Dajte shvatite više da je mbaksa u pravu.
Al' ozbiljno, jest!
Al' ozbiljno, jest!
Ma i ja se isto slazem s mbaskom! Ja sam spreman vjerovati u te rezultate ako ih netko zaista dokaze!
p.s. vidim da je mbaska promjenio i svoju sliku u skladu s ovom raspravom (za one koji ne znaju, na slici je James Randi, jedan od najvecih skeptika (kako on sebe voli nazivati) u povijesti)
p.p.s. sad sam shvatio da sam u gornjoj recenici upotrjiebio zagradu u zagradi! lol ne znam cak ni jel to dopustenu u hrvatskom jeziku, ali bas me briga!
Ma i ja se isto slazem s mbaskom! Ja sam spreman vjerovati u te rezultate ako ih netko zaista dokaze!
p.s. vidim da je mbaska promjenio i svoju sliku u skladu s ovom raspravom (za one koji ne znaju, na slici je James Randi, jedan od najvecih skeptika (kako on sebe voli nazivati) u povijesti)
p.p.s. sad sam shvatio da sam u gornjoj recenici upotrjiebio zagradu u zagradi! lol ne znam cak ni jel to dopustenu u hrvatskom jeziku, ali bas me briga!
Al' ozbiljno, jest!
Daj nas onda ne zavlaci vise nego napisi u cem je bit.
Rijec je o glupostima, izmisljotinama i kao takvima to se ne moze dokazati. Mislim, kako uopce mozes tako nesto napisati? Emotove nebuloze nisu zasnovane na znanosti - nisu zasnovane na nicemu - totalno su izmisljene. I sad ako se njegovi "pokusi" ne mogu ponoviti, onda je posve jasno o cemu se radi. Nema se tu sto dokazivati kad je rijec o izmisljotinama. Daj, kad si vec citao knjigu, objasni na cemu se temelje te njegove gluposti. Ne temelje se na znanosti, ne temelje se na pokusima - na cemu onda?
Molim bez ovakvih provala ubuduce, OK? Nemoj stavljati ljude koji su strasno doprinjeli znanosti uz sarlatane/prevarante tipa Emoto.
Sve je to fino, ali dajte natjerajte ovog lika po imenu SOS da konačno konkretizira ove svoje navode. Inače vam rasprava prelazi u, joj kako mrzim izraz, mlaćenje prazne slame.
Rijec je o glupostima, izmisljotinama i kao takvima to se ne moze dokazati. Mislim, kako uopce mozes tako nesto napisati? Emotove nebuloze nisu zasnovane na znanosti - nisu zasnovane na nicemu - totalno su izmisljene. I sad ako se njegovi "pokusi" ne mogu ponoviti, onda je posve jasno o cemu se radi. Nema se tu sto dokazivati kad je rijec o izmisljotinama. Daj, kad si vec citao knjigu, objasni na cemu se temelje te njegove gluposti. Ne temelje se na znanosti, ne temelje se na pokusima - na cemu onda?
Pa ne mogu ti cijelu knjigu objašnjavati i prepričavati ako je ti nisi uopće pročitao. Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?
Često se nađem u situaciji da je oko mene totalna tišina i samo odjednom neka plasika napukne.
@Hex
To je promjena temperature, pa se plastika blago širi/skuplja.
Ovo je već objašnjeno prije u temi...
Pa ne mogu ti cijelu knjigu objašnjavati i prepričavati
Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?
Da se nadovežem, mbaksa, pročitaj malo ovu temu. Stavit ću sliku posta kojim je otvorena tema. Jedna od gluposti koje je SOS napisao jest da je voda pametna i da reagira na osjećaje,... Ovako, da bi biće moralo biti pametno i da može osjećati mora imati mozak. Kolko vidim voda nema mozak. A nema niti nikakve stanice. Zbog toga te molim da prestaneš kvariti temu.
Da se nadovežem, mbaksa, pročitaj malo ovu temu. Stavit ću sliku posta kojim je otvorena tema. Jedna od gluposti koje si napisao jest da je voda pametna i da reagira na osjećaje,... Ovako, da bi biće moralo biti pametno i da može osjećati mora imati mozak. Kolko vidim voda nema mozak. A nema niti nikakve stanice. Zbog toga te molim da prestaneš kvariti temu.
Ja se osobno, kao sto sam vec u nekoliko navrata rekao, ne slazem s emotovom tezom da je voda pametna (ako je on to uopce napisao, jer tko zna, mozda je SOS nama sve krivo protumacio!), tj. da ima osjecaje. Prije nego sto krenem dalje, zelim napomenuti da ja ni u sta ne vjerujem, dok se to ne dokaze (osim u Boga, ali to sad nema veze jer tu govorimo o znanstvenim stvarima)! Dakle, jedna od mogucih teorija koju sam smislio bila bi ta da voda tako "reagira" zbog energije, ali u nekom obliku koji mi jos ne poznajemo! Po toj teoriji, ako takva energija postoji te ona moze biti pozitivna i negativna (jaca ili slabija, bolja ili losija, cisca ili oneciscenija, kako god hocete) te svaka osoba (zivo bice) oslobadja tu energiju za vrijeme nekih jacih emocija! Tako recimo dok pise na papir nekakvu psovku ili slicno, na papir prenosi tu losu energiju te kada se taj papir prinese vodi, energija mjenja njenu strukturu, te kristali izgledaju "ruzno". Isto tako i glazba, dovoljno je da u toj prostoriji bude jedna muha, ili jedna boljka koja ce pod utjecajem te glazbe oslabadjati energiju (dobru ili losu, ovisno o glazbi) te ju davati vodi! Mislim da bi pronalazak te energije objasnio i zasto igrac (ili cijela momcad) u nekom sportu za kojeg navija puno ljudi ima prednost pred onim za kojeg nitko ne navija - upravo zato sto mu navijaci predaju tu energiju!
Ja vjerujem da takva (ili slicna) energija postoji jer je nemoguce da smo mi bas sve vrste energije otkrili (kao i izvanzemaljci, ne mozemo tvrditi da ne postoje!).
@Hex
To je promjena temperature, pa se plastika blago širi/skuplja.
Ovo je već objašnjeno prije u temi...
Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?