Paranormalno

poruka: 2.052
|
čitano: 440.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Paranormalno

Dajte shvatite više da je mbaksa u pravu. Namigiva

Al' ozbiljno, jest!

Doć će Zoka da vas roka
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Ma i ja se isto slazem s mbaskom! Ja sam spreman vjerovati u te rezultate ako ih netko zaista dokaze!

p.s. vidim da je mbaska promjenio i svoju sliku u skladu s ovom raspravom (za one koji ne znaju, na slici je James Randi, jedan od najvecih skeptika (kako on sebe voli nazivati) u povijesti)

p.p.s. sad sam shvatio da sam u gornjoj recenici upotrjiebio zagradu u zagradi! lol ne znam cak ni jel to dopustenu u hrvatskom jeziku, ali bas me briga!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
RE: Paranormalno
Assassin kaže...

Ma i ja se isto slazem s mbaskom! Ja sam spreman vjerovati u te rezultate ako ih netko zaista dokaze!

p.s. vidim da je mbaska promjenio i svoju sliku u skladu s ovom raspravom (za one koji ne znaju, na slici je James Randi, jedan od najvecih skeptika (kako on sebe voli nazivati) u povijesti)

p.p.s. sad sam shvatio da sam u gornjoj recenici upotrjiebio zagradu u zagradi! lol ne znam cak ni jel to dopustenu u hrvatskom jeziku, ali bas me briga!

Tako je, slažem se u potpunosti  (mislim da se smije dupla zagrada upotrebljavati, pa u matematici ih može biti 100 xD). Nego, ja ću taj experiment probat upravo zato jer imam mogućnost.
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

Dajte shvatite više da je mbaksa u pravu. Namigiva

Al' ozbiljno, jest!

Assassin kaže...

Ali uopće niste pročitali knjigu! To nije bit o čemu Emoto piše! Te će pokuse vjerojatno netko dokazati, možda nakon dosta godina, no trenutačno ljudi se uopće ne žele baviti njim i njegovim idejama jer mu ne vjeruju, te zato trebate pročitati knjigu. Što bi se dogodilo da ljudi nisu prihvatili Kopernika ili Galileja, Einsteina i drugih umova koji su promijenili svijet?
Ozbiljno...
17 godina
moderator
SOS kaže...
Ali uopće niste pročitali knjigu!
Daj ohladi malo s tom knjigom. Knjiga je medij za prijenos informacija - knjiga sama po sebi ne vrijedi niti znaci ista - bitna je informacija koju nosi.

SOS kaže...
To nije bit o čemu Emoto piše!

Daj nas onda ne zavlaci vise nego napisi u cem je bit.

SOS kaže...
Te će pokuse vjerojatno netko dokazati, možda nakon dosta godina, no trenutačno ljudi se uopće ne žele baviti njim i njegovim idejama jer mu ne vjeruju

Rijec je o glupostima, izmisljotinama i kao takvima to se ne moze dokazati. Mislim, kako uopce mozes tako nesto napisati? Emotove nebuloze nisu zasnovane na znanosti - nisu zasnovane na nicemu - totalno su izmisljene. I sad ako se njegovi "pokusi" ne mogu ponoviti, onda je posve jasno o cemu se radi. Nema se tu sto dokazivati kad je rijec o izmisljotinama. Daj, kad si vec citao knjigu, objasni na cemu se temelje te njegove gluposti. Ne temelje se na znanosti, ne temelje se na pokusima - na cemu onda?

SOS kaže...
Što bi se dogodilo da ljudi nisu prihvatili Kopernika ili Galileja, Einsteina i drugih umova koji su promijenili svijet?

Molim bez ovakvih provala ubuduce, OK? Nemoj stavljati ljude koji su strasno doprinjeli znanosti uz sarlatane/prevarante tipa Emoto.

17 godina
moderator
SOS kaže...
Te će pokuse vjerojatno netko dokazati, možda nakon dosta godina, no trenutačno ljudi se uopće ne žele baviti njim i njegovim idejama jer mu ne vjeruju, te zato trebate pročitati knjigu.
E, da. Jos jednom cu citirat tvoju izjavu: "To i vi možete napraviti ako imate mikroskop pa se sami uvjerite." Kad se vec ni jedan znanstvenik ne zeli baviti njegovim "idejama", ajde se ti pozabavi njima pa javi kako je proslo. Namigiva Neces valjda siriti Emotove nebuloze, a da nisi siguran da tu ima neceg - ili hoces?
17 godina
SOS kaže...
   Što bi se dogodilo da ljudi nisu prihvatili Kopernika ili Galileja, Einsteina i drugih umova koji su promijenili svijet?
Bolje reći, nisu ih prihvatili, barem ne u njihovo vrijeme.
To je bio glavni problem svih tadašnjih genijalaca-neshvaćanje ostatka svijeta predvođenog nekim "genijalnim" vlastima.
Pretpostavka da je zemaljska kugla zbilja okrugla; bila je to ludost, tj. neshvaćenost ljudi u istinu u tadašnje vrijeme.
Zna se, tada je veliki ulog u vlasti imala i Katolička crkva ali i sama vlast.
Uglavnom, što se tiče genijalaca, i u današnje vrijeme njihova genijalnost prizna se tek nakon nekog vremena-obično iza smrti dotičnog "prepametnog" čovjeka!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 20:57 (Armor).
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
SOS kaže...
To je bio glavni problem svih tadašnjih genijalaca-neshvaćanje ostatka svijeta predvođenog nekim "genijalnim" vlastima.
Pretpostavka da je zemaljska kugla zbilja okrugla; bila je to ludost, tj. neshvaćenost ljudi u istinu u tadašnje vrijeme.
Zna se, tada je veliki ulog u vlasti imala i Katolička crkva ali i sama vlast.
Uglavnom, što se tiče genijalaca, i u današnje vrijeme njihova genijalnost prizna se tek nakon nekog vremena-obično iza smrti dotičnog "prepametnog" čovjeka!
Kao prvo, Einsteina su priznali, prvo je bio učitelj (mislim da je bio u Švicarskoj), a dok su shvatili kak je faca pametna, Amerikanci su ga domah zaposlili za masne pare. Kao drugo, ne možeš uspoređivati srednji vijek sa sadašnjošću jer tada ljudi nisu imali nikakvog obrazovanja, nikakvih prava, šta im je reko pop, to je bila riječ. Nisu imali vlastito mišljenje, bili su samo lutke kojima je emperor manipulirao. Da ima npr. pop veli : Galilei je zakon, slušajte ga, oni bi išli za njim ko muhe bez glave. Danas ljudi imaju obrazovanje (kako tko, al sad kao raspravljači o Emotu, svi imamo obrazovanje) U današnje doba, sve moraš prvo znanstveno dokazati. On nije dokazao ništa znanošču. Dok vidim čvrste dokaze i znanstveno objašnjenje, onda tek vjerujem. Il, je to možda bilo čudo, hokus-pokus, neko se igra Merlina. Molim te, još se sad sjećam kak si otvoril temu o toj knjizi i napisao si kako voda može osjećati. Osjećati mogu samo živa bića koja imaju osjetila. Znaš, taj Emoto i nije neki car kad govori gluposti koje pobijaju osnove biologije koja se uči u 7.r. osnovne škole. To čak i mala djeca u vrtiću znaju da voda nije živa i da ne može osjećati. Il bi to značilo da dok ja uđem u more i prdnem nutra, da voda osjeća smrad. Pa gdje joj je nos?
17 godina
Paranormalno

Sve je to fino, ali dajte natjerajte ovog lika po imenu SOS da konačno konkretizira ove svoje navode. Inače vam rasprava prelazi u, joj kako mrzim izraz, mlaćenje prazne slame.

Doć će Zoka da vas roka
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 21:27 (asusdvd).
17 godina
moderator
Armor kaže...
SOS kaže...
Pretpostavka da je zemaljska kugla zbilja okrugla; bila je to ludost, tj. neshvaćenost ljudi u istinu u tadašnje vrijeme
Ne kuzis o cem se radi. U ono doba nije bilo dokazano da je zemlja ravna ploca - tako da hipoteza da je Zemlja okrugla nije bilo nemoguce. Emotove nebuloze jesu nemoguce. Tako da to dvoje ne mozes dovoditi u vezu. Emoto nije neshvaceni genijalac nego sarlatan i prevarant.
17 godina
mbaksa kaže...
Armor kaže...
SOS kaže...
Pretpostavka da je zemaljska kugla zbilja okrugla; bila je to ludost, tj. neshvaćenost ljudi u istinu u tadašnje vrijeme
Ne kuzis o cem se radi. U ono doba nije bilo dokazano da je zemlja ravna ploca - tako da hipoteza da je Zemlja okrugla nije bilo nemoguce. Emotove nebuloze jesu nemoguce. Tako da to dvoje ne mozes dovoditi u vezu. Emoto nije neshvaceni genijalac nego sarlatan i prevarant.
Možda ne kužim ali pretpostavljam.
Bilo je dokazano da je zemlja okrugla ali je ta ustanovljena "pretpostavka" bila odbačena, bar u to vrijeme (o tome i govorim)!

Primjer takvog ponašanja ljudi i danas je prisutan; recimo, svi vele da su Pele ili Maradona bil najbolji nogometaši svih vremena-zapravo nisu ni jedan ni drugi, snimke po pokazuju/dokazuju. Najbolji igrači nogometa igraju upravo sada (u našem vremenu) i igrali su (Ronaldo).

Je mali virtulalni odstup od teme ali zapravo je jedan pokazatelj da ljudi sve dobro PREKASNO počnu cijeniti (prihvaćati, vjerovati)-kao i sa tvrdnjom da je zemlja okrugla, ili da je bol plod ljudske mašte, tj. premale koncentracije na odstupanje od loših misli/stvari (Budisti navodno znaju trpjeti ostalim ljudima nesnošive boli-jedan njihov svećenik sam se zapalio (u znak prosvjeda zbog nesamostalnosti Tibeta) i uz 100% opeklina tijela tek nakon 2 dana preminuo BEZ ijednog bolnog krika, jauka!).

SLIKA (napomena:nije za sve): // sliku sam obrisao - procitaj pravila foruma (mbaksa)
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 23:09 (mbaksa).
17 godina
moderator
Armor kaže...
Bilo je dokazano da je zemlja okrugla ali je ta ustanovljena "pretpostavka" bila odbačena, bar u to vrijeme (o tome i govorim)!
Nisam cuo nista takvo. Imas kakve reference? Zbog cega konkretno je ta "ustanovljena pretpostavka" bila odbacena?

Armor kaže...
Primjer takvog ponašanja ljudi i danas je prisutan; recimo, svi vele da su Pele ili Maradona bil najbolji nogometaši svih vremena-zapravo nisu ni jedan ni drugi, snimke po pokazuju/dokazuju. Najbolji igrači nogometa igraju upravo sada (u našem vremenu) i igrali su (Ronaldo).
O cem ti pricas? Usporedjujes nesto egzaktno i mjerljivo s necim sto ovisi o osobnoj procjeni/preferenciji pojedinca. Je li neko tijelo donijelo kriterije po kojima se egzaktno odredjuje stupanj "kvalitete" nogometasa? Nije? Zasto onda u temi iznosis nesto sto nema veze s nicim?

Armor kaže...
Je mali virtulalni odstup od teme ali zapravo je jedan pokazatelj da ljudi sve dobro PREKASNO počnu cijeniti (prihvaćati, vjerovati)-kao i sa tvrdnjom da je zemlja okrugla, ili da je bol plod ljudske mašte
Drzi se teme.
17 godina
mbaksa kaže...
Armor kaže...
Nisam cuo nista takvo. Imas kakve reference? Zbog cega konkretno je ta "ustanovljena pretpostavka" bila odbacena?

Zbog tvrdnje da je zemlja ravna ploča!
Isto ti dođe kad pogledaš zbog čega je kardinal Stepinac bio osuđen zbog NIČEGA (da, jedino zbog komunizma) na također "virtualnu" ali stvarnu smrtnu kaznu.
Sjeti se samo apostola, skoro svi su umrijeli (mučeničkom smrću) zbog svojih uvjerenja (danas prihvaćenih i cijenjenih) ali prije nikako ne legalnih/prihvatljivih.

Sve se vrti oko vremena, kad ljudi napokon shvate neke stvari koje su istinska otkrića ali su nažalost (većinom) krvlju plaćena!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
moderator
Armor kaže...
mbaksa kaže...
Armor kaže...

Zbog tvrdnje da je zemlja ravna ploča!
Kakav ti je to razlog? To nije razlog, to je posljedica. A pitao sam za razlog - zbog cega konkretno je ta "ustanovljena pretpostavka" bila odbacena?
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Rijec je o glupostima, izmisljotinama i kao takvima to se ne moze dokazati. Mislim, kako uopce mozes tako nesto napisati? Emotove nebuloze nisu zasnovane na znanosti - nisu zasnovane na nicemu - totalno su izmisljene. I sad ako se njegovi "pokusi" ne mogu ponoviti, onda je posve jasno o cemu se radi. Nema se tu sto dokazivati kad je rijec o izmisljotinama. Daj, kad si vec citao knjigu, objasni na cemu se temelje te njegove gluposti. Ne temelje se na znanosti, ne temelje se na pokusima - na cemu onda?

Kako znaš, ako ne znaš jer nisi pročitao knjigu. // nauci se citirati (mbaksa)
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 10:25 (mbaksa).
17 godina
moderator
SOS kaže...
mbaksa kaže...

Kako znaš, ako ne znaš jer nisi pročitao knjigu.
Ma nemoj. Emotove nebuloze krse fizikalne zakone - to je ono sto znam. Stoga ne moram ja dokazivati da on nije u pravu (pardon - da laze) nego on (ti) moras dokazati da tu ima neceg - objasni, kad si vec citao knjigu i kad se stalno pozivas na nju, na cemu se temelje te njegove "hipoteze" (mrsko mi je cak napisati rijec hipoteza za to cime se Emoto bavi)?
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ma nemoj. Emotove nebuloze krse fizikalne zakone - to je ono sto znam. Stoga ne moram ja dokazivati da on nije u pravu (pardon - da laze) nego on (ti) moras dokazati da tu ima neceg - objasni, kad si vec citao knjigu i kad se stalno pozivas na nju, na cemu se temelje te njegove "hipoteze" (mrsko mi je cak napisati rijec hipoteza za to cime se Emoto bavi)?
Što želiš da ti objasnim?
Ozbiljno...
17 godina
moderator
SOS kaže...
mbaksa kaže...
Što želiš da ti objasnim?
Ako ti ne znas, ja znam jos manje.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Pa ne mogu ti cijelu knjigu objašnjavati i prepričavati ako je ti nisi uopće pročitao. Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Često se nađem u situaciji da je oko mene totalna tišina i samo odjednom neka plasika napukne.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran

@Hex

To je promjena temperature, pa se plastika blago širi/skuplja.

Ovo je već objašnjeno prije u temi...

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
moderator
SOS kaže...

Pa ne mogu ti cijelu knjigu objašnjavati i prepričavati

Jel ja to od tebe trazim? Napisi u dvije-tri recenice na cemu se temelje njegove hipoteze. Ako to ne zelis napisati ili, vjerojatnije, ne mozes jer ni sam uopce nemas pojma o cemu Emoto pise, onda se vise ni ne moras javljati na ovu temu (u vezi Emota) - samo je zagadjujes.

SOS kaže...

Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?

Mora da se salis. Emoto's water crystal experiments consist of exposing water in glasses to different words, pictures, or music, and then freezing and examining the aesthetics of the resulting crystals with microscopic photography. [2] Otkad je mislima ili rijecima napisanim na papiru moguce utjecati na materiju? Imas jos kritika koje potanko objasnjavaju zasto se Emoto bavi prevarantskim poslom.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Da se nadovežem, mbaksa, pročitaj malo ovu temu. Stavit ću sliku posta kojim je otvorena tema. Jedna od gluposti koje je SOS napisao jest da je voda pametna i da reagira na osjećaje,... Ovako, da bi biće moralo biti pametno i da može osjećati mora imati mozak. Kolko vidim voda nema mozak. A nema niti nikakve stanice. Zbog toga te molim da prestaneš kvariti temu.

sos sos
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 16:18 (mbaksa).
17 godina
Horagio kaže...

Da se nadovežem, mbaksa, pročitaj malo ovu temu. Stavit ću sliku posta kojim je otvorena tema. Jedna od gluposti koje si napisao jest da je voda pametna i da reagira na osjećaje,... Ovako, da bi biće moralo biti pametno i da može osjećati mora imati mozak. Kolko vidim voda nema mozak. A nema niti nikakve stanice. Zbog toga te molim da prestaneš kvariti temu.

@ SOS
ROFL, ovo je najveci load of crap koji sam ikad cuo. Cak i da voda reagira n rijeci il sta ja znam, kako voda zna jesi li ti reko nesto ruzno il lijepo? Sta ako tu istu rijec kazes na mađarskom, hoce li voda onda takodjer reagirat?
ROFL PAMETNA VODA HAHAHAHAHAHAHAH.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 15:33 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Ja se osobno, kao sto sam vec u nekoliko navrata rekao, ne slazem s emotovom tezom da je voda pametna (ako je on to uopce napisao, jer tko zna, mozda je SOS nama sve krivo protumacio!), tj. da ima osjecaje. Prije nego sto krenem dalje, zelim napomenuti da ja ni u sta ne vjerujem, dok se to ne dokaze (osim u Boga, ali to sad nema veze jer tu govorimo o znanstvenim stvarima)! Dakle, jedna od mogucih teorija koju sam smislio bila bi ta da voda tako "reagira" zbog energije, ali u nekom obliku koji mi jos ne poznajemo! Po toj teoriji, ako takva energija postoji te ona moze biti pozitivna i negativna (jaca ili slabija, bolja ili losija, cisca ili oneciscenija, kako god hocete) te svaka osoba (zivo bice) oslobadja tu energiju za vrijeme nekih jacih emocija! Tako recimo dok pise na papir nekakvu psovku ili slicno, na papir prenosi tu losu energiju te kada se taj papir prinese vodi, energija mjenja njenu strukturu, te kristali izgledaju "ruzno". Isto tako i glazba, dovoljno je da u toj prostoriji bude jedna muha, ili jedna boljka koja ce pod utjecajem te glazbe oslabadjati energiju (dobru ili losu, ovisno o glazbi) te ju davati vodi! Mislim da bi pronalazak te energije objasnio i zasto igrac (ili cijela momcad) u nekom sportu za kojeg navija puno ljudi ima prednost pred onim za kojeg nitko ne navija - upravo zato sto mu navijaci predaju tu energiju!

Ja vjerujem da takva (ili slicna) energija postoji jer je nemoguce da smo mi bas sve vrste energije otkrili (kao i izvanzemaljci, ne mozemo tvrditi da ne postoje!).

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Horagio kaže...
Assassin kaže...

Tako je, slažem se u potpunosti  (mislim da se smije dupla zagrada upotrebljavati, pa u matematici ih može biti 100 xD). Nego, ja ću taj experiment probat upravo zato jer imam mogućnost.
 ROFL, ovo je najveci load of crap koji sam ikad cuo. Cak i da voda reagira n rijeci il sta ja znam, kako voda zna jesi li ti reko nesto ruzno il lijepo? Sta ako tu istu rijec kazes na mađarskom, hoce li voda onda takodjer reagirat?
 Zašto si mene citirao, ja nisam naveo da je voda pametna, ja sam protiv Emota i njegovog bullshita. 
@Assassin - No way, dude, nema te energije koja bi imala tu moć, da um ili neki osjećaj može nešto fizički napraviti. Oni utječu na postupke, a ne mogu vršiti neka djela ;) Osjećaji su samo nuspojave informacija koje naš mozak prima od okoline. Postoje ti posebni djelovi mozga određeni za tu i tu stvar. Osjećaji su potaknuli mnoge da daju taj odlučujući gol ili nešto slično. Onaj za kojeg svi navijaju se osjeća posebnim jer obični čovjek žudi da se po nečemu ističe od drugih i da ga prihvate socijalno. To je zato jer svi ljudi žele biti posebni i žele da su bolji od drugih, znači da je zbog toga sretan i ne želi iznevjeriti navijače jer msili da će ga svi prezirati, neka vrsta straha, želi još uvijek biti u centru pažnje pa se trudi pobijediti (to se događa spontano, on misli da dobiva neku posebnu pozitivnu energiju i da se bori za domovinu il nekaj slično ). Dal ste kad čuli za placebo efekt. On samo dokazuje kako se ljudi ne mogu kontrolirati. Prosječni čovjek ne razmišlja o svojim postupcima, znači ne razmatra iz svih perspektiva i ne obraća pozornost na sve moguće posljedice. Zapravo, čak i da to čini, ne bi bilo spontano. Ljudi su previše panični. Kad shvatimo tajne mozga i uspijemo kontrolirati sve svoje osjećaje, tek tada slijedi novi korak u evoluciji.
17 godina
Horagio kaže...
 Zašto si mene citirao, ja nisam naveo da je voda pametna, ja sam protiv Emota i njegovog bullshita. 

Oprosti, quoto sam krivu poruku cini mi se.

Edit: Evo ispravio sam
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 15:33 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

@Hex

To je promjena temperature, pa se plastika blago širi/skuplja.

Ovo je već objašnjeno prije u temi...

Hajde šuti, šta ja znam, neću čitat svih 14 stranica...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
@ SOS
 Da hoće. Reagirati će u obliku stvaranja razlomljenih kristala.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
SOS kaže...

Osim toga na čemu se temelji tvoje mišljenje da je Emoto u krivu? Što ti ne valja po zakonima fizike?

Mora da se salis. Emoto's water crystal experiments consist of exposing water in glasses to different words, pictures, or music, and then freezing and examining the aesthetics of the resulting crystals with microscopic photography. [2] Otkad je mislima ili rijecima napisanim na papiru moguce utjecati na materiju? Imas jos kritika koje potanko objasnjavaju zasto se Emoto bavi prevarantskim poslom.
 Tvrdiš da se ti pokusi protive zakonima fizike tj. zašto se riječima napisanim na papiru utječe na vodu, odgovor je da to nije još objašnjeno, ali to se događa. Voda reagira. Emoto to objašnjuje tvrdnjom da svako tijelo šalje vibracije koje čovjek ne osjeti te da to onda voda oponaša. Osmislio je više pokusa na to da voda reagira, a jedan je vezan uz biljke. Tako da ako se jednoj biljci (od tri) govore lijepe stvari ona će brže izrasti, za razliku od druge kojoj se govore ružne stvari koja će lošije proći. Treća biljka koja se zanemaruje istrunuti će. Te biljke mogu biti na otvorenom prostoru tako da ih kiša zalijeva (jer bi treća biljka ionako istrunula da se ne zalijeva). Vjerujem da se ovaj pokus malo razlikuje od onog u knjizi jer ga se ne sjećam najbolje, ali i ovaj pokazuje da voda u bićima reagira kao i sama bića jer se sastoje od vode većinom. Također razmišlja o tome da je voda (uglavnom pitka) pala na zemlju u obliku više meteorita, i da ti meteoriti svako malo prođu kroz atmosferu. Imaš li možda još neku kritiku jer si više puta pokazao samo članke na Wikipediji.
Ozbiljno...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice