 500GB (5400 okr. SATA II)
• DVDRW SuperMulti DL
• Mrežna kartica: 10/100 Mbps
• Wi-Fi: 802.11b/g/n
• Bluetooth 3.0 + HS
• Čitač memorijskih kartica (SD, miniSD / microSD, SDHC, SDXC, MultiMedia Card)
• Ugrađena web kamera
• Baterija Litij-Ionska 6 ćelija, do 5:15h rada
• I/O portovi:
- 2x USB 2.0 
- 1x Audio out 
- 1x Mic In 
- 1x LAN RJ-45 
- 1x VGA (15-pin D-Sub)
• Težina 2.54kg 

Hvala! 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Procesor je jako loš za igranje igri, grafička također nije bogzna kaj.

Ima puno bolji laptopa za tu svrhu, samo reci do koje cifre.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: NOTEBOOK TOSHIBA 15.6" Satellite C660D-1GH
Mislio sam nešto do 3500 kn... Vidio sam još i Acer Aspire 5733z u harvey normanu, 2.13 GHz procesor, grafička intel graphics hd 3000, windows 7... Mislim ne treba meni neki gamerski laptop, tek toliko da može takve nekakve igrice pošteno pokretat...
14 godina
protjeran

Harvey Norman je smijurija od dućana, radije pogledaj neke specijalizirane dućane u kojima ćeš proći jeftinije. Također Acer nije bogznakakav proizvođač.

Primjerice pogledaj ovaj laptop.

A6 3400M quad core, 4 gige rama, jako dobro hlađenje te grafička sposobna za laganije igranje, pa čak i novijih naslova.

Dakle, ima bolji procesor, dosta jaču grafičku, puno puno bolje hlađenje, kvalitetnija izrada i duplo veća garancija.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 23:54 (Mario92).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem je i u tome što tražim negdje gdje se može uzeti na rate... Gledao sam u feniksu (ono na poljanicama), tamo imaju samo ili one jeftine ili skupe... Čak su i ti skuplji lošiji od ovog... Gledaosam na svim stranicama... Elipso, konikom, techno market, merkur, pevec...... Ostao sam bez ideja i ovo mi je na kraju ispala najbolje opcija... Gledao sam i po internetu, ljudi kažu da su oduševljeni tim laptopom...
16 godina

Što se tiče naplate na rate, evo načina plaćanja iz Telebita:

Na prodjanom mjestu moguće je plaćati jednokratno gotovo svim vrstama kreditnih i bankovnih kartica, gotovinom te uplatama na naše transakcijske račune.
Obročna plaćanja moguća su za slijedeće kartice:

• ZaBa Master Card (beskamatno 2-12 rata, potrošački krediti do 36 rata)
  • ZaBa Maestro Card (beskamatno 2-12 rata)
  • Diners (beskamatno 2-12 rata, potrošački krediti do 13-60 rata)
  • Erste Maestro (beskamatno 2-12 rata)
  • RBA Master, Visa, Maestro (beskamatno 2-5 rata, moguće je i na više rata uz kamate)
  • American express (potrošački krediti do 60 rata za fizičke osobe ili do 36 mjeseci za tvrtke)
  • PBZ Maestro karticom (beskamatno 2-12 rata)
13 godina
neaktivan
Općenito, web-shopovi ne dolaze u obzir... Trebala bi biti baš trgovina. Vidio sam tek sada da laptop koji ste mi preporučili ima čak i slabiji procesor od ovog acera...
16 godina
Ali je quad-core.
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
16 godina

Nisu webshop (adresa i kako doći do njih: http://www.telebit.hr/kako_HR_ZG_Li.aspx).

Odgovor na drugo pitanje: ne znam od kada je stariji procesor "sličnih karakteristika" (otprilike isti takt prilikom najslabijeg opterećenja, ostalo je sve različito) jači od novijeg, a k tome stariji ima 2 jezgre (e-300), a noviji 4 (3400m) (evo usporedba oba procesora: http://www.cpu-world.com/Compare/401/AMD_A6-Series_for_Notebooks_A6-3400M_vs_AMD_E-Series_E-300.html)

Također, ovdje su kolege s foruma objasnili malo kako taj procesor funkcionira: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-quad-core-a6-3400m/133901.aspx

U svakom slučaju, kolega ti je definitivno ponudio dobar laptop. Naravno, ne moraš uzeti preporuku, ni njemu ni meni u džep, samo ti želimo pokazati da si se zbunio, radi se o fizičkom dućanu u koji možeš ući, platiti na rate (hoćeš li beskamatno ili uzeti kredit na kreditnoj kartici), te da je ovaj laptop mnogo bolji izbor za ono što ti trebaš umjesto onoga što si ti prvotno postavio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 13:05 (WackyZG).
13 godina
neaktivan
Ja se ispričavam, stvarno se ne razumijem u takve stvari... Postoji još jedan problemčić... Pošto mi taj laptop kupuje mama, trebao bi biti na 24 rate... Ovaj laptop može samo na 12... Znate li možda koju trgovinu gdje se može kupovati na 24 rate?
16 godina
tomek.brestje kaže...
Ja se ispričavam, stvarno se ne razumijem u takve stvari... Postoji još jedan problemčić... Pošto mi taj laptop kupuje mama, trebao bi biti na 24 rate... Ovaj laptop može samo na 12... Znate li možda koju trgovinu gdje se može kupovati na 24 rate?

Može se i kod njih na 24 rate, ali samo MasterCard, Diners, AMEX, potrošački krediti. Jedino što to nije bez kamata. Inače, jako je teško naći dućan koji nudi na otplatu do 24 rate, a da se ne mora uzeti potrošački kredit i plaćati kamate.

Ako ti mama ima račun u Zagrebačkoj banci, znam da Harvey Norman nudi beskamatno plaćanje za tu banku do 24 rate, samo što... ne znam što ti od tamo uopće preporučiti.

Ovako, gledam njihov katalog, imaju na akciji sljedeće modele:

Compaq Presario CQ57-421EM - 3.299,00 kn (137,46 kn rata*24)

Acer Aspire 7750ZG LX.RD002.007 - 4.499,00 kn (184,46 kn rata*24)

HP ProBook 4535S A1E74EA - 3.699,00 kn (154,13 kn rata*24)

Za HPa sam u Google - u vidio da ima tema ovdje na forumu, pa malo prošvrljaj po njoj, Acer je u Linksu jeftiniji (ali opet, oni nemaju 24 rate bez kamata, samo potrošački kredit), a Compaq... to je u biti nešto poput one Toshibe za koju si ti pitao = neisplativo, tako da bi ja birao između Acera i ProBook - a, ali neka netko tko je malo upoznatiji s laptopima pogleda, pa preporuči koji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 8:55 (WackyZG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice