Wifi spajanje rutera

poruka: 6
|
čitano: 3.139
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Wifi ruter - spajanje i podesavanje

Pozdrav, novi sam na forumu, pa iz potrebe imam par pitanja.

Dobio sam  nekakav ruter nedavno i hocu da ga spojim da imam wireless signal u kuci paralelno na kompu i mobitelu, posto ja i brat dijelimo jedan komp.  Rijec je o nebas poznatom ruteru Wireless - G Router (iskreno nikad cuo, a niti sta ima na netu o njemu) Znaci spojim internetski kabl u WAN port (rijec je o Blicnet-ovom antenskom internetu 1000 kroz 100 Mbs) zatim povezem Utp kabl iz LAN porta rutera u WAN od kompa.

Kad to uradim onda upalim ruter, tj. prikljucim adapter u struju. E sad nasao sam na intenetu onu IP adresu koju trebam ukucati u browser da podesim naziv Wifi mreze i lozinku, medjutim uopste ne mogu pristupiti internetu jer u donjem desnom uglu desktopa racunar prikazuje da je prekinuta internet koneksija, stoga racunar nema nikakav izlaz na internet.

Ako neko zna sta trebam dalje raditi neka mi odgovori, hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wifi spajanje rutera

hm neznam kako da ti pompognem ja sam iz hr kod nas nema tog operatera. mozes li mi malo podrobnije opisati tu svoju mreznu infrakstruturu od te antene pa do rutera.koju tehnologiju koristi taj operater?

Fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta, fejzore u zrak kad vidiš komandanta!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wifi spajanje rutera

da ne otvaram novu temu....stigla pila, slike uskoro. Htio bi samo pitati ak se želim spojiti bez kabela na net potrebna mi je mrežna kartica ili to mogu bez toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Wifi spajanje rutera
SiNO22 kaže...

da ne otvaram novu temu....stigla pila, slike uskoro. Htio bi samo pitati ak se želim spojiti bez kabela na net potrebna mi je mrežna kartica ili to mogu bez toga?

Rucna pila?

Mrezna kartica ti treba za spajanje kabelom i sigurno imas na maticnoj vec ugradjeno. Za spajanje na wireless trebas wireless karticu.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
15 godina
neaktivan
Ante kaže...
SiNO22 kaže...

Rucna pila?

Mrezna kartica ti treba za spajanje kabelom i sigurno imas na maticnoj vec ugradjeno. Za spajanje na wireless trebas wireless karticu.

ok, hvala. Kolko to dođe? Da, mrežna je s matičnom....

13 godina
neaktivan

Imaš jeftine TP-Link kartice do 100kn

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice